featured

İŞ DEĞERLENDİRMELERİ YAMALI BOHÇA GİBİ… SENDİKA VE DERNEKLER KENDİNİZE GELİN…

THY gibi siyasi yelpaze gereği değişen yönetimler nedeniyle çalışanların sorunları bir türlü bitmiyor. Bir yönetim geliyor ve mevcut dengeleri altüst ediyor. Tabii ki zaman içinde dengeler iyi kurulduysa…
THY ve Teknik AŞ’yi birbirinden ayırmayan biriyim. Her ne kadar farklı nedenlerle THY’nin içinde gerek sendikal gerekse yönetimsel değişiklikler yapılmış olsa da, bu değişikliklerin hiçbir fayda sağlamadığının yanı sıra iş barışını bozduğu ve çalışanları ayrıştırdığına şahit oluyorum.
THY’nin Teknik A.Ş’yi ayırıp ayrı bir şirket gibi göstermesinin ticari boyut açısından olma ihtimalini bir nebze anlayabiliyorum ama taşımacılık iş kolundan çıkartılıp bir başka iş koluna sokulmuş olmasını ve çalışanların iki ayrı sendika tarafından temsil edilir hale getirilmesinin mantıklı bir nedenini bulamadım.
Teknik AŞ’nin Sendikası Özçelik İş’in deneyimsizliği nedenli kötü bir toplu iş sözleşmesi süreci geçirildiği ve bu kötü toplu iş sözleşmesinden sonra Teknik A.Ş yönetiminin, bilinçli veya “ya tutarsa” mantığı ile toplu iş sözleşmesi kurallarını hiçe sayan GENELGE uygulamasındaki rezalet ve bilgisizliği unutmayalım.
Aslına bakacak olursanız Teknik AŞ’nin mevcut üst yönetimi de deneyimsiz kişilerden oluşuyor. İçlerinde sadece Ahmet Karaman’ın sektörel deneyimi mevcut. Ancak o da etliye sütlüye dokunmayan gamsız bir kişilik. Genel müdür yardımcılarından, Çakar lakaplı Bay Hüseyin, iş hayatında hangar dışına çıkmamış biri idi. (Şimdi çıkıyor mu bilemem) Bay Fazıl Çiftci’nin görevi, “az paraya çok iş yaptırmak” olduğundan işveren adına başarılı sayılabilir.
Müdür ve başkanları saymıyorum bile. Üsttekiler ne ki alttakiler ne olsun. (Az kalsın hakkını yiyordum bir kişi var. O da zaten kendini biliyor)
Geçen hafta Özçelik İş sendikası imzalı bir bilgilendirmeyi Airlinehaber de okudunuz. İyi niyetli yapılmış olduğunu düşündüğüm bu bildiri bence tutmayacak. Mutlaka birileri işin içine burnunu sokacak ve kayırmacı tutumlar sergilenecek.  Bekleyip göreceğiz.
PEKİ, BİZİM ZAMANIMIZDA İŞLER NASIL YÜRÜYORDU?
Geçmişini bilmeyen geleceğini şekillendiremez gerçeği ile önce sizleri zaman tüneline sokmak istiyorum. Bir zamanlar (1970 li yıllar) teknisyen işe girerken, diğer muadil okul mezunlarına (normal lise mezunları) nazaran otomatik olarak %25 fazla bir maaş skalası ile başlatılırdı. % 25 avantajla teknisyen kadrolarında çalışanlar, en az üç sene sonra lisans sınavlarına girip lisans aldıklarında, maaşları anında %40 avantaja dönerdi (Normal Lise mezunlarına göre) Bunların yanı sıra ikili vardiyalarda %30, üçlü vardiyalarda %60 vardiya primi alınırdı.  Yapılan her toplu iş sözleşmesinde alınan zamlar, hem kıdem ücretlerinde hem de iş tazminatı skalalarında aynen artış gösterirdi
Sonraları birileri bu kadro yapılanmasına bir dolu değişiklikler yaparak yamalı bohçaya çevirdiler. Her gelen sendika yönetimi kendine göre kadrolar ile oynayarak güya düzeltmeler yaptı. Ancak hiçbirisi zaman içinde oluşan teamüllere ve yurt dışı örneklerine göre değerlendirilmedi.
Sendikaların oy kaygısı nedeniyle, en çok delege çıkartabilecek konumda çalışanlar, hep en fazla iyileştirme yapılan bölümlerdi.
Sendikalar ikide bir kadro yapılanması ile oynar ve nalıncı keseri gibi kendine oy getirecek bölümleri kayırdıkça işveren hiç ses çıkarmazdı. Bu yapılanma ortaya şimdiki gibi bir hilkat garibesi çıkardı. Seneler önce yapılan toplu iş sözleşmesi taslağı üstünde yapılan oynamalarla daha da içinden çıkılmaz hale dönüştü.
Vergili ve vergisiz maaş skalaları tüm dengeleri altüst etti.  Bu iş değerlendirmesi skalalarına bir dokunuş da benim UTED başkanlığım sırasında geldi. Her zaman fikirlerinden faydalandığım eski UTED başkanları ve iş değerlendirmeleri konusunda uzman Mehmet Tuğriçeri ağabeyimiz ile birlikte haftalar süren bir teknisyen grup ve ücret skala çalışmaları yapmış ve bunu hem sendika yönetimine ve işverene sunmuştuk.
Şimdilerde de Teknik A.Ş deki mesleki dernekler belki de bu tür bir çalışmanın içine girmiş olabilirler ama ben duymadım.
Dernek yönetimi hem işveren hem de sendika arasında mekik dokumalı ve adeta bilirkişi gibi davranmalıdır. Çünkü onlar işin içinden gelmiş çalışanlardır. Bir nevi maçın içindeki oyunculardır.
Düne kadar THY’de çalışmak için özel havayollarından ayrılarak veya istifa ederek THY Teknik te çalışmak için gelen teknik elemanlar, son zamanlarda THY’den kaçar oldular. Acaba neden dersiniz?  THY üst yönetimi şunu bilsin ki, kaçan teknik elemanların tek derdi para değil. Huzur-Huzur-Huzur.
Hangarlarda huzur yok. Teknik A.Ş de nasıl bir denge var bilemem ama derhal Teknik A.Ş yönetimine neşter vurulmalıdır.
Defalarca yazdığım üzere, bir dernek yönetimi üyelerine yönelik, hem de toplu iş sözleşmesi dışında ve sendikaya rağmen %148 iyileştirme alabiliyorsa durup biz nerede yanlış yapıyoruz diye düşünmek lazım.
Son zamanlarda gözlemlediğim üzere, THY’deki dernekler maalesef yardım kuruluşları gibi çalışır olmuşlar. Tabii ki yanlış bir uygulama sayılmaz ama öncelik üyelerinin sorunlarında olmalı.
Sakın ola ki, Sefa bey sizin zamanlarınızda ki işverenler ile bugünküler aynı değil demeyin. Kafalarına yatmayan bir durum oluştuğunda dakikasında işten atıyorlar. Doğrudur ama bu yeni değil ki…
Bizim zamanımızda da işten atılmalar olurdu. Ancak atılan arkadaşlarımız hiç yalnız bırakılmazdı. Hiç unutmam, Orhan Tarınç ağabeyimizi (Allah sağlıklı ömür versin) sendikal faaliyetleri nedeniyle haksız yere işten atmışlardı.
Dernek olarak hem işsiz kaldığı üç aylık maaşını elden toplayıp kendisine vermiş, hem de işe geriye dönüş yaptırtmıştık. Onu işten atanlar, kendilerine göre ceza olarak verdikleri mağdur bırakmanın bir işe yaramadığını ve meslektaşlarının onun etrafında birleştiklerini ve karşılarında sadece Orhan Tarınç’ı değil, kemikleşmiş UTED yönetimi ve üyelerini görmüşlerdi. Sonunda,  zor da olsa, yanlıştan döndüler. Tarınç’ı tekrar işe alarak teknisyenlerle barış yapma yolunu seçmişlerdi.
Şimdilerde ise herkes yorumlarda atıp tutuyor ama işten atılanlar için maddi veya manevi yardım yapılıyor mu? Ben duymadım. Ki, olsaydı muhakkak duyardım. İnsan yapısı mı değişti de biz mi duymadık. Veya acaba biz aptal mıydık?
“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığında gidiyorsunuz ama o yılanın bir gün sizi de sokmayacağı ne malum? Unutmayın ki, bin yaşasın dediğiniz yılan sizi soktuğunda, siz de “aç, biilaç” yalnız kalmaya mahkûm olacaksınız. Yazık ki, çok yazık.
Neyse o kadar çok yaşanmış anılar var ki…
İşte şimdilerde, Teknik A.Ş yönetimi ve sendikası yukarıda yazdığım ve üstünde birçok oynama yapılan iş değerlendirmesinin yamalı bohçaya dönmüş ve özünden uzaklaşmış uygulamasını kullanılıyor.
Özçelik İş sendikasına tavsiyem, şimdiden gelecek toplu iş sözleşmesi için çalışmalara başlamaları olacak. Tabii ki önce geçmiş toplu iş sözleşmelerini bulup, neyin neden ve nasıl değiştirildiğine bakmak lazım.
Kısaca; İşveren, Sendika ve dernekler olarak mutsuz bir grup yarattınız. Bu mutsuz toplulukla nereye kadar gidebilirsiniz ki?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

62 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Komponent atl çalışanları Katar, Norveç, Polonya iş imkanlarını gözden geçirsin mantıklı seçenekler var. Ben Norveç gitme yönünde adımları mı attım. Aero Norway

    Cevapla
  2. Malesef bir teknisyen derneğimiz var o da dünyadan bi haber. Amacı sadece easa lisanlarla uğraşmak olan Necdet bey ve çevresi at gözlüğünü çıkarsın lütfen! Teknisyenin birlik olmaya ihtiyacı var, sen seni gaza getirenler yüzünden başka bir şey görmüyorsun. Çevreni dinlediğin için kaybettin, easa lisanslı hırsın için kaybettin! Defalarca söyledik ama teknisyenleri birleştirici hiç bir şey yapmadın! Sen ayrıştırıcı değil birleştiricisin! Sefa bi yablışım varsa düzelt lütfen; sizin zamanınızda bu kadar ayrışmış bir teknisyen grubu var mıydı? Birliği sağlayacak olan dernek değilmiydi? El ele vermişler son kalemizi de yıkmaya çalışıyorlar! Dernek teknisyenin namusudur sahip çıkamadınız ey yönetim!

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    %31,31 zam hayırlı olsun arkadaşlarım zafer bizim

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    %25 zam hayırlı olsun arkadaşlar kazandık

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Saçma sapan bilgiler. Utannmiyormusuniz yazıyorsunuz. Kim niye versin bu kadar zammi. Insanları umutlandirmayin.

      Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Geçen sene ki ankette en memnun tayfa memurlar ve teknik destek personeli çıkarken en memnuniyetsiz grup ise kıdemli mühendisler ve CS ler idi. Bir düşünün derim..

    Cevapla
  6. 5 yıl önce

    Temettü bekliyoruz, maaslarda iyileştirme bekliyoruz. On-wing personel uçak teknisyeni piyasasının çok altında kalmıştır kesinlikle bir ek protokol ile on-wing personel için bir ekstra zam yapılmalıdır. Sayın ilker aycı bey duyun sesimizi lütfen. thy de olmaktan gurur duyuyoruz halimize şükrediyoruz ama imkânlarımızın da düzenlenmesini bekliyoruz.

    Cevapla
  7. 5 yıl önce

    Anket geldi, Dikkatimi çekti. Üst yönetim anketteki veriyi kontrol etmek istiyor gibi geldi. sorular özellikle seçilmiş. valla ankete göre personel atarlarsa hiç belli olmaz. herşey beklenir. madem begenmedin hadi sana yallah der..

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Sende atilirim diye sahip oldugun fikirleri degilde yalan lari yazarsan bir daha konusma.hak tir hukuktur diye.

      Cevapla
    • Yönetici 5 yıl önce

      sen anketi bildiğin gibi doldur. İşveren eleman atmak için bu sistemi kullanmaz. Anketde küfür hakaret yapmayacağızdan sorun olmaz.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Sefa bey valla objektif olarak doldurdum. üst yönetimle çalışanlar arasında iyi ilişkiler kurmadıgını belirttim. geneli olumsuzdu ama şirketi ve yönetimi ayrı tutarak ona göre doldurdum.

      Cevapla
      • Yönetici 5 yıl önce

        İş hayatı böyle korkularla sürüp gitmez. Akacak kan damarda durmaz derler. Bırak herşeyi oluruna.Kaderde varsa xxx neye yarar üzülmek:)

        Cevapla
    • 5 yıl önce

      Bu kadar korkak adamı biraraya nasıl topladılar

      Cevapla
  8. 5 yıl önce

    Kaliforniyada Polis, bir gencin bir çite tırmandığını, uçağı çaldığını ve Fresno Yosemite Uluslararası Havaalanında yaptığı kazayı araştırıyor.

    Cevapla
  9. 5 yıl önce

    Hadi baglilik anketiniz geldi.gorelim memnuniyetinizi.en son zirladiginizda memnuniyetiniz %90 cikmisti.tum bu bagris cagristan sonra kac cikacak bakalim.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Yönetim gerçekten kötü. Objektif bir şekilde anketi doldurdum. Fikirlerimi sundum. Çalışana değer verilmediğini yazdım.

      Cevapla
  10. 5 yıl önce

    Sen kıdem sayma izinleri eksik ver ucundan kıyısından personeli nasıl tırtıklasam onun hesabını yap. Başka şirketler neler yapsın… yahu maaşta sosyal yardım ismiyle verilen bir para var ayrı komedi… hani almasam maaş ortalamam bekçiyle aynı oluyor. Bekçiyi hayıflamıyorum fakat çok uzun yıllardır bu şirkette çalışıyorum ve önemli bir iş yaptığımı şirketteki çalıştığım birimden kaynaklı biliyorum. Söyleyecek kelam artık bulamıyorum…

    Cevapla
  11. 5 yıl önce

    SEFA BEY Dikkatinize,
    İyileştirme zammı ve Prim bilgisi size ulaştı mı ? Teknisyenler 1-2 ay isyan bayrağı açtı dediydiniz. şuan ne aşamadadır. İlker bey’e ulaşsanız iyileştirme yapılacak mı prim vesaire bilgi alma şansınız olsa? Sizleri an ve an takip ediyoruz. elimiz kulağımızsınız. Ayrıca köşe yazısı da beklemekteyiz. hayırlısı.

    Cevapla
    • Yönetici 5 yıl önce

      Ben hiç öyle bir duyum almadım. Toplu iş sözleşmesi ile ücretlerin belirlendiği şirketlerde durduk yere zam veya iyileştirme yapmazlar. İlker Aycı bey bu sene sonunda tüm çalışanlara yönelik bir prim verir mi bilemem. Henüz bu konuda bilgi yok. Bu nedenle toplu iş sözleşmesi süreci çok önemliydi. Bu fırsat bir daha ki sözleşmeye kadar kaçtı diyebilirim. Unutmamak gerekir ki kimse kimseye durduk yere zam yapmaz. Hani bir söz vardır. “Hak verilmez alınır” diye. Ben henüz ne sendikadan ne derneklerden nede çalışanlardan sözleşme dışında hak alınması ile ilgili bir çalışma görmedim. Sefa İnan

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      thy a.o. da sendikalı ama kabin ve kokpite sendika kazanımları dışında bir ara dönem iyileştirmesi yaptılar daha önce hatırlarsanız Sefa Bey.

      Cevapla
      • Yönetici 5 yıl önce

        Evet ama o durum pilot açığı nedenli idi. Sendika ve işveren birlikte karar aldılar dı. Sizde bu tür işveren ve sendika arasında çalışma var mı bilemem ki. Oradan buradan duyumla size bilgilendirmede yapamam. Çalışanların maddi sorunları varsa dernek ve sendika aracılığı ile iletilmeli. Hani bir sözümüz vardır.Ağlamayana meme yok derler. Ben devamlı yazıyorum.Sorun Teknik A.Ş nin yönetiminde. o yönetim bu tür sıkıntı varsa tepe şirket olan THY yönetimine istek yapmalı. Bu isteği sendikada yapabilir. Teknik A.Ş yönetimi herşey normal bizde sorun yok diyorsa,tepe yönetim olan THY AO neden devreye girsin ki

        Cevapla
    • 5 yıl önce

      Sefa bey,
      SAW da Görüşmeler bile yapılmış. teknisyen arkadaslar sahit olmuslar. hangardan tanıdıgınız varsa ulaşabilirsiniz. detaylarını bilmiyorum sadece. ama en az %20-22 arası iyileştirme ok demişler. yoklama yapılıyor. lütfen tanıdıgınız varsa hangardan bilgi alın.

      Cevapla
      • Yönetici 5 yıl önce

        Bu tür bir iyileştirme yokmuş. Bana gelen bilgi bu yönde.Lütfen bu tür hassas konularda %100 emin olmadıkça o söyledi, bu söyledi veya duyum aldım sözcüklerinden kaçınınız. Sefa İnan

        Cevapla
  12. 5 yıl önce

    %31 ZAM HERKESE HAYIRLI OLSUN

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Yanindada peynirli kol boregi vereceklermis caylar muesseseden.(kiymali pahali olur diye tasarruftedbirleri geregi kabul gormemis)

      Cevapla
  13. 5 yıl önce

    İşten atılan bir arkadaşımla görüştüğüm zaman arkadaşım bana dedi ki bizi neden çıkardılar sendikadan istifa mevzusu için tabiki peki biz atıldık işten ne oldu koskoca hiçbirşey. çalışma arkadaşlarımız sağolsun bu sendikanın ve işverenin istediğini yaptı. Yani sendika istifaları durdu. Neden peki.
    Ulan ya bizi de atarlarsa korkusu. Niye atsın ki şirket bu senin en doğal hakkın. Atılan arkadaşlarımız için biz bu sendikadan istifa etmeliyiz. Onlara maddi olarak destek yaparak onların ihtiyaçlarını karşılayarak belki Bi nebze olsun onlara moral verebiliriz. Ama onlar maddi destekten daha çok sendikadan istifa ederek onlara destek vermenizi istiyor. O yüzden istifa etmeliyiz bu yüzsüz sendikadan. Ben istifa ettim arkadaşlar atıldıktan sonra

    Cevapla
  14. 5 yıl önce

    İstifa etmiş biri olarak kafam mükemmel rahat. Kaygılarım stresim yok. Mobbing yok. Hükümetin adamları değişmediği sürece THY de çalışmam. İstif eden hiç bir arkadaşımında çalışacağını düşünmüyorum. Hakkımı o yöneticilere helal etmiyorum

    Cevapla
  15. 5 yıl önce

    Şubatta Uted seçimi var. Hele bir değişsin şu yönetim bakın neler olacak. Herkes arkasına yaslansın ve izlesin. GELİYORUZ…

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Kım oldugunu bılmıyorum ama easa shgm ayrımı ypcaksan başarısız olursun

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Arkadasin cevabina katiliyorum. Her kim iseniz easa lisanslı biri olarak destekliyorum. Sektörde onlarca sorun var iken easa shgm tartışması çok saçma herşey düzeldi de bu mu kaldı.

      Cevapla
  16. 5 yıl önce

    Kaçabilen kaçıp kurtarsın kendini. Teknik a.ş de bir şeylerin düzelmesini hayal edenler oldukça “naif” kimseler. Pegasusun alım yapmasını bekliyoruz.

    Cevapla
  17. 5 yıl önce

    Abi aslında Teknik AŞ nin başına senin gibi bir Gn Md lazım

    Cevapla
  18. 5 yıl önce

    uted dergi dağıtır yemekler düzenler bakıyorm herkesde gidiyor sendika hiçbir olumlu şey yapamaz bakıyorum istifa eden yok herkes aynen devam.yönetime gelince adam fetöcü bile dedi hepimize hala bi iş aksatma bunları skıntıya sokma çalışması hiçbirşey yok.aslında suç bizde ülkeyi seven bizlerde thy ismini seven ve seçen bizlerde.ocak geldi ocak bu kodumun zammını ya yapıcaksınız ya da artık defolup gidin hepiniz

    Cevapla
  19. 5 yıl önce

    Dernek bu sene nerede iftar verecek acaba? Önemli olan bu. Ne gerek var bu konulara.

    Cevapla
  20. 5 yıl önce

    Hala su utede nasıl uyeler anlamiyorum ne ise yarar bu uted ocakta gorecegiz bakalim iyilestirme olcakmi olmayacakmi sanmiyorum olacagini olacak olsa simdiye kokusu cikardi

    Cevapla
  21. 5 yıl önce

    Sefa bey,
    Her Ocak ayında prim veriliyordu. 2020 ‘de sizce verilecek mi ? Şirket iyileştirme yapacak mıdır ocak ayında yoksa Enflasyon la mı yetineceğiz. Bu konuda bilginiz var mı yok mu bilgi verseniz memnun oluruz.

    Cevapla
    • Yönetici 5 yıl önce

      Sene sonunda ki bu uygulama ilk defa İlker Aycı yönetiminde yapıldı. karlı bir sene sonrası verilen 5000TL ne ifade eder ki. Şahsen ben, gecici mutluluklar yerine toplu iş sözleşmesinde alınacak bir puanı bile bu verilen rakama tercih ederdim.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Sefa Bey iyi günler;
      İSTANBUL HAVALIMANINA TASINMA SURECI MAX UCAKLARIMIZIN UCAMAMASI VB. DURUMLAR VE ÖZELLIKLE HAVACILIK SEKTORU ICIN BU SENENIN ZORLU GECMESI HEM TK YI HEMDE DIGER SIRKETLERI COK ETKILEDI.BIZ CALISANLAR OLARAK ELIMIZDEN GELENI HATTA FAZLASINI YAPARAK SIRKETIMIZIN KALKINMASINI SAGLADIK.YAZINIZDA BELIRTTIGINIZ GIBI DERNEK VE SENDIKACILIK BU OLAYLARA RAGMEN CALISANLARDAN HIC YANA OLMADI.YENI HAVALIMANINA GECIS ICIN TASINAN YER DEGISTIREN UZUN SERVIS GUZERGAHLARI VE SURELERINE KATLANAN PERSONELER ICIN FIKRIM OLARAK GUZEL BIR IYILESTIRMEYI VE ILKER BEYIN YONETIMINDE DAGITILAN KAR PAYLARINI FAZLASIYLA HAK ETTIGIMIZI VE DEVAMININ GELMESINI TEMENNI EDIYORUZ.YIL SONU NA 6 AY KALA MAASLARIN VERGI DILIMLERIN ARTMASI DOVIZ BAZINDA MAASLARIN ERIMESI ZARARIMIZA OLDU.YAZINIZDA BUNLARIDA KALEME ALIRSANIZ MEMNUN OLURUZ.HER ZAMAN CALISANIN YANINDASINIZ BU SEKTORDEN EMEKLI OLDUNUZ DESTEGINIZ BEKLERIZ TESEKKURLER.

      Cevapla
  22. 5 yıl önce

    Sendikanın yeni tecrübesiz olması geçerli sebeb değil, o taslak atanmış sendika Çelik iş tarafından hazırlanmış olup yandaşlar gelir kapısı açan işverene teslim olmuştur. O görüşmelerde genelge mağdurlarının sözde avukatı Çelik işin sözleşmeli avukatıda vardı, o kişi genelge mağdurlarından 8-10 milyon tutarında parayı avukatlık ücreti olarak alan kişi ,paylaşım nasıl oldu belli değil.Uted Başkan yardımcısını zorla emekli ettiren bir nevi işten atma bu , attıran kişi muhasebe memuru olan zat. Çok ah aldı! Onu göreve getirenlerde sorumlu bu koltuklar Hamdiye kalmadı onlarada kalmaz. Anti demokratik ortamda kimse hakkını arayamıyor! Sendikayı eleştiren arkadaşlar bay muhasebeci tarafından işten atıldı, olan onlara oldu, Hadi uted hesap açsın yardım edelim , ilk olarak başkanı işten atarlar bu zihinsiz zihniyet, söyleyecek çok şey var, bu devirde bitecek , bademlerin devri bittiği gibi! Genelge için arabulucuya dosya başına 2750 kira para verende bunlar. Beddualar size Allah kabul etsin

    Cevapla
  23. 5 yıl önce

    Abi kimsenin umurunda değil biz istifa ettik ettiğimizle kaldık işte diğer birimden arkadaşlara söyledim ne oldu ki niye istifa ettin diyorlar adamların dünyadan haberi yok yada umurunda değil neyse bir halt olmaz bu korkak toplulukla kendini yorma abi sende böyle gider burası

    Cevapla
    • Hadi onların haberi yok ya gazcılara ne demeli erkeğiz diye dolaşıyorlar içeride utanmazlar akıllı olun birdaha kimsenin gazına gelmeyin

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Saw da millet dümbelek çalıp şarkılar söylüyorlar yazık çok şey yazardım fakat karakter sınırına takılır

      Cevapla
  24. 5 yıl önce

    Eskidendiii çook eskiidenn

    Cevapla
  25. 5 yıl önce

    Sefa abi şöyle bir duyum aldım ama ne kadar doğru bilemedim. Thy teknik yönetiminin çalışanlarina iyileştirme yapacağı söyleniyor. %22 oran vb. Ne kadar doğru aydınlatırmısınız.
    Ya %22 + 2000 prim net
    Ya %10 + 5000 prim net
    Ya da %22 sizce doğruluğu var mıdır.
    Umarım iyileştirme bir an önce yapılır. Sendikadan gerçekten büyük kazık yedik. Bunun telafisi şart.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Ac karnina mi tok karnina mi yutuyoruz

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Uydurma haber

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Uydurma haber tabiki.Bu habere inanmanızı da anlamadım.%10 + 5000 prim net deseler anlarım belki ama %22 + 2000 prim net olursa çok absürt değerler oluyor.Çünkü %22 ile %10 arasında uçurum var. senin önündeki onlarca yılı etkilediği için bu parayı vermezler. walla bana %22 versinler ben üstüne bir sefere mahsus şirkete 5000 net vermeye razıyım :)

      Cevapla
  26. 5 yıl önce

    Havacılık şubesinin deneyimsiz olması birşey ifade etmiyor taslak işveren ve Çelik- iş arasında yapıldı iyi niyet yok birde o sözleşmede başından sonuna kadar Çelik iş sözleşmeli avukatıda vardı, ve o avukat Çelik iş ile genelge mağdurlarından yüzde on alan kişi yaklaşık 8-10 milyon lira.para nasıl paylaşıldı muamma.Dernek müdahil olamıyor 2. başkanı zorla emekli ettiler muhasebe uzmanı kişi tarafından. Anti demokratik ortam var maalesef.3 yolluk sözle yapan acemi değil yandaş sendika milli imiş! Sefa Bey eskidende yetkisiz lisanslı vardı ancak o yönetim bunların yaptığını yapmadı, çünkü onlar demokrat idi kanuna saygısı vardı. Yargıtay kararına uymayan kişilere yaptırım yok, madem vermeyecektin neden 3 yıl bu milleti oyaladın, burda söylenmeyecek ifadeleri yutkunuyorum.Bu millet size beddua ediyor . Hem yandaş sendika hemde işbirlikçi yönetime sizin saydığınız isimlere.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      İmla hataları var kusura bakmayın sabahın erken saatinde yazdım.

      Cevapla
  27. Çakar lakaplı Bay Hüseyin insanlara neden istifa ediyorsunuz diye sorup duruyor.Hala anlayamadığı ne ? Gerçi son çıkan şalteri indirsin diyen de Bay Hüseyindi değil mi ? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Hala neyi anlayamamış ki yaklaşık 4 yıl önce SAW a 2 E.K. geldi ne olduysa ondan sonra oldu, sistem EK leri kabul etmedi

      Cevapla
  28. UTED de tarihin ilk teknisyenini takmıs koluna gezdirip gezdirp duruyor adamcagızı. Ya bi rahat bırakın be. Utanıyorum sizin gibi derneğim oldugu için.

    Cevapla
  29. 5 yıl önce

    *Defalarca yazdığım üzere, bir dernek yönetimi üyelerine yönelik, hem de toplu iş sözleşmesi dışında ve sendikaya rağmen %148 iyileştirme alabiliyorsa durup biz nerede yanlış yapıyoruz diye düşünmek lazım. *

    Cevapla
  30. 5 yıl önce

    Ya arkadaş 2014 yılında Hat bakım olarak THY AO da iken TÜM HAK VE BORCLARIMLA Teknik AŞ ye geçirildim. Ama bedense PASS binerken ben bi anda R5 oldum. AO R4 oldu. BORCLARIM GEÇTİ. AMA HAKLARIM O TARAFTA KALDI.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      tek derdin bu olsun.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Evet keşke tek derdim bu olsa ama değil. Zaman geçtikçe makas açıldı. Onlar iyileştirme aldılar ben alamadım. Onların tisi bizimkinden daha iyi oldu. Havacıyken Bi anda metalci oldum cıktım. Ama bırclarımda bişey değişmedi. Hepsi oldugu gibi geçti.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Tüm haklarınla geçtiğin için mahkemeye gitsen kazanırsın ama gidemezsin. Türkiyede hak ararsan işinden ekmeğinden olursun. Burda sendika siz ve sizin gibiler adına mahkemeye dava açmalı.Ama bu sendikada öyle bir g.t yok ki.

      Cevapla
  31. 5 yıl önce

    UTED den bir şey beklemek saflıktır. Sendikaya gelince ne için buraya getirildilerse onun gereğini yapıyorlar. Evet mutsuz bir guruh ortaya çıkardılar. Ve bir gun bunun bedelini de ödeyecekler.

    Cevapla
  32. 5 yıl önce

    Sefa hocam merhabalar, THY tamamen satılsa, sırtımızdan vergi yükü azalır mı? Son 20 yılda yıllık bilançolarda kaç kez kar etti, kaç kez zarar etti? Devletin bir otobüs firması eksik :)

    Cevapla
  33. 5 yıl önce

    Ama bunu biz hakettik Sefa Abi kurunun yaninda yasta yaniyor iste …

    Cevapla