featured

İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı

Erdoğan’ın bugün Resmi Gazete’de yayınlanan kararı ile işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı.
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgında hükümetin getirdiği 3 aylık işten çıkarma yasağı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Resmi Gazete’de yayınlanan kararı ile 2 ay daha uzatıldı.
4857 sayılı İş Kanunu uyarınca patronun 3 aylık süre ile çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Eylül 2020’den itibaren 2 ay daha uzatılırken; bununla beraber ücretsiz izin uygulaması ve nakit ücret desteğinin de aynı tarihe kadar uzatıldığı bildirildi.
İş Kanunu’na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından fesh edilemesi yasaklanmıştı. Patrona, çalışanı 3 aylığına ücretsiz izne ayırma imkanı veren geçici maddede, Erdoğan’a da bu süreleri, 30 Haziran 2021’e kadar her defasında en az üçer aylık sürelerle uzatma yetkisi verilmişti.

Bu madde uyarınca, 17 Nisan’da uygulanmaya başlayan işten çıkarma yasağı, 17 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere 1 aylığına uzatılmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Ben emekli ücresiz izine gönder maş vermiyor ben işten çıkaracaklar 4 çocuklar okuyor geçmiyor

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Yakında ölüm haberi alırsanız hiç şaşırmayın vicdan azabından oluceksiniz thy yönetimi

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Çete çeteye çatmış çete çete içinde battık buruna kadar…

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    isten cikarma yasagi tamamen uydurma arkadaslar sadece bu donemde isten cikarma yapilirsa devlet tarafindan isletmeye bir brut maasiniz kadar ceza kesiliyor. NOT :Uygulamali olarak gorulmustur.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Işten çıkarma yasağı tamamen uydurma isveren işçiye yıla göre artı maaş verip kendisinin çıkmasını buyuruyor tece yapılan şartname buydu ama gel gör ki thy teknik ve a.o usulsüz yapip temmuz ayında vericez diyorlar çünkü kendileri yapamıyor her şeyi cumhurbaşkanı yapıyor ve iscinin anin terini cocuklarin hakkıni yiyorlar bunlarda ne iman ne din kaldı kendinden baska hiç kimseyi düşünmez oldular allaha nasıl hesap vericekler yazıklar olsun bunlara verdiğim oylara hakkım haram zıkkım olsun

      Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Beklenen oldu.İşverenin sunduğu teklife kabul etmiyorum diyerek kıdem ve ihbar tazminatını bekliyenler işten çıkarma yasağı bitene kadar (şimdilik 2 ay muhtemelen Temmuz 2021 e kadar ) ücretsiz izinde sayıldığından sürenin sonuna kadar hiç birşey alamayacak.Sadece aylık 1100 tl üzretsiz izin parası.Bu kadar hinlik hiçbir yerde olmaz.Allah sabır versin.

    Cevapla