featured

İlker Aycı, 'Koltuk bozuk' denerek yeri değiştirilen yolcudan özür dilemiş

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın, ‘Koltuk bozuk’ denerek yeri değiştirilen yolcudan özür dilediği öğrenildi. Yetkililer, söz konusu olayı ‘işgüzarlık’ olarak niteledi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı,”Psikiyatrhane” başlığıyla yayımlanan yazısında yer değiştirme olayıyla ilgili olarak THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından arandığını söyledi.
Altaylı, Üstün’e göre olayın şöyle geliştiğini aktardı:
— Ne yazık ki, yolcumuz bir işgüzarlık sonucu başka koltuğa alınmış. İlker Bey durumu uçağa binince öğrendi ve hemen yolcumuzun yanına giderek ‘Özür dilerim. Bilgim ve arzum dışında gelişmiş bir olay. Lütfen siz yerinize geri dönün. Ha 5. sıra ha 15. sıra, benim için önemi yok. Gerçekten kusura bakmayın’ dedi. Ancak yolcumuz kızmıştı ve İlker Bey’e ‘Şov yapıyorsunuz’ diye çıkıştı. İlker Bey bir iki kere daha ısrar etti ama aynı karşılığı alınca ‘Asıl siz şov yapıyorsunuz’ dedi.
Bunun üzerine “Burada asıl mesele tek bir olay değil. Kurum kültürü” diye yazan Altaylı, şöyle devam etti:
— Bir daha böyle tatsızlıklar olmaması için, THY yöneticileri gelecek diye yolcuların rahatsız edilmeyeceğini tüm personele öğretmek gerek. Çünkü önemli olan yolcular. Onlar misafir.
https://twitter.com/supranburr/status/1042518916856209409

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Ukalanın tekidir. Bir şeyden çakmayan sadece ilişkilerle buraya gelmiş tek görevi kendi grubunu bir yerlere yerleştirmek olan hiç bir başarıda katkısı olmayıp başarıyı azaltan bir müstemleke yöneticidir. Global markayı önümüzdeki yıldan itibaren nasıl çaktığını beraber göreceğiz.
    Yalandan uçak temizleme ayakları arkadan lüks harcamalar zevk i sefa. Biraz uyanın her sakallıyı dedeniz sanmayın.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    İlker bey merhaba. Oncelikle sizin nasil bir yonetici ve ornek alinmasi gereken bir yonetici vasfiniz oldugunu biliyorus, sirkete geldiginiz gunden habom teknik olayini cozdunuz. Sizlerden ricamiz teknik as sendika arasindaki tis olayini cozmeniz ve yine personelin yuzunu guldurmenizdir. Sizden beklenti buyuk bilginiz olsun, burayida okuyosunuz biliyoruz. Allaha emanet olun.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    İlker beyi ayda bir görürüm neredeyse her defasında teknik arkadaşlar ile konuşur ellerini sıkar çok ılımlı kibar bir insan transit geçip gittiğine ben şahit olmadım. Buradada duyarlı davranmış ve özür dilemiştir eminim.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu durumlara düşmemek gerekir musteri her zaman haklıdır. Çünkü velinimetinizdir.

      Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Demekki herşey göründüğü gibi değilmiş
    Video kesilerek verilmiş kınıyorum

    Cevapla