featured

İSPORTACI SENDİKACILAR… YÜZDELİ MASKARALIK 

 

Geçtiğimiz hafta THY A.O Yönetim Kurulu Başkanı İlker AYCI’nın, THY yönetimi olarak enflasyonun üzerinde bir iyileştirme yapacaklarını ve bunu da Cuma günü ilan edeceklerini sizlere ilk olarak Airline Haber sitemizden yayınlamıştık. 

Geçen haftaki yazımda da belirttiğim üzere, bu salgın döneminde ülkemizi sağlık ve güvenlik çalışanları kadar çok büyük risk ve önemli roller üstlenmiş fedakâr THY çalışanlarının her şeyin en iyisini fazlasıyla hak ettiğini, geçtiğimiz haftalarda ki yazılarımda belirtmiştim.   THY gibi uluslararası düzeyde ki büyük bir işletmenin yöneticisi olmanın gereği olarak, çalışanların gösterdiği bu fedakârlığın karşılıksız bırakılmaması gerektiğini buradan yetkilere seslenerek dile getirmiştim. 

THY yönetim ve icra kurulu başkanı İlker Aycı beyin bu zorlu süreçte çalışanlarının sıkıntılarına kayıtsız kalmayarak en azından düşürülen ücretleri ve artan enflasyon etkilerini göz ardı etmeyen bir artışı gündeme getirmesi herkesçe hoş karşılandı. 

Ayrıca; THY henüz “Hava İş” ile toplu sözleşme masasına oturmadan, çalışanların yeni yıla bir nebze olsun moral ve motivasyonla girebilmeleri için yapılan bu centilmence tavır, çalışanların geniş bir kesiminde büyük bir memnuniyet yarattı. 

Her ne kadar hala ücret ve diğer birçok konuda devam eden eksiklikler ve karşılanmamış beklentiler olsa da pandemi nedenli oluşan bu kötü koşullarda istihdamdan ödün verilmeyerek çalışanlara bir nebzede olsa nefes aldırılmasını takdir etmek lazım. 

Biz AirlineHaber olarak, her zaman kötü durumlar karşısındaki olumsuz görüş ve eleştirilerimizi esirgemediğimiz gibi çalışanların lehine atılan her olumlu adımı teşvik edip, destekleyen bir politika izlediğimizin canlı tanıkları sizlersiniz. Çünkü biz birçok yerde yazdığımız gibi çalışanlardan yana taraf olan bir haber sitesiyiz. 

Bu pandemi döneminde Avrupa’nın en başarılı havayolları olmasının yanı sıra kar açıklayan ve kargo taşımacılığındaki başarısıyla da THY’nin bu dönemi en az zayiatla atlatmasındaki en büyük etkenin, THY’nin fedakâr çalışanları olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Bu nedenle, THY’nin kötü günlerinde ona kol kanat geren çalışanlara, ilerleyen süreçte daha da memnun edici adımların atılmasını beklemek hiç de hayalci bir yaklaşım olmayacaktır. 

Bu pandemi sürecinin bana göre en çok kaybedeni profesyonel görünüp aslında amatör bir yapılanmaları olan sendikalardır. Bana göre çok ama çok acemiydiler. Bu sendikaların üst yönetimindeki kişileri tek tek incelediğimizde alt yapısı olmayan kişilerce yönetildiğinizi görebilirsiniz

Ayrıca;  

THY’de sıradan bir memur olarak çalışırken, Bay Hamdi tarafından, kendi kontrolünde tutabileceğine inandığı, ismi cismi henüz duyulmamış bir kişiciğin, Hava-İş başkanlığına adeta paraşütle indirilmesi, sanırım sadece ülkemizde yaşanmıştır. Alt yapısında, toplumculukla ilgili hiçbir geçmişi olmayan, Apartman yöneticiliği, sınıf mümessilliği, dernek yöneticiliği veya öğrenci birliklerinde bile görev almamış kişileri, THY gibi dünya çapında tanınmış bir şirketin profesyonel yöneticilerinin karsısına getirirseniz, normal olarak o sendikadan, işçi lehine bir şey bekleyemezsiniz.         

Üyelerine yeterince destek olamayıp, çalışanlarla kuvvetli bir iletişim kuramadıkları bu zorlu süreçte, onların yanında olamayan bu sözde sendikal yapıların, yeterince çalışanların yanlarında olmadıkları veya olamadıkları için iki elim yakalarında olmaya devam edecektir. 

Ne kadar ilginçtir ki; Özçelik İş, Hava-İş’ten önce toplu iş sözleşme çalışmalarına başlamış iken bir anda Hava-İş in arkasında kalıverdi. Hava-İş bile önce Özcelik İş’in ne alacağını beklerken, öncelik bir anda Hava-İş’e geçiverdi.  

Yanılmıyorsam neredeyse altı aydır, bir oturup bir kalkan Özçelik İş’ten henüz tık yok. Bunlar ne işe yararlar anlayamadım. Hava iş henüz sözleşmeye başlamadan büyük oranda kayıplarını ve zamlarını alıp ilan ederken, Özçelik İş neredeyse altı ay geriden geliyor

Şubeymiş, temsilci veya baş temsilciymiş ben anlamam ben genel merkez yönetimine bakarım. İmzaların atılacağı odadaki masaya Özçelik İş den kim oturacaksa benim muhatabım onlardır. NOKTA…

Sevgili Özçelik İş isimli amatör yapılanma;  Bu millet bırakın daha fazlasını,  Sizin HAVA İŞ ile imzalanan koşulları bile alabileceğinize dair inancı zayıflamış durumda. Sanırım işveren nezdinde itibarınız yok.  

Geçen sözleşmede 1500 TL brüt verilen imza parası, THY Genel kurulunda istek üzerine 5000 TL brüte çıkartılması henüz unutulmadı.   

Az kalsın unutuyordum. Bu imza parasını THY’de ilk defa İlker Aycı Bey uyguladı. Bizim zamanımızda imza parası diye bir şey yoktu. THY’nin Antalya motivasyon toplantılarında şimdiye kadar THY Tekniğe verilmeyen her zaman Yöneticiler ve THY A.O çalışanlarına ödenen temettüyü, Teknik AŞ çalışanlarına da istek üzerine verilmesi yine bir daha olmaması adına hatırlatılacak konulardan. 

Sevgili Özçelik İş sendikası;           

Kendinizi önemsetecek bir sendikacılık yapamıyor musunuz? Bu durum, şimdi sizin gıyabınızda Pandeminin ağır şartlarında bile hangarları boş bırakmamış, sağlığını hiçe saymış teknisyeninize, mühendisinize, Kısaca Teknik A.Ş çalışanına hakaret değil mi? Bu durumda beğenmediğimiz Hava İş, sizden daha mı başarılı bir sendikacılık yapıyor anlayamadım? Yoksa sizin vasıfsız sendikacılığınız ve temsil rezaletiniz yüzünden Teknik A.Ş çalışanı hep 2. sınıf muameleye mi maruz kalmak zorunda mı?  

Yahu, şube seçimlerindeki alavere, dalavere işlere harcadığınız enerjinizi bir kere olsun har ay sırtından milyonlarca lira aidat aldığınız, sayelerinde lüks araçlara binip saltanat sürdüğünüz üyelerinize de harcasanıza.

İnsan utanır yahu… Hava-İş geriden gelip resmen önünüze geçti. İNANILMAZ AMA BU BİR GERÇEK 

Siz hala abaküsle zam oranı güncelleyip, güncelleyip duruyorsunuz. En komiği de masaya enflasyon + % 18 zam talebiyle oturup, Hava-İş %100 talep ettiğinde anında U dönüşü yapıp bizde yüzde %110 isteriz diyorsunuz. Böyle yanardöner bir sendika yönetimini işveren sayar mı yahu. Ben bile Hava-İş masaya  %100 zam talebiyle oturacağız dedikten sonra sizin anında dansöz NANA gibi kıvırtıp, bizde %110 zam istiyoruz istediğinize gözlerimden yaş akana kadar gülmüş ve kıvırtmanızı çocuksu görmüştüm. Gözlerimden yaş gelecek kadar güldüğüm, zammın %110 a çıkartılma isteğiniz değil kopyacılığınızdı. Yahu THY’nin sözleşmesine daha var. Aslına bakacak olursanız, onlar sizden kopyalamalıydı, siz onlardan değil.  

Bence bırakın sendikacılığı özünüze dönün. Maskaralık bu yaptığınız. Yahu bizim zamanlarımızda imzalanan sözleşmelere bir bakın… Arşivde duruyordur. Bir şeyler öğrenin oradan.  

Yani nasıl bir matematiğiniz nasıl bir ekonomik öngörünüz var çözemedim. Bu kadar mı ayakları yere basmaz bu sendikaların. Vallahi neresinden tutsak büyük rezalet ve trajik komik bir hal.  Böyle sendikacılar anca fıkralara ve skeçlere konu olur.

Bakın herkes en azından HAVA İŞ’ in imzaladığı rakamların Temmuz ayından itibaren tüm farkları hesaplanarak kendilerine ödenmesini ve THY ile aynı koşullarda yılbaşından sonraki OCAK maaşının brüt tutarında sözleşme ve ikramiye ücretini bekliyor…

Bari işi bilemiyorsunuz o halde kopyacılık yapın.  Örneklere bakın… Veya işvereninize gidin ve “Ne olur bize yardımcı olun, biz hesap kitaptan anlayamayız” Siz söyleyin biz yapalım diye istek yapın. 

Teknik A.Ş deki varlığınız bundan sonraki dönemde çok büyük bir tartışma konusu haline gelecek, benden söylemesi.

Değerli Okurlarımız; 

Maalesef 2021 yılını yine pandeminin ağır kısıtlamalarıyla, ekonomik dalgalanmaların ve bunun neticesinde devam eden zorlu yaşam koşullarının gölgesinde tamamlamak üzereyiz. Herkesin geçim kaygısı ve ekonomik sorunlarla boğuştuğu bir yılı geride bırakıyoruz. 

Henüz pandemi bitmediği ve kış aylarında farklı varyantlarla artan vakalara bakılırsa yine olası kapanmalarla uçuş sınırlamaların kapıda olma ihtimali yüksek. 

Bu nedenle herkes elindeki kaynakları ve mevcut imkânlarını sıkıca korumak ve dikkatli olmak zorunda. THY’yi ve çalışanlarını yeni yılda nelerin beklediğini maalesef kimse tam olarak öngöremiyor.  

Yılın son yazısı olması nedeniyle şimdiden siz bütün değerli okurlarımızın yeni yılını kutluyor aileleriniz ve sevdiklerinizle, sağlık ve huzur içinde geçirmenizi gönülden diliyorum. Bizler Airline haber ailesi olarak her zaman olduğu gibi sektörümüzün ve siz değerli okurlarımızın yüksek sesi olmaya, sizleri en doğru bilgilendirmek için daha çok çalışarak hizmet sunmaya devam edeceğiz.

NİCE SAĞLIKLI, MUTLU VE BASARI DOLU YILLARA…

NOT/ Özcelik İş 27.12.2021 günü öğleden sonra Arabulucu başkanlığında yapılacak olan toplantı Sabiha Gökçen yerleşkesinde yapılacak. Bilginize… 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

101 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Ey hava iş uçucuların pazar mesaileri,yol ve yakıt ücretleri neden hala verilmiyor.Neden sesiniz çıkmıyor.Kul hakkı yemek bu kadar kolaymı ey HAVA İŞ .Bneden aldığın aidatımı sana helal etmiyorum.Bırakın sendikacılık oynamayı yazıklar olsun…..

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Bu seferde sendika bizi yanılmadı ve çalışanları sırtından vurdu. Anket yapıp 20dk sonra anlaşma saglandı diye mail geliyor anket sonucu nerede kim ne yazdı belirsizlikler içerisinde yine acelece imzalandı ama bu yaptıklarınız hiç bir zaman unutulmayacak ve zamanı geldiginde çalışanlarda sizin sırtınızdan vuracak. yazıklar olsun… milletin hakkını yediniz.

    Cevapla
  3. Bu şirkette işbaşı egitin şefliği diye bir şeflik var başındaki şefin ojt den haberi yok lisansi yok tip kursu almamis yds si yok teknisyen birileri 10 a 0 oluyoken lisansi tipi olsa bile birileri lisanssiz sef olabiliyo .bunuda al kaleme sefa bey

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Hiç bir şeyden haberiniz yok. Şubeyi muhatap almıyorsunuz ama onlar bu iş için çok uğraşıyorlar. İnşallah bu yazdıklarınız nedeniyle mahcup olursunuz. Öyle olursa sizden bir özür yazısı beklerim.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Dolar tekrar kaldırdı geliyor, %60 bile komik kalacak yine 18 lere gelince…

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Merkez tahinli yurt dışı personelleri üvey evlatmı sn sendika duy sesimizi bizde aidat ödüyoruz.Bir açıklama bekliyoruz.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Arkadaşlar merhaba. Bu iş tahmin ettiğimizden de uzun sürecek gibi görünüyor. Madem grev hakkımız elimizden alındı o zaman biz de işimizi yapmayalım demiyorum ancak prosedür olarak yaptığımız fedakarlıklar yerine artık prosedürü prosedürüne iş yapalım. Tool yoksa o iş prosedür olarak yapılmamalı veya tool yerine teknisyen gücü kullanılmamalı veyahutta o tool girdi çıktı şeklinde olmamalı. Bunların örnekleri çoğaltılabilir. Zaman prosedür zamanı.

    Cevapla
  8. Sefa abi;Bugün öğlen sendikacılar geldi çay ocağında toplanti yaptılar herkes geldi, bizim şube başkanı çok iyi bir konuşma yaptı bize Güven verdi iyi yetiştirmiş kendini geri adım atmam diyor.

    Cevapla
  9. Bu başımıza gelenlerin, işverenin teknisyenleri bu kadar aşağılayabilecek kadar cesur olmasının nedeni elimizdeki gücün farkında olmamamızdan. THY yönetimi, teknisyenler olmasada bu uçaklar operasyonuna devam edebilir diyecek kadar ya cesur yada cahil. Bugüne kadar ne geldiyse başımıza, tepkisizliğimizden geldi, kendi aranızda yaptığınız konuşmalardan bahsetmiyorum, en yalakamız bile şuan eleştride bulunuyordur, ama aksiyon gerek aksiyon. Çoğunluğumuz korkak, bir kısmımızda bize bunu asıl yapanın hükümet tarafından atanmış idareciler olduğunu gözardı edebilecek kadar parti sempatizanı. Şirket hodri meydan dedi, peki siz ne diyorsunuz. Arkadaşlar sendikanın etkisiz ve yetkisiz olduğunu hepiniz biliyorsunuz, sendika hükümeyin ve işverenin güdümünde, işveren ne derse o olur. Teknisyenler olarak şu dakikadan sonra tepkimizi göstermezsek işveren teknisyeni dahada aşağılayacak kararlar alacaktır. Kalk ve şu üzerindeki ölü toprağını silkelen. Müslüman değilmisiniz, Hz. Muhammed in sözünü hatırlayın, Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bize haksızlık yapılmadımı. Neden korkuyorsunuz. O devirde yaşasaydık çoğunluğumuz İslam düşmanı, mekkeli müşriklerin yanında yer alırdık çünkü o devirde güç, para ve kalabalık onlardaydı. En büyük devrimcidir Hz. Muhammed. Peygamberine uy bari. Hattında, revizyonunda, atelyesinde hangi işin ne kadar sürede biteceğine karar veren sensin. Hepinizin başına bir müdürmü dikecekler, dikseler ne olacak, neyden anlayacaklar ki. Hepimiz yapmalıyız bunu, aynı anda olmalı, kısa sürede hızlı ve büyük olmalı, zamanında yıkılmaz denilen ne koca duvarlar yıkıldı yığınların gücüyle. Sözüm sana ey korkak kardeşim, bari bu sefer yapalım şunu, o gün bugündür. Kalkıpda hadi meydanlara demiyor kimse sana, tek yapman gereken işini prosedürüne göre yapman. Birbirinizi baltalamayın, gün birlik olma günü. Başkaları yaparsa bende yaparım, hele bana kadar gelsin bende katılırım diyorsunuz. Bunun adı korkaklık, kendini kandırma.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Sefa abi o kadar haklısın ki tava iş sendikasından bişey bekliyoruz bu iş greve gider mi?

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    aylardan bir türlü bulunamayan ara iyice bunalttı biz teknisyenleri onca özveri ve fedakarlık karşısında hala bi sonuç almadık verilecek zam için bile 40 takla atılıyor ne diyelim allah sonumuzu hayır etsin

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Kulaklarınızı çınlatıyoruz😎

    Cevapla
  13. İşportacı kaçak şube kaçak Başkan alaverecı gızlı temsılcıler utannnnnnn

    Cevapla
  14. anlaşamamışlar

    Cevapla
  15. sonuç yok herhal

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Arkadaşlar Pendik köprüsünde biraz trafiğe takıldık ama geç kalmadık. Kesin bilgi.

    Cevapla
  17. Sefa Bey toplantıyı takip ettiğinizi söylediniz. Aldığınız bilgileri parça parça da olsa paylaşabilir misiniz?

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Ben böyle sendikanında.. bu sendikaya girip görev alanında.. Diyecek söz yok hakkaten! Konuşmayalım işe yansımasın vs diyoruzda artık YETER.! Ya adam gibi Vermen geteken zamları, hakları pndemi dönemi öncesine maaşı getirdikten sonra verirsin yada iş yavaşlatma, iş durdurma falan değil noktası noktasına prosedürü uygular, uygulatırım.! Sendikadan çıkmayan kişiyle çalışmam bu net.!

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Arkadaşlar geç gelmedim.Kesin bilgi

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    İmzalanmasa bile şirketin ne verdiğini bilsek keşke, malum sendikamız biz marabalarla konuşmuyor bu konuları

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Sefa abi Anadolu şube başkanı Okan bey bize arabulucunun geç geldiğini söyledi . Beler dönüyor lütfen bilgi verirmisiniz

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Sabrımız kalmadı, hadi daa

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    akiam 10 gibi açıklanacak galiba sonuç. Havaişin akiam açıklama yapması gibi..

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Sefa abi ver bize müjdeli haberi

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Hadi be güzel haber verin bize

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Ya istiklal ya ölüm.

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Sefa abi şirket ilk 6. Ay İçin enflasyon vermiş 2. Altıncı aya %60 vermiş . Kesintiler içinde :) kabul edilebilir bir oranmı? Yada iş veren ne verdiyse onumu alacağız o anlammı çıkıyor .

    Cevapla
  28. Bugün bize ekmek çıkmaz. Çarşambayı bekleyecez gibi

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    3.1’den 10.0’a geçişlerdeki kayıplar ne durumda? uzmana var da bize yok mu? Sadece zam yetmez haklarımızın da arttırılması gerekiyor.

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    İşiniz var para beğenmiyorsunuz. Ülkede o kadar işsiz varken sizin problem ettiğiniz şeylere bakın.Bugünlerdeki En önemli soru TGS’ye alım var mı ? olmalı.

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Editör bey yokmu toplantıdan bı haber?

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Ao gelince 1 haftada sonuç açıklıyorlar. Biz 6 aydır bekliyoruz

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Arabulan geç kalmış söylentisi bizde duyduk bakalım anlaşmazlık spekülasyonu var inşallah öyle bi berbat durum olmaz

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    arabulucu geç geldiyse sabaha kadar görüşsünler Ama sonuca kavuştursunlar bugün. Teknik olarak bu muamele ağırımıza gidiyor artık. AO tarafı için herşey netten tekniğin bu belirsiz isteksiz hali kabul edilemez.

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Sefa abi arabulucu geç gelmiş diyorlar doğrumu.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      yalan İbrahim bey zamanında gitti. Öğleden sonra oradaydı

      Cevapla
  36. 3 yıl önce

    hadi ama yani

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    Bugün sonuc cıkmayacak sanırım

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Sefa bey biz basıl takip edelim toplantıyı :)

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Merhaba sefa bey, yorumlarda maaşların tahmini ile alakalı kesin gibi konuşan arkadaşlarıın yorumlarını silebilir miyiz? Herkes bir şey söylüyor çünkü

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sevgili kardeşim ben toplantıyı takip ediyorum. ŞU ANDA İDARİ MADDELER KONUŞULUYOR. İDARİ MADDELER BİTMEDEN MADDİ KONULARA GEÇİLEMEZ. ŞU KADAR İSTENDİ ŞU KADAR ALINDI HEPSİ YALAN

      Cevapla
  40. 3 yıl önce

    ao tarafına verılen % zam altında zam kabul etmıyoruz . sendıka gerekenı yap.arkandayız .

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    Bekliyoruz saat kaç oldu öz asalak iş

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    internet sitenizde yorumların saatlerini de belirtecek bir güncelleme yaptırmanız iyi olacaktır. teşekkürler

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    Tekniğe temmuzdan itibaren geriye dönüşlerin yapılıp üzerine %70 %80 %90 Zam yapılıp +enflasyon alması lazım. A.o yi geçiyor rakamlar diyenler kulağını açıp dinlesin. 21 aydır eksik para alıyoruz sadece 3 – 6 ay arası kesintili işe geldik. Bunun dönemden sonra 15 aydır full çalışıyoruz. A.o gibi evden çalışma ayda 1 2 uçuş yapmadık. Kesintide bu farkı öngörememiş olabilirler ama düzeltmede elbette bu durum fark yaratacak. Bize adam gibi eski maaşımız üzerinden yüksek ölçekli zam yapılması seyyanen zam yapılması şart. Sendikanın arkasındayız ne gerekiyorsa yapacagiz

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    Yüzde 55+enflasyon+1700 seyyanen hayırlı olsun

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    %55 + enflasyon + 1700 seyyanen zam ve fark ödemeleri ile beraber maaş ikramiyesi hayırlı olsun

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    Tamam bugün öğrenirsiniz % kaç. Maddi durum okumaktan bıktım. Bende aynı durumdayım ben sizin kadar söylenmiyorum. İdareli bir adam da değilim. Tamam da yeter

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Sendika dik durun, çalışanın yanında olun. AO’ya verilenin altında hiçbir teklife imza atmanızı istemiyoruz.

    Cevapla
  48. 3 yıl önce

    Gelirsek tip kursunda ders dinleyemiyoruz. Acaba ne olacak diye düşünüp duruyoruz. Çocuk doğacak, hastane parası, kredi kartı o,bu. 2 yıldır maaşımızdan kocaman pasta kaybettik, üstüne dolar son haliyle 2 ayda yüzde 35-40 yükseldi. Sürekli gruplara ilk 6 ayı düşük oranda gösteren zam oranları paylaşılıyorr. Bu şark kurnazlığı. 6 aylık para alacağımız bilindiği için zammı 2’ye bölmeye çalışıyorlar. Asalak iş ise bu oyunu görüp mail atmayı aklından geçirmiyor. Her gün bütün çay ocaklarını dolaşıp herkese bilgi vermeleri gerekiyor. Şu oldu bu oldu. Şirketin ortaya attığı oranları yalanlamaları gerekiyor. Dünyada ki maaşları koyup geride kaldığımızı göstermesi gerekiyor.Örnek olarak 2015’te yetkisiz olarak asgari ücretin 3.5 katını kazanıyordum. Yani yıl başında bir cqm ikramiyeler ile beraber 14k alamayacaksa şirket 5 yılda yerin dibine kadar refah kaybetmiştir. Bunları sendikacılara anlatacağım ama garip giyimli, höd höd konuşan kişilere ne anlatılır? Ne hesap kitap ne de bilgi sahibiler. Diğer konu ise iş zorluğu. Geçenlerde bilet satıştaki arkadaş ile konuştum. Dertler ortak. Zam oranına gelince aynı, bayram seyran, soğuk, yağmur, çamur, kar, sel,deprem derken işe gitmeye gelince vardiyalı çalışan olmadan olmaz. Şimdilik sadece zam oranı konuşuluyor, vardiya priminin yükselmesi gerektiği konuşulmuyor. Sendikacılar bu kadar bilgisiz ve cahil ki iş ayrımı yapmıyor. Pandemide full time çalıştık. EVDEN ÇALIŞIP AYDA 3 GÜN İŞE GELEN TAM MAAŞ ALDI.Kapanma günlerinde kimse gelmedi biz uçaklara storage vs çalıştık. ADALET ADALET ADALET

    Cevapla
  49. 3 yıl önce

    İlk 6 ay %110 ikinci 6 aylık dilimde %10+enflasyon diğer leri enflasyon +1 hayırlı olsun

    Cevapla
  50. 3 yıl önce

    Bence şirket güzel bir zam verecek.Her kez tatmin olacak.İlker beye güvendiğim kadar sendikaya güvenmiyorum.Niye güven yoksunu olduk bunları söylemeye gerek. Biliyorsunuz zaten.Olur ya ao nun altında bir anlaşmaya üyelwre sorulmadan imza atılırsa, şube yönetimleri ve seçilmişler gerekeni yapsın. Sendikacılık yapsınlar grev oylaması vs. Grev ertelense bile haberi bile yeter. Dik dursunlar. Yoksa kendi topuğunuza sıkarsınız haberiniz olsun.Üyeler paramparça oldu . Toparlamanın tam zamanı. Gösterin kendinizi onurunuzla oynatmayın.

    Cevapla
  51. 3 yıl önce

    %80 ve geriye dönük kestiklerinizi alınız. Bunun dışında imza atarsanız. Ve alınan iyileştirme yi bölük pörçük alırsanız adamın diye ortalarda gezmeyim. Bunun dışında hiçbir teklife imza atmanızı istemiyoruz.

    Cevapla
  52. 3 yıl önce

    kesin bilgi. İlk 6 ay enflasyon + %25ikinci 6 ay %5 + enflasyondiğer dönemler enflasyon + 1 kg salatalık turşusu + yüzde 1imza parası yokayrıca uslu teknisyenler olursak şirinleri de görebilirmişiz.halen yüksek rakamlrda zam hayal eden, alabileceğine inanan varsa zekasını sorgulasın. İlker bey dahi 1 kez agzından teknisyenlerle ilgili cümle geçirmedi. Varsa yoksa pilotları kabin memurları ve IT çalışanları.

    Cevapla
  53. 3 yıl önce

    7 yıldır bu şirketteyim. Bazı teknisyenleri görünce utanıyorum kendimden. Bir arkadaş yazmış kendinize saygınız yok diye. O kadar haklı ki. Uçağa girince bir dik duruş sergileyin, ne iş yaptığınızın farkına varın. Monitör de tamir etsen koltukta, kimse işini hafife alamaz. Yarın bir gün ihtiyaç olur, mekaniğe avyoniğe geçersin. Adamın kılık kıyafetten, traştan, şirket kültüründen haberi yok. İyi çalışmalar, Kolay gelsin demeyi bilmiyor. Ve buraları gelip ağlama duvarına çeviriyor. Ağlama kardeşim. Buralara ağlamakla çözüm bulunmuyor. Şirket ne veriyorsa kabul edecekler. Bugüne kadar bu şirket için çalıştım sendika için değil. Herşeyi şirket verdi. Öde dayanışma aidatını. Ayrıl sendikadan. Beğenmiyorsan da şirketten ayrıl.

    Cevapla
  54. 3 yıl önce

    Kardeşim bu dediğin doğruysa. Vahki ne vah insanlıgın bitti ayrımcılığın sonuna kadar yapıldığı bir durumdur . Ben Cs olarak bırakırım işi giderim host olurum daha çok para alırım . Sonuçta para İçin çalışıyoruz burda . Çektiğim sıkıntı borçlar haciz derken daha benim yapıcak birseyşm yok . Ahirete inanıyorum ve iki elim de ahirette yakalarında . Ben çocuğuma bir mont almak İçin aylardır bekliyorum . Her gün bir sonraki güne takla attırıyorum. Bitik ….

    Cevapla
  55. 3 yıl önce

    Bir umut delege olduk ama içerden bildiriyorum. Tamamı amatör, iş bilmez, yüksek ego ve yalaka düzeni olan bir kuruluşdan umut gelmez. %18 %30 %50 %110 her hafta güncelleme var. Sonuç belli ilk 6 ay %10, 2.6 ay %20+enflasyon 3.6 ay enflasyon +2, 4. 6ay enflasyon +2Toplam kümülatif AO dan fazla aldık.

    Cevapla
  56. 3 yıl önce

    Yaklaşık 7 aydır bir zam bile alamayan sendikadan ne bekleyecen ki şube istediği kadar artislik yapsın karar Ankara’da ve AO da karar verecek onlar yazıklar olsun bizim Çelik iş sendikası na bizi oyalıyor birde zam alamayip işte kararı Ankara verdi diye hikayeye devam edecekler.

    Cevapla
  57. 3 yıl önce

    A.O NUN ALTINA İMZA ATALIRSA YENİ YILA YENİ SENDİKA İLE GİRELİM.31 ARALIK ZİNCİRLERİ KIRDIĞIMIZ GÜN OLSUN.

    Cevapla
  58. 3 yıl önce

    Sadece %55 artı enflasyon varmış. Kesin bilgi. Akşama açıklanır zaten görürsünüz. Seyyanen zammış, imza parasıymış vs bunlar yokmuş. Sebep ise omicronmuş. Hayırlı olsun

    Cevapla
  59. 3 yıl önce

    Abi sen adamı intiharın eşiğine getirirsin vesselam 😄 bu nasıl bir gömmektir. Ama işte beyhude yoruyorsun kalemini be abi. Bunları anlayacak ADAM mı var karşında ?

    Cevapla
  60. 3 yıl önce

    Yüzde 85’e 100misli bastım geliyor gelmekte olan

    Cevapla
  61. 3 yıl önce

    iş bırakmak için dkkaları sayıyoruz haberiniz olsun.işi bırakamazlar da isyan yapamazlarda fln diye zırvalamayın çünkü sabır taşı çatlıyor peygamber sabrı bile kalmadı o yüzden güzel haberi bugun verin sizde kurtulun bizde

    Cevapla
  62. 3 yıl önce

    Param eridi, birikimim eridi, hesaplarıma göre diyordum ki aralık sonuna banka ihbarname çeker ve çekti. bir ayı bir aya sektire sektire bugüne geldik. güzel bir zam gelmese iflas bayrağını çekicem az kaldı.Ha sorarsanız keyfimden yapmadım borcu mecburdum. bankaların ihtar çektiği kesime sonunda ben de ekledim. Çelik İş diye sendikada bizim işimiz ne Allah aşkına inanamıyorum. işe girdim gireli hep geriye hep geriye.

    Cevapla
  63. 3 yıl önce

    Yahu sözde şube başkanı kalkmış millete ne acele ediyorsunuz bizim önümüzde daha iki ay var diyor. Beynimizle mi oynuyorsunuz siz ? Hala yüzde 110 istiyoruz diyormuş. Allahım sen sabır ver. İş bilmezler bizi yokuş aşağıya koşturuyor. Heeee en sonunda da bize soracaklarmış imzalayalım mı imzalamayalım mı diye. Be günlere kaldık yarab. İlker başkan gel kurtar bizi yoksa halimiz harap

    Cevapla
  64. 3 yıl önce

    Sefa bey tamam bu adamlar sendikacılıktan anlamıyor her şeyi de duymayı hak ediyorlar diyelim, siz bu arkadaşlara sendikacılık nasıl yapılır bi gösterirseniz hem kendiniz bu gibi yazdıklarınızda ne kadar haklı olduğunuzu gösterir hemde çok hayır duası alırsınız. Aksi takdirde kötülemenin bir anlamı yok

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sevgili kardeşim; Hayır duası almak tabii ki çok önemli. Kim istemez ki? Ancak benden bir görev isteyen yok. Herkes her şeyi biliyor havalarda. Genel kurullarda THY yönetimini eleştirdiğinde not alıyorlar ve haklı olduğumu görürlerse yani ikna olurlarsa gerekeni yapıyorlar. Bilhassa İlker Aycı bey seviyeli eleştiriye açık biri olup, gerektiğinde devreye girdiğini bir çok kez gösterdi. Maalesef, bizim yeni yetme sendikacılarımızın burunlarından kıl koparamazsın. Onlar her şeyi herkesten iyi biliyor havalarda. Tarafsız arabulucunuz, Prof. Dr. İbrahim Subaşı bile köşe yazılarımı okuyup gerektiğinde beni telefonla arayarak bilgi alıyorken bizim çok bilmiş (!) ve çok deneyimli (!) sendika kadrosundan tık yok.

      Cevapla
  65. 3 yıl önce

    AO personeli olarak bize ilan edilen oranlar yeni bir aksilik çıkmadan verilir inşallah. En az bize verilen kadar teknikten başlamak üzere tüm diğer çalışanlara/iştiraklere de verilir inşallah. Onlar bizler ayrımını yapan her kim olursa olsun, yazık ediyor. 2 sendikaya bölünmekten yakınıyoruz ama demek ki içten içe ayrımı içine sindirenler de varmış. Her kesimde var bu yanlış anlaşılmasın. Bana tatmin olduğum bir oran açıklandı, benim dışımda herkese isterse daha çok versin umrumda değil. Ama sürekli beraber çalıştığım teknikte, tgs de benden az alırsa ben kendim mahcubiyet duyarım. A çok çalışıyor B az çalışıyor diye birşey yok. Evden çalışan çok evet ama sürekli meydanda olan AO lular da var. Kimse genelleme yapmazsa memnun olurum. Ümidim yok ama inşallah Özçelik iş Temmuzdan itibaren geçerli olacak bir sözleşme imzalar ve bol bol fark alırsınız. Herkesin borcu birikti malum. Belki erkenden imzalansaydı bu kadar yüksek oranlarda konuşulmazdı, şer gördüğümüzde hayır çıktı gibi. Gerçi emin olun bu kadar bekleten de THY yönetimidir. İnanın sendikalar bizi THY kadar düşünmez. Ne varsa THY de var. Şunu da söyleyeyim, belki yaşam standartlarımızdan şikayetçiyiz, belki likayatsiz yönetim atamaları düşüncelerimiz var ama ben yinede İlker Aycı’ya güveniyorum. Temsil kabiliyetine de güveniyorum. Sayısız olay atlattık. Kaç firma battı dünyada. Ne kadar adam işsiz kaldı. Ne gelişme olsa sektörümüzün içinden geçti. Sallandık, sarsıldık ama devrilmedik çok şükür. Hala da korona geçmiş değil, ama ben yönetime güveniyorum. Dediğim gibi 0.1 puan dahi özellikle tekniğin az almasına razı değilim. Ama sabır. Sendikalar beş para etmez ama THY ye güvenin.

    Cevapla
  66. Hakkımız olan %200 dür altı bizi memnun etmez. Ama şirketin verdiği %60 ı bile bize alamazlarsa bunada sabrımız yetmez. Çalışırız tabiki ama ne kadar verim alırsınız bilemem. Son yaşanan durum onur kırıcı sinir bozucudur. İnsanların kafası dalgın hataya meyilli çalışmaktadır. Buradan yönetim kuruluna sesleniyorum, kimse biryere gitmez bu doğru ama şunu göz ardı etmeyin hatalar felaket doğura bilir. Sizler bunun zeminini hazırlıyorsunuz. Böyle bir durumda ilk suçlu sizsiniz. İnsan faktörlerini, iş barışını vs… hiçe sayıyorsunuz. Havacılığın kuralları kanla yazılmıştır. Size tavsiyem bu kuralları dikkate almanızdır. Dunyayı yeniden keşfe gerek yok.

    Cevapla
  67. 3 yıl önce

    sizin gibi kendini üstte görüp her platformda teknik aş çalışanlarını, iş arkadaşlarını küçümseyenleri dinlemekten bıktık. Sizler bu yorumlarla ağlayanlardan daha pasif bir tutum sergilemiş oluyorsunuz. Beğenmiyorsanız aynı kapılar sizin içinde orada, ağlayanada iş arkadaşlarını kötüleyenede saygım yok malesef. İnş istediğiniz bi ortamda çalışırsınız böylelikle bizlerde sizlerden kurtulmuş oluruz. Biz teknik aş olarak mühendisi, memuru, tekniği, lisesi, üniversitelesiyle bir ekibiz.

    Cevapla
  68. Yok arkadaş bizim teknisyen milleti adam olmaz. Haber sitelerini ağlama duvarına çevirdiniz insanda biraz itibar haysiyet olur. Küfürler belalar beddualar havada uçuyor. Hala anlamıyorlar ne sendika ne sivil toplum örgütleri bir işe yarar. Şirket ne verirse çalışan onu alır sendika imzalar. Beğenmeyen, ben bu maaşla geçinemiyorum diyen de yollarını ayırır. Madem mutlu değilsin geldiğin köyüne geri dön. Zaten o köyden geldiğin için şirketin kalitesi düştü, çalışan fortföyü yerle bir oldu. Durum böyle olunca biz uçak release ediyoruz bize saygı duymuyorlar triplerine giriyorsunuz. Arkadaşım senin kendine saygın var mı? Yataktan kalktığın gibi gözünün çapağıyla, dağınık yağlı saçınla, geceden kalma ter kokunla işe geliyorsun. Kendi özsaygınlığını kazanamamış insanlar başkalarının saygınlığını kazanmak istiyor.

    Cevapla
  69. 3 yıl önce

    Arkadaşlar boşuna nefesimizi tüketiyoruz. Senin ne istediginin bir önemi yok, mühür ile tehditlerinin sendikadan çıkarım diye artistlik yapmanın bir önemi yok, tahsinin, yasinin ne istediğinin ne söylediğinin bir önemi yok, karar verilir imza atılır. Yok ben buna imza atmam dersen genel başkanın gelir o imza atar. Onun atmam deme ihtimalini siz zaten biliyorsunuz. Boşuna kürek çekiyoruz. Şirket bize ne verirse biz onu alacağız. İmza atıldıktan sonra da sendika temsilcilerine boşuna tepki göstermeyin. Kendilerini en çok paralayan onlar oldu. Bu süreçte biseyleri düzeltmeye çalışıp emek sarfedenlere teşekkürler.

    Cevapla
  70. 3 yıl önce

    Haala bu sendikadan şubeden ümidini kesmeyen arkadaşların olması bizim daha coook gudulecegimiz anlamina geliyor.bu zihniyet hala kendisine payandalar bulabiliyor hala sendikaci olmak için döt atan birileri çıkıyor ama seviye iyice orta okul lise düzeyine indi yakında typ den bulurlarsa kadroyu sasirmayin:))

    Cevapla
  71. 3 yıl önce

    Bir kere ya bir kere sendikacilik yapın lan bir fikir üretin bir duruş gösterin bir kere lan.dindarsaniz dindar olun değilseniz materyalist olun sagciysaniz sağcı solcuysaniz solcu olun yeterkı ne olacağınıza karar verin ve onu olun yeterkı böyle NANA gibi dansöz olmayın.

    Cevapla
  72. 3 yıl önce

    Diğer sitede Teknik aş yönetim %40-50 arası zam düşünüyor denmiş. Umarım yalandır. Pandemiden beri maaşımız kesik olarak full çalışan biz , zammı alan ao ise yani bu haber doğru ise, bu yönetimin de sendikanın da Allah belasını versin. Çoluk çoçuklarından çıksın.

    Cevapla
  73. Pandemi de herkes evindeyken full işe giden teknik fedakarlık yapan teknik bakalım bugün ne olacak

    Cevapla
  74. DOMATES BİBER BU SENDİKA GİDER SENDİKA KENDİ AYAKLARINA SIKMAK İSTEMİYORSAN GÜZEL ŞEYLERLE GEL BİZE YOK BU SEFER GERÇEKTEN GİDİCİEİNİZ 2023 DE KALMAZ GERİ ADİM ATARSANIZ DİZE BY BY GREV ANLAŞMA YOKSA GREV VAR

    Cevapla
  75. 3 yıl önce

    İnşallah bugün yüzümüz güler

    Cevapla
  76. 3 yıl önce

    Sefa abiyi bu tür işlerde tek geçerim. Genel müdürlük ve uçuş işletmeyi bilemem ama teknikte ceketini koysa %100 kazanır. Adayım dediği an çelik iş ancak nal toplar.

    Cevapla
  77. 3 yıl önce

    Onu bunu bilmem arkadaş, Bu adamlardan sendikacı olmaz. Hava-İş’i al vur Çelik İş’e tın tın ses çıkar o kadar.

    Cevapla
  78. 3 yıl önce

    Valla dananın kuyruğu kopacak çok az kaldı inşallah bunca stresin bunca emeğin fedakarlığın karşılığını alırız bir olumsuzluğu bir Ali Cengiz oyununu daha kaldırabilecek durumda değilim.

    Cevapla
  79. 3 yıl önce

    Akla kara belli olacak saatler kaldı. Umarım saçma sapan insanın kafasını bozacak birşey olmaz herkes yanılır ve çıkan karardan insanlar biraz olsun nefes alır yüzü güler.

    Cevapla
  80. 3 yıl önce

    %10 bize yeter fazlası bizi bozar eyvallah özçelik şükür etmeyi bize öğrettin

    Cevapla
  81. Hiç bir şey iyi gitmiyor. Bu şirkette…

    Cevapla
  82. Özçelik iş adına hangarda gezen sendika temsilcileri (Ali Bilgin, Arif efendi) “Biz Teknik olarak, AO’ nun görüşmelerini bekliyoruz. Bu zamana kadar görüşmelerin uzamasından yanayız. Ortadaki gelişmelere göre bizlerde beklentilerimizi ortaya koyacağız.”diye bizlere açıklama yapıyorsunuz. Tabiki de bu görüşleriniz sendikanın görüşüdür. Şimdi bu bahanenizde kalmadı. Haydi şimdi AO dan daha az bir ücret anlaşmasına imza atmayınız. Artış oranlarını böldürmeyiniz. Adam gibi duruş ortaya koyunuz. Eğer adamsınız?

    Cevapla
  83. 3 yıl önce

    AO dan daha düşük bir anlaşmayı kabul etmiyoruz. Beklentimiz %80ve geriye dönük kesilen ücretlerin topluca ödenmesi. Bunun dışında sendika denilen emekçi temsilcisi anlaşma imzalamasin nokta.

    Cevapla
  84. 3 yıl önce

    Sizin kendinize zaten saygınız yok saygınız olsaydı 6 arkadaşınızın arkasında dururdunuz. Dursaydınız özçelik iş diye bişey kalmazdı. herşey mübah size

    Cevapla
  85. 3 yıl önce

    Yarın eğer ilk 6 ay için bir oyun oynanır veya AO dan daha az bir zam alınırsa sendika yönetimi ve sendika üyelerinden istifa etmeyenin onuru ve kendisine saygısı yoktur NOKTA.

    Cevapla
  86. 3 yıl önce

    Siz mi mühür bırakacaksınız siz mi eylem yapacaksınız gülüyorum sadece. Sendika yüzde 110 ister şirket ne verirse siz de onu kabul edeceksiniz yoksa işten çıkarılırım korkusu yaşarsınız ki örneği de mevcut. ne verirlerse sıka sıka kabul edeceksiniz.

    Cevapla
  87. Kapalı kapılar arkasında anlaşıldı bile ilk altı ay yüzde 25 +enflasyon ikinci altı ay yüzde 35 +enflasyon diğer dönemler enflasyon +1 sözleşme iki yıllık. Çelik çomak iş biz değiştik imzalamiycaz diye hangarlarda dolaşsa bile bu iş bitti. İnşallah ben yanilirimda sendikadan özür dilerim ama siz yanilirsaniz gelmeyin hangara

    Cevapla
  88. 3 yıl önce

    Diğer sitede yazmış teknik %40-50 arası zam alicak diye ne utanmaz bir sendika o….

    Cevapla
  89. 3 yıl önce

    Ben 29.10.2019 tarihinde sendikaya gereken cevabı verdiğinizi düşünüyorum. Herşey müstehak siz thy Teknik çalışanlarına.

    Cevapla
  90. 3 yıl önce

    Tahsin ve arkadaşları defalarca geldi söyledi eylemse eylem yapılacak diye ne zaman yapılacak bu eylem ne zaman bırakmak bu mühürler . Sizleri bekliyoruz dostlar haydi

    Cevapla
  91. 3 yıl önce

    Bunlardan hiçbirşey olmaz daha adamlar ne istediğini bilmiyor ki masada nasil konusuyolar cok merak ediyorum.

    Cevapla
  92. 3 yıl önce

    Bence işveren sunmuştur ama özçelik iş aynı oranı diğer işyerlerimde alamam iş barışı bozulur diye reddediyordur. Zam verebilmek için sendika işveren tarafından ikna edilmeye çalışılıyor olabilir.

    Cevapla
  93. 3 yıl önce

    Bu özçelik iş de temsilcileride beş para etmez ilker aycı Bey asgari ücret zam oranın ustünde bir zam verecegiz diyor temsilciler yok ya o kadar verenez diyor en başından temsilcisine kadar rezalet bir sendika ondan sonra kopya çekerek zam isterseniz herkesin ağzında sakız olursunuz az kaldı bakalım nasıl geri dönüceksiniz toplantıdan adamlar masaya oturmadan zam aldı sizde hala gidin toplantida kuru pasta çay yiyip içip gelin hiç utanmanizda yok ya orasıda ayrı bir garip.

    Cevapla
  94. 3 yıl önce

    Sefa abi,şirket AO sözleşmesini daha süresi başlamadan halledip bizi 6 aydır sallayarak tekniğin gözlerindeki değerini göstermiş oldu.Bizler de artık bu durumu bildiğimize göre gereğini yaparız ona göre çalışırız.Tek dileğim bu asalak sendikaya teknisyen kardeşlerimin gereken cevabı vermesidir

    Cevapla
  95. 3 yıl önce

    Ya bu Çelik çomak sendikası bir cacık alamaz.sirket verecek o da ne verirse.herkesin ağzında birşeyler mirildanip duruyorlar.peki niye .çünkü muhterem sendika bilgilendirme gereği bile duymuyor.muhtemelen bilgileride yoktur.yarinda uzlasamadik,istedik vermediler,topumuz inşaata kaçtı falan diyeceklerdir.mart nisana kadar sürer bunların görüşmeleri.

    Cevapla
  96. 3 yıl önce

    Arkadaşlar yarın biz de Sabiha gökçende görüşmelerin yapılacağı salonun orda bekleyip,gerekirse olumsuz bir durumda saatlerce öz çinko Dan mail bekleyeceğimize tepkimizi belirtelim.

    Cevapla