featured

HIRSIZA VE KAYBOLMAYA KARŞI AKILLI VALİZ KILIFI

İşi gereği dünyanın dört bir tarafını dolaşan, bu süreç içinde  çok sayıda valizini kaybettiği veya içindeki eşyaları çalındığı için mağdur olan İşletme Mühendisi Volkan Yılmazer akıllı bir kılıf üretti.

Mybag adını verdiği kılıf ve etiket önlemli sistemle hem hırsızlığa karşı, hem de kaybolmaya karşı iki önlem alınıyor. Volkan Yılmazer bugün basın mensuplarına iki aşamalı akıllı kılıfı anlattı.

 Atatürk Havalimanı Konferans Salonu’nda bugün bir basın toplantısı düzenleyen Volkan Yılmazer yıllarca haftada en az 5 uçuş yaptığını, hatta pilotlardan fazla uçtuğunu, bu yüzden de çok sayıda valiz kaybedip, hırsızlık olayı ile karşılaştığını belirtti.Yılmazer en çok oğluna aldığı oyuncağın ABD’de çalınması üzerine üzüldüğünü ve bu ürünü ürettiğini söyleyerek  şöyle konuştu: “Oğlumun oyuncağının çalındığı gün çok üzüldüm.  Valiz taşımanın sterisini çok yaşadım. Buna çözüm bulmak içinde çok çare aradım. Kilitler hiçbir işe yaramıyordu. Bir tükenmez kalemle bile valizleri açıyorlardı. Uzun çalışma sonunda bu sistemi buldum. Önce özel bir kumaştan bir kılıf yaptık. Akıllı Kılıf Mybag olarak adlandırdık. Birçok probleme çözüm oldu. Isıya dayanıklı ve su geçirmeyen özel kumaştan kılıfın üstünde yer alan akıllı etiket sayesinde valizin kaybolması durumunda bulan kişi size ulaşabiliyor. Kılıf üzerindeki kod numarasını bulan kişi belirlenen telefona ücretsiz SMS atabiliyor. Bu akıllı teknoloji sayesinde valizler sahibine kolayca ulaşabiliyor.”

VALİZ PSİKOLOJİSİ VAR

Volkan Yılmazer her valizin bir psikolojisi olduğunu belirterek, “ Valiz bir seyehate gittiğiniz zaman oradaki evinizdir. Evinizin içinde bulunduğu bir taşıma aracıdır. Valizinizi uçağa verirken arkasından bakar hüzünlenirsiniz. Beklerken de stres yaşar, ya çıkmazsa diye heyecanlanırsınız. Onun için valizin psikolojisi vardır. Sizi etkiler.Bütün dünyada her yıl havalimanlarında 25 milyon valiz kaybolur. Ayrıca her bin valizden birisi de hırsızlık olayı ile karşılaşır. Dünyada en çok sırasıyla ABD, Afrika, Uzak Doğu, İspanya ve İtalya’da en çok hırsızlık olur. Türkiye bu konuda en iyileri arasındadır. Az hırsızlık olur”dedi.

 Hırsızlığa karşı da kılıf üstüne takılan akıllı güvenlik mühürleri olduğunu belirten Yılmazer şunları söyledi: “Akıllı güvenlik mühürlerinin açılması durumunda valizin açıldığı anlaşılır. Bu durumda hemen ilgili havayolu güvenliğine veya personeline o anda bildirebilirsiniz.  Bu müğürlü etiketi gören havalimanındaki hırsızlar valizi açmaktan imtina ederler. Onlar bu mühürü çok iyi tanırlar. Kılıfın bağlantı noktasındaki bu mühürlü etiket açıldığında valiz açılmış demektir.”

 Piyasa fiyatının kılıf ve 5 adet mühürlü etiketle birlikte 59 lira olduğunu belirten Volkan Yılmazer bu ürünü dünya sunmaktan dolayı gurur duyduğunu sözlerine ekledi Yılmazer, hırsızlık ve valizlerin zarar gördüğü yerlerin özellikle havalimanlarında yükleme esnasında gerçekleştiğini aktararak basın mensuplarına videolarla  valizlerin  başına neler geldiğini anlattı.  Yılmazer, basit bir tükenmez kalemle kilitli valizlerin nasıl açılabildiğini de kameralar önünde ispatladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Syn Yılmazer’in geliştirdiği proje taktire şayan.Umarım başarılı olur fakat bilmediği bir nokta var ..Güvenlik gereği birçok bagaj yetkililer tarafından açılır (gerekli durumlarda) açılamazsa uçağa yüklenmez…
    ayrıca şu bizim millete has yok efendim pilottan,hostesten çok uçuyorumu bırakın…Bunlar bu insanların işi , kardeşim aylık limit 110 saat max. Bu da haftanın 6 gününü -ayın ortalama 22 gününü , günde yine ortalama 8 saat olarak sadece uçarak geçirmesi demek..
    bırakın şu ezik konuşmaları, tavırları, sadece sık uçan yolcusunuz tamam adınız bu….
    bu size ömrünü uçakta geçirmiş insanlarla aşık atma, herşeyi bilme lüksünü tanımaz…
    örnek diyalog yıla 2 bilemedin 3 defa Almanya-İstanbul Hattında uçan sayın vatandaşım (abartarak tabi) 40 yıldır uçuyorum diyor… Bende amcama şunu dedim olsa olsa 30 yıldır uçuyorsunuz ..yılda 5 bilemedin 7 saat uçuşun var 30 yılda max.210 saat yapar / Canım ben onu 3 ayın içinde çok rahat yapıyorum…. ahhh ahh
    Deniz Kuvvetlerinden emekli komutanımızın dediği gibi askerlik yapan akrabalarına derdi hep ulan sizin yaptıgınız askerliğin tamamı benım WC de gecirdiğim süreden azdır….yani işin erbabı ile aşık atılmaz yeter nokta….

    Cevapla