İstanbul Havalimanı'nda Türkçe Bilmeme İddialarına Valilik Açıklaması: Video Art Niyetlidir

İstanbul Havalimanı’nda Türkçe Bilmeme İddialarına Valilik Açıklaması: Video Art Niyetlidir

İstanbul Valiliği, sosyal medyada dolaşan ve “Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı” şeklindeki video ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı.

17 Ocak 2024 tarihinde yaşandığı belirtilen olayın ardından ortaya atılan iddialara karşı yapılan açıklamada, olayın gerçek hikayesi ve detayları paylaşıldı.

Valilik açıklamasına göre, TK2751 sefer sayılı uçakla Van’dan İstanbul’a gelen 1944 doğumlu S.Ç.’nin iniş süreci şu şekilde gerçekleşti:

  • 14.26: Uçak piste indi.
  • 14.36: Körük kapısındaki uçaktan çıkartıldı.
  • 14.44: Tekerli sandalye ile alındı.
  • 14.51: Bagaj alım salonuna bırakıldı.
  • 15.05: 6A bagaj bandına gitti.
  • 15.39: Bagajını aldı.
  • 15.41: Bagaj alım salonundan çıktı.
  • 15.42: Bagaj alım salonu önünde video çekildi.

Açıklamada, S.Ç. veya ailesinin tekerlekli sandalye talebinde bulunmadığı ve bu hizmetin uçak ekibi tarafından talep edildiği ifade edildi. Ayrıca, vatandaşın uçak inişinden havalimanı çıkış noktasına kadar talep edilen tüm hizmetleri eksiksiz aldığı vurgulandı.

Valilik, yaşlı vatandaşla ilgili çekilen videonun tamamının art niyetli olduğunu belirterek, devlet aleyhine propaganda yapmanın öte amaç taşımadığının anlaşıldığını ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 ay önce

    Havalimanına gelen birşey olsa da video kaydı yapsak diye bekliyor. Burada çalışan insanlarında ailesi var çoluğu çocuğu var diye düşünen yok. İşim gereği terminal tarafına nadiren gidiyorum üzerimde üniforma olduğu için yolcular adres, uçak, kapı, bilet bir sürü şey soruyor. Birkaç sene öncesine kadar gözlerindeki telaşı görüp yardımcı olmaya çalışıyordum. Şimdi ben farklı birimdeyim, terminal personeli değilim kusura bakmayın diyip uzaklaşıyorum. Korkuyorum. Yolculardan korkuyorum. Benim doğru tarifime ve yardımcı olmama rağmen yanlış bir yere gidebilir, yanlış anlayabilir veya başka bir sebeple uçağını kaçırabilir. Sonra da gidip havalimanı personeline şu noktada sordum o beni yönlendirdi diyebilir. Heryerde kameralar var. Bana çalıştığım şirket görevin değilken neden yolcuya yardımcı oldun derse verecek cevabım yok. Bu nedenle tuvalet sorana dahi bilmiyorum, burada çalışmıyorum diyorum. Kimse kusura bakmasın bizleri bu hale getiren yolculardır. Her fırsatta ellerinde telefon video kaydı alıp istedikleri yeri kesip biçip sosyal medya hesaplarından paylaşanlardır. Ayıptır herkesin ailesi var sorumlulukları var. Videosu paylaşılan ve suçlanan bir personelin kendisi bazı şeyleri atlatabilir ama çocukları var onlar etkilenir atlatamayabilir kimse düşünmüyor. Hiçbir personel keyfi olarak uçak geciktirmez veya operasyonu aksatacak birşey yapmaz. Uusal havayolları ortal KARA LİSTE yapmalı. Bu videodaki gibi birsürü saçma sapan insan var. Bunları almayın uçaklara. Bu kişilerden gelecek kazançlar gelmesin.