featured

HKÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi açılıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruluyor. Fakültede, Havacılık Elektrik ve Elektroniği dahil 4 ayrı bölüm açılacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kurulan fakültede; Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Bakım-Onarım, Havacılık Yönetimi ve Pilotaj bölümlerinin açılarak öğrenci alınması hedefleniyor. HKÜ olarak yatay olarak da daha çevik bir şekilde büyümeyi hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “HKÜ olarak, eğitim-öğretim, araştırma, sosyal sorumluluk başta olmak üzere, tüm süreç ve programlarımızı devletimizin bilim, sanayi, teknoloji, kültür ve sanat politika ve stratejilerine uygun bir şekilde tasarlıyoruz ve devletimizin bu süreçlerdeki stratejik hedeflerine destek olmayı hedefliyoruz.

Bu bağlamda; hem mühendislik ve teknoloji alanında da önemli bir merkez olmak hem de ülkemizin Milli teknoloji hamlesine destek vererek, kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak üzere Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ni üniversitemize kazandırmış bulunuyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “Üniversitemizde; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz ile işbirliği yaparak sinerji oluşturabilecek Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri ile İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü ön lisans programlarımız da mevcuttur.

HKÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin kurulması ve faaliyete başlaması, TEKNOFEST 2020’nin Gaziantep’te düzenlenmesinden sonra oluşan motivasyon ve potansiyelin değerlendirilmesi ve katma değere dönüştürülmesini sağlayacak önemli bir gelişme olmuştur” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Sn.rektör ve onun yönetimindeki yöneticilere sesleniyorum,yeni fakülteniz ve ilgili bölümleriniz hayırlı olsun.Geleceğin gençlerine eğitim ile vereceğiniz destek ve bilgi önemli olacaktır.İlgili bölümler istihtam edeceğiniz kadrolu veya ders/saat ücreti ile çalışacak öğretim görevlilerinizi, lütfen ama lütfen işin ehli, meslek olarak da saha da tecrübesi ve özellikle bazı derslerde de muhakkak sivil havacılıkta uzun yıllar çalışmış tecrübeye sahip kişilerden seçmeniz çok önemlidir.Onların anlatacağı uçak ve ilgili sistemleri ancak bir fiil sivil uçaklarda çalışmış insanlardan seçilmesi, gençlerimiz için gerçekten geleceğe yatırım yapmış olacaksınız.Saygılarımla..

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    İşsiz havacılar loading….

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Yüz tane okul açacağınıza 1 tane fabrika açsaydınız daha iyi olmaz mıydı? Gerçi bu zihniyet fabrika kapatmak ile uğraşıyor !

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Üniversiteler acilacakmi acaba 2021 2022 yilinda tam anlamıyla bütünüyle açılsın lutfen artık yeter kampüsünüzü sınıflarımızı arkadaşlarımızı özledik

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Kontenjan 10 yılda 15 kat arttı da havacılık o kadar büyüdü mü? Boş umutlar satıyorsunuz, bu öğrenciler iş bulamayacak. Çok net söylüyorum bu okulları okumak aptallık.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Yılda kaç kişi mezun oluyor?Kaç kişi işe giriyor?Bunları düşünüp açsalar keşke bölümleri. İse girmeyenler taş mı yesin yazık günah.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Cok acildi su bolum. Havacilik sektoru bu kadar yogun degil. Bu sene odtuden havacilik ve uzay muh. Mezun oluyorum, is bulmak zor arkadaslar. Bir cok arkadasimda issiz kaldi mezuniyet sonrasi. Yuksek lisansa gidecegim. Bolum cok sisiyor tedbirle yaklasmak lazim….

    Cevapla