featured

İstanbul Yeni Havalimanı’nın ismi açıklanıyor

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanları arasında olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı inşaatına ilişkin son durumu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıkladı.
İstanbul Yeni Havalimanı’nın isminin hangi yöntemle belirleneceğine ve ulaşımının nasıl yapılacağına ilişkin bir soru üzerine de Arslan, bu havalimanının dünyanın gıptayla izlediği ve açılışını merakla beklediği bir proje olduğunu söyledi.
Arslan, “Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bugün gelinen noktada yüzde 88,5 ilerleme sağlanmış durumda. 29 Ekim’de inşallah birinci fazını açacağız. İsmini inşallah 29 Ekim’de hep beraber göreceğiz. Elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile de istişare edip kararımızı vereceğiz. Onun dışındaki yöntemlerin polemik yarattığını geçmişte görmüştük.” değerlendirmesinde bulundu.
Arslan, birçok koridordan ve İstanbul’daki ana arterlerden yeni havalimanına ulaşım sağlayacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti:
“Raylı toplu taşıma anlamında Gayrettepe’den 3. havalimanına şu an metro inşaatı devam ediyor. Yine 3. havalimanından Halkalı’ya Marmaray ile de entegre olacak metro sisteminin çalışmalarına başladık, inşaat sürüyor. İnşaat işi kapsamında bu kadar büyük projelerin temelini atamadığımız için, vatandaşa da bunu anlatamadığımızdan çalışılmıyor, bir şey yapılmıyor gibi anlaşılıyor ama memnuniyetle ifade edeyim, tünel delme makineleri dediğimiz ‘köstebekler’ Gayrettepe’den 3. havalimanına tünelleri açıyorlar. Ayrıca, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden gelip Mahmutbey’e giden otoyolu, 3. havalimanı açılıncaya kadar bitirmiş olacağız. Çatalca’ya kadar olan bağlantımızı sağlayacak D-20 devlet yolu 3 gidiş, 3 geliş şeklinde ağustos ayında bitmiş olacak. Yine Hasdal bağlantısı, Gaziosmanpaşa bağlantısı, Mahmutbey bağlantısı, Arnavutköy bağlantısı dahil birçok yerden de TEM’e, E-5’e entegre koridorları açmış olacağız. Ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Konuyu takip eden birisi olarak kesinlikle söylüyorum ki Bakan’ın “metro” konusunda söyledikleri algı yanıltmasıdır. Şu anda Gayrettepe’den, 2. istasyon olan Kâğıthane yönüne doğru hiçbir kazı faaliyeti yoktur; tersine de yoktur. Yani Kâğıthane-ayrettepe arasında şu an için hiçbir yöntemle, hiçbir kazı faaliyeti yoktur. “Köstebek” denilen Tünel Açma Makineleri (TBM) şu anda Kâğıthane-Gayrettepe arasında çalışmadıkları gibi, çalışmayacaklar da. Bu parkur NATM denilen ve TBM’lere göre çok daha yavaş hızla ilerleyecek bir yöntemle açılacaktır… Uzun lafın kısası siz bu metronun 2019 sonunda Gayrettepe-Yeni Havalimanı arasında işlemesini UNUTUNUZ!… 2019 sonu itibariyle en iyi olasılıkla Kâğıthane-Yeni Havalimanı arasındaki inşaat, ray serim, elektrifikasyon ve sinyalizasyon bitirilebilir (sözleşme bitiş tarihi de bun denk geliyor…): testler ve sertifikalandırma ise üstüne en az 6 ay sürecektir; bu hatta “sürücüsüz” metro setleri kullanılacak!…

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Yeni havalimanı ismi açıklanmadı ama büyük ihtimalle RTE havalimanı olacak

    Cevapla
  3. 7 yıl önce

    İsme bakma cisme bak. Yapılan işler insanlara fayda mı getiriyor zarar mı ona bak.

    Cevapla
  4. 7 yıl önce

    Kasıtlı alaycı yorum dışarı kırmadan yapılan yorum içeri.

    Cevapla
  5. Fsm havalimanı

    Cevapla
  6. 7 yıl önce

    @mafaky,
    gayrettepe-kağıthane arası çalışmalara başlamaktadır. burada proje değişikliği oldu. nedeni ise 3. havalimanı metrosunun şu anda projeleri yapılan 3 katlı büyük istenbu tüneli projesi yani incirli söğütlüçeşme hattı ile entegre edilmesidir.
    tbm yapılmamaasının nedeni ise gayrettepe bölgesinda aşırı yapılaşma olduğundan tbm i çıkaratacak uygun nokta bulunmaması ve proje değişikliğidir.

    Cevapla