İtalya 2024 sonuna kadar ITA hisselerini satacak

İtalya 2024 sonuna kadar ITA hisselerini satacak

İtalya, ulusal havayolu şirketi Ita Airways’teki yüzde 41’lik hissesinin satışını önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Bu açıklama İtalya Ekonomi Bakanı tarafından yapıldı.

Alitalia’nın halefi olan Ita ile ilgili sorun uzun süredir İtalyan siyasetini meşgul ediyor. Çeşitli hükümetler birçok girişimde bulunmalarına rağmen şirketteki hisselerini satmayı başaramadı.

İtalya ayrıca Ita’nın yüzde 41 hissesinin Lufthansa’ya satışına gayri resmi destek almak için Avrupa Birliği’nin rekabet otoriteleriyle görüşmelerde bulundu.

İtalya ve AB arasında gerilim

Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti, Ekim ayı sonuna kadar anlaşmayı Brüksel’e resmen bildirmeyi umduğunu söyledi. Geçtiğimiz ay konu İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile AB arasında gerginliğe neden olmuştu.

Meloni o dönemde Brüksel’in Lufthansa ile yapılan anlaşmayı bloke ettiğini söylemiş ve Komisyon’dan bunun nedenini açıklamasını istemişti.

Ita satışı, İtalya’nın borç dağını kontrol altında tutmak için Monte dei Paschi di Siena bankasındaki hisselerin satışını da içeren daha büyük bir hükümet planının parçası.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir