featured

İsrail’in bayrak taşıyıcısı, Up'u kapatıyor

El Al, 4 yıl önce ucuz uçuşlar yapmak üzere kurduğu alt markası “Up” şirketini yeterli verim alamadığı gerekçesiyle bu yaz kapatma kararı aldı.

TEL AVİV-İsrail’in bayrak taşıyıcısı havayolu El Al, 4 yıl önce ucuz uçuşlar yapmak üzere kurduğu alt markası “Up” şirketini yeterli verim alamadığı gerekçesiyle bu yaz kapatma kararı aldı. Şirket bunun yerine Avrupa uçuşlarında hizmet değişikliğini de içeren yeni bir tarifeyi uygulama sokmaya hazırlanıyor.
Düşük maliyetli taşıyıcıların İsrail pazarında çok etkin olmaları üzerine 2014 yılılnda Up isimli yeni markasını devreye sokan El Al beklediğini bulamadı. Up, sefer yaptığı Berlin Schönefeld, Budapeşte, Kiev, Larnaka ve Prag şehirlerinde diğer şirketlerle rekabette zorlandı, hedeflenen yolcu sayısına ulaşamadı.
El Al, kendi bünyesinde yeni tarifeleri devreye sokacak. Sadece el bagajı ile seyahat edenler için çok uygun bilet fiyatı sunacak. Bu sınıfta rezervasyon değişikliği imkanı olmayacak. En pahalı tarife ise her türlü değişikliğe imkan veren, normal bagajın yanısır iki el bagajı ile seyahat edenlere uygulanacak. İsrailli havayolu uçak kabinlerinde de önemli değişiklikler yapacak. Kısa ve orta mesafeli uçakların kabinleri yenilenecek. Boeing 737 uçaklarında yeni business ve ekonomi sınıfı koltukları gelecek. (TT)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir