İş dünyası liderleri CEO Vizyon 2024’te buluştu. Güliz Öztürk: “50 ülkeye uçuyoruz” Serkan Kaptan: “Geçiş ve verimlilik yılı olacak”

İş dünyası liderleri CEO Vizyon 2024’te buluştu. Güliz Öztürk: “50 ülkeye uçuyoruz” Serkan Kaptan: “Geçiş ve verimlilik yılı olacak”

Capital ve Ekonomist dergilerinin HSBC ile birlikte düzenlediği ‘HSBC Premier Sohbetleri’nin ikincisi 9 Ocak Salı günü Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de gerçekleştirildi. İlki kasım ayında ‘Değişen Dünya ve Yeni Ekonomik Düzen’ başlığı ile yapılan etkinliğin ikinci ayağı ‘CEO Vizyon 2024’ adıyla düzenlendi.

“50 ülkeye uçuyoruz”

Havacılık sektörünün pandemide en zorlanan sektörlerden biri olduğunu belirten Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk de “Havacılık tarihinde böyle bir şey yok. Fakat Türk şirketleri o dönemi iyi yönetti. Çok fazla kriz gördüğümüz için krizleri iyi yönetebiliyoruz” dedi. Bugün dünyada kar marjı en yüksek havayolu şirketi haline geldiklerini kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

“2023 yılında yüzde 20 büyümeyi tüm zorluklara rağmen başardık. 100’üncü uçağımızı da teslim aldık. 50 farklı ülkeye uçuş gerçekleştiriyoruz. 2024’te ise yüzde 10-12 arası büyüyeceğiz. Bu yıl Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir hangar yatırımımız da olacak. 2 yıllık süreçte yaklaşık 140 milyon dolarlık bir yatırım olacak.”

“Geçiş ve verimlilik yılı olacak”

2023 yılında havacılık sektörünün yeniden canlandığını ve özellikle doğuya doğru bir büyüme gerçekleştiğini ifade eden TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan da, “Bulunduğumuz coğrafyada talep, 2019 yılından daha yüksek. Biz de 2023 yılını yüzde 50’in üzerinde büyümeyle kapattık. Gelirlerimizin yüzde 60’ı yurt dışından geliyor. 6 ayda bir asgari ücret artışı yapmamız ise operasyonel giderlerimizi artırdı” şeklinde konuştu.

2023’te çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve 3 milyar Euro’luk bir kredi imkanına sahip olduklarını anlatan Kaptan, “Krizlere rağmen iyi gidiyoruz. Yatırımlarımızı aksatmadık. Bu yatırımların ardından 2024’ü geçiş ve verimlilik yılı olarak tanımlıyoruz. Yüksek hacimli yatırımlarımızın bittiği bir yıl olacak. Bu nedenle önce tabağımızdakini biraz sindirmek istiyoruz” değerlendirmesi yaptı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir