featured

İlker Aycı CNN TÜRK’te THY ile ilgili sorulara cevap verdi

CNN TÜRK’te Uğur Önver’in konuğu olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Mehmet İlker Aycı, THY’nin salgın sürecini nasıl yönettiğine dair açıklamalarda bulundu.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Mehmet İlker Aycı’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

THY’NİN MARKA DEĞERİ

 En çok yolcu uçuran hava yollarından biriyiz.

THY’YE SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖDÜLÜ

 THY 600 havayolu şirketi arasından seçildi. 
 Hijyen ve ikram standartlarımızı değiştirdik.
Kriterlere en uygun şirket seçildik. 

SALGIN KRİZİNİ THY NASIL YÖNETTİ?

 İlk yaptığımız öz kaynaklarımızla ilerlemekti.
 Şirketler işten çıkarma yaptı, biz çıkarmadık.
 Hiç bir arkadaşımızı arkamızda bırakmadık. 
 Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketiyiz.
 Bir Türk iş insanının 217 ülkeye uçma şansı var.
 Önce krizi analiz ettik, sonra planlar yaptık.
 Danışmanlık aldık, analitik çözümler getirdik.
 Krizi yönetirken tasarruf yapmak zorundaydık.

THY’NİN KARGO BAŞARISI

 Kargoda çok ciddi bir sıçrama gerçekleştirdik.
 Turkish Kargo dünyanın en büyük 5’inci şirketi oldu.
 Hedef ilk 3 şirket arasına girmek.
 25 kargo uçağı vardı, 50 uçak daha kargoya ayrıldı.
– Kargo uçaklarımızı artırma planımız var.
 Turkish Kargo’nun dünya pazarındaki payı 5,4 oldu.
 Gidişata göre pazarın ritmini yakalıyoruz.
 Bu süreci en az zararla atlatan şirketlerdeniz.
 1,5 milyon ton taşıdık, 2,5 milyon ton.
 İstanbul Havalimanı’ndan mayıs ayında yeni kargo merkezi açılacak.

SALGIN, PİLOTLARI NASIL ETKİLEDİ?

 THY çalışanları çok fedakarca çalıştı.

SALGIN SÜRECİNDE HAVACILIK

 Kriz sonrası da yoğun şekilde çalışacağız.
 Kurallara uyduğumuz sürece normalleşiriz.
 Umuyorum bu yaza normalleşerek gireriz.

THY’NİN MARKA DEĞERİ ARTIYOR

 Ülkemize 10 milyar dolarlık döviz getiriyoruz.
 Çok yakında yeni müjdeler vereceğiz.
 Ülkemizin gurur duyacağı projelerimiz var.
 Sektöre teknoloji ihraç eden bir şirket olduk.
 Ülkemize güveniyorum, yerli uçak uzak değil.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Ben şunu anlamaya çalışıyorum maaşları yüzde 35 kestin üstüne hayat pahalandi herşeye zam üstüne zam geldi ve sen hala hayal anlatıyorsun. Herşeye 2 katı zam geldi İlker bey ben şirkete kaç senemi verdim şirket bir sene bize bakamadi personele beyaz kağıda imza attırıp ya imzalarsiniz yada gidersiniz denildi bumu kriz yönetimi bu personel bu pisikolojiyle tamir ettiği uçakları sağlıklı biliyormusun teknisyenlikte insan faktörleri dersi gordunmu sen İlker bey personel evindeki kirayı faturalari asla düşünmemelidir diyor .kimse hakkını helal etmiyor şirket gelirlerini varlık fonuna devredip bizim paramız yok diyebilecek kadar kustahsiniz ..beşer şaşar Allah büyük en kısa zamanda personelin aleyhine birşeyler yapilmazsa grev yakındır İlker bey haberiniz olsun .. senetlerini verdim yuvam gibi gördüm temizlik personeli 3200 TL alıyor teknisyen 3500 alıyor bu kafada devam edin. Kim hakkımı yiyorsa bu şirkette tez zamanda bu dünyada Allah bildiğini yapsın adalet onda güvenim sonsuz bu yaptıkları kimsenin yanına kalmaması dileğiyle..

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Çalışanların maaşını aba altından sopa gösterip form imzalatarak kestin onu niye söylemiyorsun? Sen çalışanlarına bunu yaparken sen ve yanındakilerin lüks hayat tarzında hiçbir eksiklik olmadı. Bir de aidiyetten bilmem neden bahsediyorsun bu kafayla mı bu şirket başarılı olacak? Tasarruf diyorsun hala thy’nin yurtdışı müdürlerinin yurtdışı gelir vergilerini şirket ödüyor,araba,kira,telefon vs masraflarını da bu mu tasarruf? Kimseyi işten atamazsın zira işin ucunda yandaşçılık ve oy var. Kargo, pandemi yüzünden atılım yaptı yani bir felaketi fırsat ve para olarak gördün bu mu dini bütünlük,dindarlık? Geçmişin şaibeli thy’de yaptıkların da ve senin gibiler adına torpil denen rezillik yüzünden ordasınız ne yazık ki ama bu topluma böylelerini yöneticiler ve onları oralara atayan iktidar müstahak…

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Helal olsun be şirkete ek gelir sağlamak için tv de yeni bir programa başlamış: İlker Aycı’yla Masal Saati

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    Turkish Technic i bir üst seviyeye taşıdık demişler doğrudur diğer iş gruplarına çalıştığı kadar maaş dengesi kurup bize gelince zaten sektöre göre dip olan ücretlerimizi tam mesai yaptırıp maaşları asgari ücrete çektiniz altına aidatlarla lüks araba çeken sendika eşkıyasına arka çıkıp teknisyene aba altından sopanızı gösterdiniz bravo müthiş bir seviyeye taşıdınız kutlarım

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Yorumlarınızı neden yayından kaldırıyorsun? Edep dışı,ahlak dışı hiç bir şey yazmamıştım. İçimizdekileri özgürce soyleyebildigimiz bir tek burası var. Sefa abi,sen de mi takım değiştirdin?

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      bak arkadaşım; “Hayatın masal nickli yorum atan arkadaşın yorumunu oku.” Müthiş bir eleştri var. Demek ki senin yazdığın eleştri seviyesini aşmış ki editör arkadaş yayınlamamış.Demek ki eleştriye her zaman varız ama içinde kişinin özel hayatına veya hakaret içeren bir durum söz konusu ise bize onu onaylamak yakışmaz. Sen en iyisi o yorumunu bana tekrar at bakalım editör neden silmiş. Sana haber vereyim. Sefa İnan

      Cevapla
  6. 4 yıl önce

    4 ay önce 80 lira olan aptamil mama bugün 140 lira. 4 ay önce aldığım 100 lira bugün 70 lira. Değil kesilen %30-%50 geri vermek, eski maaş üzerine %90 verseniz ancak 4 ay öncenin standartını sağlıyor. Gümrüksüz alanda kanun değişikliği ile vergi mükellefi olduk. Vergimizi ödedik ses çıkarmadık. Şimdi hem vergi odeyip hem maaştan feragat ediyoruz,devletin yükünü sırtlanıyoruz. Neden sadece biz? Bu devletin evde oturan memurlarının çocukları çocukta,bizim evlatlarımız ağaç mantarı mı? Acilen tadil protokolü talep ediyoruz. Durumlar gerçekten iyi değil.

    Cevapla
  7. 4 yıl önce

    bana mail atma, kesiğin maaşımı ver.

    Cevapla
  8. 4 yıl önce

    En çok uçan havayolusun ama 5. yıldızı alamadın. Çıkartmadık dediklerin yandaşların tabii ki çıkartmazsın ! Türk iş insanları 217 ülkeye giderler çoğundan vize alabilirlerse tabii ! Siz kim analitik çözümler getirmek kim? Dünya’nın savaştığı salgını fırsat bilmek,paraya dönüştürmeye çalışmak nasıl bir izandır? Vereceğin müjde sen ve saz ekibinin aldığı 25 milyon bonusu iade etmesi ve sen ve senin gibi torpilli tayfanın thy’den bir an önce gitmesidir !

    Cevapla
  9. 4 yıl önce

    Çalışanlar maaşından indirim yaptırarak işten çıkarmanın önüne geçti.Bunu istemeyenler ücretsiz izinde.Bedeli çalışanlar maaşından kesinti yapılarak ödendi.Dolayısıyla çalışanlardan tasarruf işten çıkarma şeklinde değilde maaştan kesinti olarak yapıldı.Şirket övünmesin bu konuda.Kısa anlatımla 100 kişilik kadronun maaşından 30 kişilik bir tasarruf edildi.Bedeli çalışan öder övünmek başkasına düşer.

    Cevapla