featured

Hindistan, Havacılıkta Dünya Liderliğini Hedefledi.

Hindistan, 15-20 yıl içinde ABD ve Çin’i geçeceğini öngörüyor.

Hindistan’ın Sivil Havacılıktan sorumlu Bakanı Jayant Sinha, bugün yaptığı açıklamada, Hindistan’ın önümüzdeki 10 ila 15 yıla kadar yılda bir milyar yolcuyu aşarak, havacılık piyasasında ABD ve Çin’i geride bırakacağını söyledi.
Hindistan’da şu an havacılık sektörünün cirosunun Hint Demiryolları’na eşit olduğunu söyleyen Sinha, Hindistan’ın bu mali yılda havacılıktan 2,7 milyar dolar civarında toplam gelir elde ettiğini söyledi.
In 2014, the country had about 75 operational airports and through the regional connectivity scheme 'Udaan', the government added 25 more airports to the aviation network this year.
2014’te ülkenin yaklaşık 75 operasyonel havaalanı vardı. Bölgesel bağlantı planı “Udaan” aracılığıyla hükümet bu yıl havacılık ağına 25 havaalanı daha ekledi.

Sinha, “Havacılık sektöründe benzeri görülmemiş bir büyüme var. Son üç dört yılda yüzde 15-20’lik bir artış gösterdik. Birkaç yıl önce 100 milyon olan yolcu sayısı bu mali yılda yaklaşık olarak 200 milyon yolcuya, yani iki katına çıktı. Şu anda Hindistan, ABD ve Çin’den sonra dünyanın üçüncü büyük iç havacılık piyasası” dedi.

Yılda bir milyar yolcu, gökte 2000 uçak.

Sinha,  yılda yaklaşık 900 milyon yolcu taşıyan ABD ve  600 milyon yolcu taşıyan Çin’in yolcu sayılarına da değinerek, Hindistan’ın önümüzdeki 15-20 yıl içinde bir milyar yolcu taşıyacağını söyledi. Bu sayının bugün 500 olan uçak sayısını da 2000’e çıkarmak anlamına geldiğini de ekledi ve havacılığın Hindistan’ın en büyük endüstrisi olacağını, çeşitli havayollarının daha şimdiden 900 uçak siparişi verdiklerini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir