featured

HER ŞEY SIRADANLAŞIRKEN…

 
 
Değerli okurlar, AtlasGlobal’in yarattığı deprem devam ediyor. Geçen hafta yazdığım gibi herkes izlemeyi sürdürüyor. Sadece sivil havacılığımızı değil turizm başta olmak üzere ekonomimizi de yakından ilgilendiren bir olayı normalmiş gibi izliyoruz. Aslında toplumsal, sosyal ve ekonomik olaylarda en tehlikelisi de budur: Sıradanlaştırmak. Daha kötüsü ise kıyaslamaktır. “Yav birader, insanlar açlıktan ölüyor, senin dert ettiğin şeye bak.” cümlesinde somutlaşan pişkinlik yarın aynı olayla karşılaştığında “mağdur edebiyatına ve başkalarını duyarsızlıkla suçlama” noktasına evrilir. Oysa biraz empati yapılsa sorun çözülecek de nerde o  anlayış? “Gemisini kurtaran kaptan” ve “Her koyun kendi bacağından asılır” sözlerinin sık sık tekrarlandığı bir coğrafyada daha başka ne beklersiniz ki?
ATLAS’ÇILARIN “KİMSE YOK MU?” ÇAĞRISINA CEVAP GELDİ.
İşte Atlas olayı da böyle gelişti. “Benden sonra tufan” diyen patronajın iflas başvurusu ile birlikte son kalan çalışanlar da kapıya konuldu. Hani ödenmemiş maaşları ve ayrılıştan kaynaklı hakları verilse gam yemem. Ama o da yok. Beş parasız kalan insanların durumu ne olacak diye düşünen de yok. Gerçekten büyük acımasızlık. Yahu arkadaş, bu insanlar beleş para mı istiyor? Emeklerinin, alınterinin karşılığını bekliyor. . Bakıyorsunuz kimseden tık yok, derken neyse ki, sektörden bir ses yükseldi. Çaresiz, kararsız, ne yapacağını bilmeyen, herkesin bir yol önerdiği Atlas çalışanlarına Havasen’den davet geldi. Sendika hukukçularının da katılacağı bir toplantı yapacağını duyurdu. En azından havacılık mesleğinin içinden gelen Havasen yöneticilerinin işin hukuksal boyutunun değerlendirilmesini daha iyi yöneteceğini düşünmek gerekir. Hava İş sendikasının oralı bile olmadığı bu olayda, henüz 2 yıllık bir sendikanın sorumluluk duyarak Atlas çalışanlarını bir araya getirmesi ve onlara yardım etmeye çalışması gerçekten övgüye değer. Sadece başlangıçta değil izleyen günlerde de bu desteğin devam etmesini diliyorum. Açık havada üyesinin eline tutuşturduğu şemsiyeyi yağmur başlayınca elinden alan sendikacılık anlayışına karşı önemli bir çıkıştır. Üstelik bildiğim kadarı ile Atlas’tan da öyle çok sayıda üyesi de yok Havasen’in. Eee, herşey para değil…
“İŞVERENİMDİR, PARA DA VERİR, GERİ DE ALIR…”
Bir dargın bir barışık giden THY-Hava İş ilişkileri sık sık adliye koridorlarına düşmeye başladı. İş giderek ikide bir kavga eden karı-koca muhabbetine döndü. Üç günde bir karakolluk, 3 ayda bir mahkemelik olan karı-koca ilişkisi gibi artık orjinalliği kalmadı. Baskıyı görünce şikayetini geri alan ve bu  dönüşünü “kocamdır, sever de döver de..” diyerek açıklayan mağdur eş psikolojisini hatırlatıyor bu git-geller… Yakında “İşverenimdir, para da verir, istediğinde geri de alır.” anlayışının yansımalarını görürsek şaşırmayalım. İyi de, burada mağdur kadının bedeni ve psikolojisi üzerinden “yapıyorsa bana yapıyor, siz ne”  açıklaması ile geçiştirilecek bir durum yok ki… 18.000 üye adına mahkemeye koştuysan şu daha önceki suç duyurularının, açtığın davaların sonuçlarını da açıkla bakalım. Mesela şu THY tarafından 2 yıl boyunca sendikaya ödenmeyen Dayanışma aidatları ile ilgili davada neler oldu? THY’nin sendikaya üye olmayan ancak dayanışma aidatı ödeyen çalışanlarından kestiği paraları sendika hesabına  yatırmaması üzerine Hava İŞ olarak dava açmıştınız. Dava sürerken THY yönetimi ile anlaştığınız, davayı geri çekmeniz karşılığında paranın ödendiği iddia edilmişti ya… Hani, kayıtlara göre “Hava İş Sendikası ile yapılan protokol gereği” notu ile 8 Nisan 2017 günü THY tarafından 3.675.000 TL ödenmişti ve bu paranın geçmişe dönük olarak ödenmemiş Dayanışma aidatları olduğu ileri sürülmüştü. Hani, aynı gün avukatınız Şeniz Uluköklü’ye 560.593 TL ödemiştiniz ya…Sahi, çıkın anlatın şu işi, alacağınız ne kadardı, niye zamanında alınmamıştı, niye sonra dava açılmıştı? Avukatınız geri çektiğiniz davadan dolayı nasıl bu kadar vekalet ücreti almıştı?  Neyse dönelim duruşmaya. Bu sefer hava yağışsızdı. Ama yine de gördüğüm kadarı ile temsilciler ve sendika yöneticileri dışında  gelen olmamış. Hava iş üyeleri, sendika yöneticilerinin çağrılarına pek kulak asmıyor. Neden acaba?  Eylem konusunda da arkadaşlar bayağı deneyimsiz. Kimileri sol yumruklarını kaldırmış kimileri de sağ… Sloganları da çarpıcı gerçekten “Yer gök direniş, onurlu Hava İş !” Valla yerdeki direnişinizin buysa göktekini pek düşünemiyorum. Neye direndiniz 6 senedir, onu da bi zahmet açıklasanız da bilsek…Bir de video çekmişler. Sendika avukatı açıklama yapıyor. Pazar mesailerinden bahsediyor da kaldırılan otoban ve yakıt paralarına değinmiyor. THY yönetimi de “demek ki doğru yapmışız” diye düşünmüştür herhalde…Neyse bu pilav daha çoook su kaldırır.
PEGASUS’TAN KAZAZEDELERE 150.000 TL…
Pegasus kazasının üzerinden 15 günden fazla zaman geçti. Bu arada nasıl olduysa Almanya’daki FDR incelemesinin ön bulguları basına sızdı. Bunlar doğru mu bilmiyoruz ama sızma olayı sıkıntılı. Herkes bu bulgulardan birer rapor yazar artık ! Bu arada Pegasus’un   kazazede yolcular için bir yardım paketi önerdiğini duydum. Her yolcuya 50.000 veya 60.000 TL avans verilecek sonrasında bu rakam 150.000 TL’ye tamamlanacakmış. Tabii,  kazadan dolayı ciddi hasar gören, ağır yaralanan, bir süre de olsa çalışamayacak hale gelenler için daha farklı bir destek olmalı. Yaşamını yitiren yolcuların yakınları için de farklı yardım seviyesi belirlenmeli. Kazanın nasıl ve hangi etkenlerden dolayı yaşandığı ortaya çıkacak ama kazadan bedenen veya psikolojik olarak etkilenenlerin mutlaka mağduriyetlerinin giderilmesi için tüm imkanlar seferber edilmeli. Haa, “ödenen para kaybolan uzvun, kalıcı hasarın, yaşanan travmanın yarattığı ve bir ömür boyu sürecek olumsuzluğu giderir mi” derseniz, o mümkün değil tabii…
Kazasız, uçuş emniyetinin ön planda tutulduğu, sadece havacılık çalışanlarının değil hiçbir çalışanın işini kaybetmediği günler dileği ile…
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

67 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Herşey sıradanlaşıyor. Diğer havayolu şirketleri alım açması. Belki bu süreçte biraz zor olabilir ama öncelik tecrübeli ekiplerin olması.

    Cevapla
  2. 5 yıl önce

    hakkımız helal değildir!!! tüm batan şirketler gibi bizde unutulup gidicez peki ya bizim hakkımız ne olacak emeklerimiz unutuldu mu ???

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Tadilat protokolünü imzalayanlar, haklarımızı masada teslim edenler, neyin davasını açmış anlamadım?

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Şirket çok kazanırken çalışanına çok mu veriyor da kaybederken benim ekmeğime kesik atıyor. Bunca insanın maaşı, tazminatı nasıl bu şekilde gasp edilebilir! Devlet büyüklerimizden yardım beklıyoruz.

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Aylarca maaş almadan elimizden gelenin fazlasını yaparak şirketimize destek verdik, ücretsiz izine çıkarıldık, işimizi kaybetmemek ümidiyle Umut ederek geçirdiğimiz bu süreç sonunda haklarımızı almadan kapının önüne koydular. Bu ülkede sesimizi bir tek duymamıza yardımcı olan havasen e desteğinden dolay teşekkür ederiz. Binlerce kişinin işsiz kaldığı bu şirket hakkında ilgili mercilerin devreye girmesi ve hakkımızın verilmesini rica ediyorum.

    Cevapla
  6. 5 yıl önce

    Adamları temizleyin mesela zamanında işten atılıp geri gelen dervise zıya ya muhbırlık yapan gezen tozan şirketin adını karalayan insanlari temizleyin.ben thy de ucuyorum arkdaslarım orda gorev aldılar. Bircok olayı ayrıntısına kadar bılıyorum. Acık mesaılere gıdenleri temizleyin, yazın az ucanları temızleyın,khm mudurünüzün ayagı kaydıranları temızleyın,me ıle gonul ılıskı kuranları temızleyın, bırcok arkadasınızın hıcbir sucu yokken bi anda ısten cıkaran sebebiyet verem ınsanları temızleyın, bagdat yatılarında gızlıce ses kaydı alıp zıya ya gonderen ınsanları temizleyin, kokpıt konusmalrını ziyaya ıspıyon ınsanları arkadasları,temızleyınde temızleyın ondan sonra atlaszede olun!!

    Cevapla
  7. 5 yıl önce

    Aılemızden çoluk çocugumuzdan ayrı aylardır gece gunduz demeden sesımızı cıkarmadan çalıstık ve en sonunda kapının onune konduk uc aydır maasımızı alamıyoruz ve ne zaman alacagımızda bellı değil

    Cevapla
  8. 5 yıl önce

    Ziya ve derviş sayesınde sirketten atılan sonra geri alınan kızlar kızlarımıza noldu acaba? Yada ziyanın kankıleri yüzünden iftiraya ugrayan işten atılanlar için!!! Bence onlar kesin haklarını almıstır. Yada ziya beyefendi dısarda onlara iş bulmustur..herkes birbirinin kuyusunu kazarken ekmegınden olması için uğrasırken.. şimdi ne hallerdeyiz..

    Cevapla
  9. 5 yıl önce

    Ne emeklerle çalıştık , herşey güzel olsun yeter ki dedik ama karşılığına bakın , karşılık yok. Ortada bırakıldığımız yetmez gibi haklarımızı da vermiyorlar yazıklar olsun, haram olsun

    Cevapla
  10. 5 yıl önce

    Atlas binlerce insanı mağdur etti nerde bu devlet? Yazıklar olsun!

    Cevapla
  11. 5 yıl önce

    Gece gündüz demeden aylarca hakkettigimiz maaşımızı almadan istikrarlı bir sekilde inanarak uçuşlara devam ettik. Biz şirketimizi nasıl kurtarabiliriz derdindeyken ve bu kadar fedakarlık yaparken işin manevi boyutunu hiç anlatmıyorum Atlasglb de işin çok farklı boyutunda üzülerek söylüyorum emekçilerini ezip geçerek görmezden gelerek bu işten ne kadar kârlı çıkabiliriz derdindeymiş.

    Cevapla
  12. Üstadım kaleminize sağlık

    Cevapla
  13. 5 yıl önce

    Sayın Tk, Pegasus,SunEx, Corendon ,Onur air ve diger sirketler, sizlerden tecrubeli alim bekliyoruz .Bu kadar insan bir anda issiz gucsuz kaldi ve pirlanta gibi guzel, deneyim sahibi yillarini bu ise gonul vermis kabin memurlarina oncelik verin lutfen,Bu is gonul isidir sevmeden yapilmaz ve bu insanlar zor zamanda bile maas almadan calistilarsa eger bu ise gonul vermisler belliki, havaci olarak arkasinda bu insanlarin arkasinda durmanizi bekliyoruz.

    Cevapla
  14. 5 yıl önce

    İçerdeki izinlerimiz zorla kullandırıldı, 2 ay boyunca ücretsiz izine zorla çıkarıldık aman işimizden olmayalım diyerek önlerimize koydukları izin kagıtlarını mecruben imzalamaya zorlanıldık o da yetmedi komik bir şekilde 2020 nin izninide kullandırdılar , üstüne de dalga geçer gibi yine ücretsiz izne çıkarılcaktık, tam 4 ay boyunca resmen elimiz kolumuz baglandı kaldırıldık durduk. Ne için sustuk aman şirket düzelir bunca yıldır verdiğimiz emek boşa gitmesin diye. Elde ne var bunca verilen yıllar ve emek çöp!!! Üstüne kandırıla kandırıla ve tek kuruş hakkımızı alamadan!!Ne ben ne de kabin kokpitteki hiçbir arkadaşımız hakkını helal etmiyor, bu kadar insanın hakkı elbet çıkar karşına

    Cevapla
  15. 5 yıl önce

    Ülkenin koca şirketi iflas etmiş, binlerce insan son ana kadar gece gündüz çalışıp emeklerinin karsılığını almadan kapının önüne konulmuş,yaş gecmiş, iş yok, para yok!! Ve bu AirlineHaber ve hava-sen dışında kimsenin umrunda değil!!söylenecek çok şey var 4 ay iyi dolduk ,yorulduk hepimiz,ama bu işin arkasında dönen bütün dolapları göreceğiz birgün !!
    Teşekkür ederiz bizi yalnız bırakmadığınız için.

    Cevapla
  16. 5 yıl önce

    Gerçekten şu zor dönemimiz de yolumuza ışık olan HavaSen çok teşekkürler. Bizler hem paralarımızı alamadık hem işsiz kaldık en kötüsü ise kandırıldık. Tek başımıza ne yapçağımızın yolunu ararken yanımızda olan sadece Hava-Sen oldu. Bizler için ilk önde gelen hep manevi destek olmuştur. Ama Atlas batarken bile bunu başaramadı!!!

    Cevapla
  17. 5 yıl önce

    Hava sen’e bize kapı açtığı için çok teşekkürler… Yok olmaya başlayan umutlara ışık yaktı..

    Cevapla
  18. 5 yıl önce

    Destek istiyoruz mağduriyetimizin daha çok kitlerce duyulmasını istiyoruz!!!! Biz onca zorlukla baş ettiğimiz emeklerimizi istiyoruz

    Cevapla
  19. 5 yıl önce

    Sürecin akibeti belirsiz, madden etkilenmek bir yana psikolojik olarak etkilenmemek dahi elde değil. Bir an önce çözüme kavuşmalı bu durum, mağduruz. Sesimizi duysun yönetim, yöneticiler. Bir açıklama bir ortak akıl girsin devreye lütfen artık.

    Cevapla
  20. 5 yıl önce

    Gerçekten bunca yıl ahlarla buraya kadar bile iyi geldi bu şirket. Ne dervişi bitti ne ziyası herkesi birbirine kul köle edip durdu sonuç olarak herkesi bedavaya uçurup kullanıp attı yeri geldiğindede çalışanını en çok düşünen havayolu diye reklamını yaptı batan gemiyi ilk terkeden ne yazıkki bizi bu duruma getirenler oldu şimdi eminim bi yerlerde
    ‘ köy yanarken saçlarını tarıyorlardır ‘
    Havasen e destek ve yoldaşlığından dolayı minnettarız

    Cevapla
  21. 5 yıl önce

    Okadar üzülüyorum ki neden biliyomusunuz ben şirketim kaybetmesin diye elimden geleni yaptım yeri geldi aç gittim o uçuşlara hele ki son 3 ay her gece dua bile ettim aman işim elimden gitmesin,paramı alayım herkesi alacağı verilsin diye ama bizi bu 3bin çalışanı bu hale düşüren sayın Ersoy iflas verdim benden çıktı diyor allah bunlarıda görüyor her gece anıyoruz sizi sayın patronum

    Cevapla
  22. Herkesin ortak konusu haklarımızın verilmemesi. Şimdi üzerinden zaman gectikçe anlaşılıyorki bizler sadece planın parcaları olmuşuz. Ne kadar üzücü ki yıllarca emek vermişiz, Şirketimize inanıp fedakarlıklar yapmışız. Biz kimseyi yarı yolda bırakmayıp calışmısız. Meger şirketimiz calışanlarını hiç önemsememiş. Dışarıdan aile gibi gözüküp, içlerinde oyunlar kurmuşlar. O kadar üzücü ki emeklerimizi almak için yıllarca cabalayıp bekleyecegiz.

    Cevapla
  23. 5 yıl önce

    Eşimin yüzünü görmeden 1 yaz geçirdim ben, yüzünü görmeden kaç gece .işi dedim saygı duydum çok severek yaptı işini yeri geldi benim önüme geçti iş . Aşık olduğu işine ağlayarak da gittiği oldu olsun dedi , hasta oldu iyi değilim diye aradı ya uçarsın ya uçuş aksaklığı yazarım dediler yine uçtu, kızımız oldu işini kaybetmemek adına ücretsiz iznini uzatmadı yine uçtu , 120 saat uçtu şirketimdir dedi aman bişey demesinler dedi yine uçtu, son aylarda maaş verilmedi bak sana iş bulduk dedik ,zor zamanında şirketimi bırakmam dedi ekmek yediğim kabı pislemem dedi yine uçtu , maaş alamadı kirayı ödeyemedik kıza bez alamadık , patronum 1 gün aksatmazdı biz bu haldeyiz acaba o ne haldedir dedi yine şirketine üzüldü. Dualar etti patronu ve şirketi için . Sonuç ne mi oldu, dükkanı kapatıyoruz hadi güle güle. Eşyalarını teslim ederken 1 kepini evde unutmuş not aldılar 80 tl kesilecek diye :)Bugün öğrendiki patronu para içinde parasızmış. Bu annenin gözyaşının hakkını ödeyemezsin Ersoy

    Cevapla
  24. 5 yıl önce

    Herkes zor bir dönemden geçiyor aylardır hepimizi mağdur etti Murat Ersoy ev kredisi olan çolu çocuğu olan hasta ailesine bakan evine icra gelen daha neler neler… Biz bizim olmayan parayı istemiyoruuz hakkımız olanı istiyoruz emeklerimizin karşılığını istiyoruzz !! Kimseye sesimizi duyuramıyorken Hava-sen elini uzattı minnettarızz umarım herkes bu yaşanan kötü günlerin karşılığını alır.

    Cevapla
  25. 5 yıl önce

    Thy,pegasus,sun expressten yardım bekliyoruz dışardan alıcağına bizlere el uzatsınlar.Mağdur olduk hepimizin borcu harcı çoluk çocuğu var bunalıma soktular bizi aylarca kullan çöp gibi at sayın ersoylar bukadar kul hakkıyla o elexusta başına yıkılır

    Cevapla
  26. 5 yıl önce

    Öncelikle sesimiz duyuran HavaSen’e teşekkürler .Bizler son güne kadar yanında olduk syn ERSOY.Maasları yatıracağım dedin günleri geçirdin biz yine uçtuk.Biz son güne kadar yanında olduk.Ama artık insanları ve medyayı kandırma Murat Ersoy!Haklarımızı ve içeride kalan maaşlarımızı ver.Biz nasıl bugüne kadar biz kocaman bir aileyiz diyerek uçtuysak bugünde kocaman bir aile olarak beraber olup yolumuza devam edip haklarımızı arayacağız!unutma!!!

    Cevapla
  27. 5 yıl önce

    Şirketimizin zor zamanlarında yanında olduk ve çok destek olduk. Fakat emeklerimizin karşılığını alamadık ne ihbar tazminatımız ne de içeride kalan maaşlarımız ödenmedi binlercw çalışan mağdur olduk

    Cevapla
  28. 5 yıl önce

    Havasen’e desteğinden dolayı teşekkürler
    Şu çok aşikar ki şirkette çalışanları ya çok iyi oyunculardı ya çok inanmışlardı. Ne yazıkki tüm kabin ekibi olarak canla başla maaş almadan kimi hayalleri için kimi evini döndürebilmek için bedavaya uçtuk. Belki bizi enayi yerine koyarlarken bugun bu durumda olmamıza sebep olanlar hayatlarına devam ediyorlardı. Elbet bu devran dönücek bizi bu kadar zor duruma sokanların yaşattığını yaşamalarını görmek en büyük beklentimiz. Allah bu yolda hepimiZin yolunu açsın öyle ya da böyle biz atlasglobal ekibi olarak çok iyiydik

    Cevapla
  29. 5 yıl önce

    Devletimizden Aylardır alamadığımız maaşlarımız ve tazminatlarımız için yardım bekliyoruz. HileliiflasAtlasGlobal

    Cevapla
  30. 5 yıl önce

    Unuttu pes! M.e ye yüklendi? Şimdi hangisi kötü?

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Uçaklara uçuş öncesi çöp kapaklarını kontrol etmeye gelirken birden CeO ya dönmüş kişidenmi bahsediyoruz M.E olarak,yoksa hortumcudanmı?Z yi bin kez anlattık,bir kez dinlemediler,yediği içtiği “aşık olduğu”onun olsundu,gördüklerimiz de bizim yanımıza kar kalsındı

      Cevapla
  31. 5 yıl önce

    Şirketimizin zor zamanlarında destek olup yanlarında durduk fakat emeğizin karşılığını alamadık ihbar tazminatımizda maaşlarımızda ödenmedi. Binlerce insan mağdur edildi.

    Cevapla
  32. 5 yıl önce

    Şu süreçte dedim ki? Ya ne kadar da iyi niyetli yaklaşmışız, üzülmüşüz, sözlere güvenip beklemiş, paşa paşa uçuşlara gitmişiz. Tamam bu ay da yatmasın maaş, diğer ay düzelir yolumuza devam demişiz. Yolumuz şaşmış görmemişiz. Gerçeklerle ağır yüzleştik HAVA-SEN iyi ki yanımızda, yolumuzdasın.

    Cevapla
  33. 5 yıl önce

    Bizim ozverimizin karsiligi bunlar olmamaliydi. Nokursa olsun hep uctuk ucmaya devam ettik . Ha bugun ha yarin avutulduk. Yari yolda birakmadik sirketimizi hic gerekirse koruduk bile ama hic mi hiic degmezmis . Yari yolsa birakmadigimiz her zamana karsilik hepimiz yari yolda birakildik . Nasil uyuyorsunuz geceleri bu kadar insanin ahi ustunuzdeyken cok merak ediyorum . Cebinde para olmadan egitime cagirdiginiz arkadaslarim , Afa borcu olan kabin arkadaslarim ,cebinden benzin parasi odeyen kaptanlarim ,surekli problem cikarttiginiz ats ekibi, bilet satistan kontuardaki insanlara yaptiginiz eziyetler bunlarin hesabini nasil vericeksiniz .

    Cevapla
  34. 5 yıl önce

    Olan neden hep çalışana olur ki ? Acaba ersoy yatağında bunca ahla nasıl yatabiliyor. Bunca insanın alacağı maaşın üstüne çöküp battım diye iflası devlete ibraz etmesi, aylarca saman altından su yürütmesi neyin bekleyişiydi bu kadar ay dedirtiyor. İnsan çabalamaktan yorulmuyor ama hukuk ve adalet istiyor destek bekliyor.

    Cevapla
  35. 5 yıl önce

    Zor günlerde şirketini bırakmayan ve düzelmesi için aylardır maaşını alamadan çalışan ve her gün geldi gelecek olan paranın umuduyla kandırıldık.. İnsan yerine konulup adam akıllı tarafımıza açıklama bile yapılmadan kapı önüne konulduk.. Bu süreçte Atlas Global çalışanlarının destekçisi olan Hava-Sen sonsuz teşekkürler…

    Cevapla
  36. 5 yıl önce

    Hakkimizi alamadik alamiyoruz bu kadar milleti kandirdin ha bugun yaticak ha su gun yaticak maaslariniz diye hani nerde??? bukadar insanin bedduasindan kork bence ersoy

    Cevapla
  37. 5 yıl önce

    Destekleriniz icin tesekkurler sonunda sesimizi duyan birileri oldu sonunda…

    Cevapla
  38. 5 yıl önce

    Bizler herşeye tamam dedik, şirketimizdir zor gününde yanında olmalıyız dedik. Peki sonuç ne oldu 4 aylık maaşımız içeri de, alamadığımız primler, zorla çıkarılan izinler. Elimize verilen bir kağıtla utanmadan bir de üniformaları bile zorla geri aldılar. Vermezsek bir maaşımızı keseceklerini söylediler. Daha ne kadar yıpratabilirler acaba. Bize destek olan HavaSen ve Airlinehabere de teşekkürü bir borç biliriz en azından bizi dinlediler. Duyun sesimizi artık.

    Cevapla
  39. Hava sen ve değerli ekipler destekleriniz bize umut oldugunuz için Teşekkürler ! Dileğimiz airlinehaber gibi net ve yanımızda olması gereken diğer kurumların irtibata geçmesi yönündedir. Turizm ve havacılık adına ülkemiz adına seyahat acenteleri adına büyük zedelenme yaşanmıştır. Sivil havacıljk devlet büyüklerinden konuya el atmalarını bekleriz. UÇUCU KOKPİT KABIN EKİPLERİ GALATASARAY CAMİASI DA SİZİNLE olacak bekleyin

    Cevapla
  40. O operasyonlar son ana kadar yürüdüyse bizim sayemizde yürüdü.Nasil hakkımızı inkar edersiniz. 3 aydır maaş almadan uçan biziz.İhbar tazminatlarimizi içerde kalan paralarımızı ödeyip helallesip gitmek bukadar mi zordu sn.Ersoy?

    Cevapla
  41. 5 yıl önce

    Hava sen sendikası sayesinde bir yol gösterenimiz oldu oda olmasa ne diğer sendikalar ne diğer havayolları bize yardım eli uzatmadı. Ama thy uçağı divert etse her yerde haberi yapılırdı.

    Cevapla
  42. 5 yıl önce

    Bu dönemde iş bulmak o kadar zorken çalışanlar uzun süre maaşlarını alamadı, atlasın bizi yani çalışanlarını bu şekilde ortada bırakması hiç böyle köklü olduğunu düşündüğümüz bir şirket için etik değildir. Bu iş için kimler memleketlerini, ailelerini bırakıp, iş için gelip kendi ayaklarının üzerinde bu kadar ekonomik krize rağmen bir umut beklediler, iş başvuru zamanları, alımlar geçtikten sonra insanları ortada bıraktınız. Bunun hesabını kim verebilir, siz sadece parayı oyuncak gibi elden ele kullanırken bizim gibi insanların yaşam kaynağıydı. Ev kirasıydı, faturasıydı, elektriğiydi, aile yardım etmeye çalışırken, çalışanın değil onun etrafındakilerle de oynamış oldunuz, elinizi vicdanınıza koyun ve şu olayda haklarımızı, alınterimiz olan maaşımızı verin…

    Cevapla
  43. 5 yıl önce

    4 aydır binbir bahaneyle oyalandık durduk, ha düzeldi ha düzelice ha para geldi ha gelicek diye diye kandırıldık,geride ne mi kaldı batan bir şirket ve işsiz hak ettiklerini alamayan binlerce insan ve dolaylı olarak onların aileleri.Kul hakkı diye birşey var bu hayatta, yapılanlar gün gelir sahibini bulur, ey Ersoy geceleri nasıl başını yastığa koyup uyuyabiliyorsun bunca insanın hakkını vermeden, hiç mi korkmuyorsun tutucagı ahlarından

    Cevapla
  44. 5 yıl önce

    Zor günlerinde yanında olduğumuz,yılmadan 5kuruş para almadan her gün uçtuğumuz, elimizden gelen her fedakarlığı yaptığımız şirketimiz kabin ve kokpit çalışanlarına aynı duyarlılığı göstermemiştir herbirimiz 3.4aydır maaş almadık ve istanbul gibi bir yerde geçinmeye çalışıyoruz.kıdem tazminatlarımız,ihbar tazminatlarımız,primlerimiz ve 3.4aylık maaşlarımız içerde ve verilmesi konusunda hala hiçbir açıklama yapılmamaktadır.bütün atlasglobal çalışanları işlerini özveri ile yerine getirmiş her durumda şirketin yanında olmuştur şimdi sıra sende murat ersoy insanları daha fazla mağdur etme.

    Cevapla
  45. 5 yıl önce

    Atlas çalışanlarının sesinin daha fazla duyulması lazım. 2-3 ay ücretsize çıkarılan, içerideki yıllık izinleri zorla kullandırılan, daha sonra iflas açıklamadan kapının önüne konulan çalışanların sesini artık herkes duysun. Elimizden geleni yaptık. İşlerimize tüm çalışanlar olarak dört elle sarıldık ama sonuç olarak bir sürü borç, hayal kırıklığı ve işsizlikle şimdi mücadele ediyoruz. Ne ödenmemiş maaşlarımız ne primlerimiz ne de tazminatlarımız verilmedi. Artık tüm havacılık camiasını yanımızda görmek istiyoruz.

    Cevapla
  46. Tk pgs onur aylardır alım açıyorsunuz neden atlastaki kızları almıyorsunuz? O kızlar ki maaşlarını almadan bile güleryüzle hizmet ettiler hepsi işinin ehli bence gün birlik vakti . Sayın Başkanımız bu konuda duyarlı olup havayolu firmaları ile bu konuyu görüşmeli

    Cevapla
  47. maaşımızı almadığımız halde zor günde şirketimizi bırakıp gitmedik buna rağmen emeklerimizin karşılığını alamıyoruz sesimizi duyurdugu için tesekkürler HavaSen!

    Cevapla
  48. 5 yıl önce

    Aylarca maaş almadan elimizden gelenin fazlasını yaparak destek verdik şirketimize. Ücretsiz izin de cabası oldu bu süreçte. Umut ederek geçirdiğimiz bu süreci haklarımızı almadan sonlandırıldı. Kimse sesimizi duymamıza yardımcı olmazken hava sen desteğin için teşekkür ederiz. Yüzlerce kişi işsiz kaldık diğer havayolu firmalarının desteğini rica ediyoruz.

    Cevapla
  49. 5 yıl önce

    Hava-İş, havacıliğın değil saddce THY’nin sarı sendikasıdır. Hava-sen tüm havacıların sendikasıdır. Ya ne güzel de demişsiniz, karı-koca ilişkisi diye. Kocamdır döver de sever de;) ahahahahaha,

    Cevapla
  50. 5 yıl önce

    Simdi mahkemeye verilen evraklar derki; bu sirketin ici resmen bosaltilmis ve gozuken; 410 milyon TL para sirketten ucurulmus;bunu ben demiyorum sirketin mahkemeye verdigi evraklar diyor;herkeste var;bu iflasin planli ve organize oldugu acik;Patron ve Genel Mudurun 4 ay zaman kazanma gibi manevrasinin sebebi meger buymus ;izleri silelim arkada birsey kalmasin ama bu isten birinci derecede sorumlu olan Genel Mudur ve onunla beraber Muhasebe ve finans mudurleride bu suca istirak etmisler gibi gozukuyor;burada ilginc olan SHGM mali denetimde bu sirketin bosaltildigini nasil farketmedi evraklarla oynamami yapildi?;simdi burada cok bilinmeyenli denklem ve uzun bir arastirma sureci mevcut;ama su gercekki bazilarina hem maddi hemde manevi dava sureci isleyecek ve beraberinde kanun cercevesinde hapis alma durumlarida sozkonusu olacak gibi gozukuyor;tabi burada personelin bu kadar organize olacaklari herhalde akillarina gelmedi;neyse bakalim Muratlar sonunda muradlarina erecekmi.

    Cevapla
  51. Hava Sen karşılaması saatlerini bize ayıran emekçi büyüklerimiz.. Airlinehaber yetkilileri.. Bizim daha çok mağdur olmamamızı sağlayan tüm Hava sen ekibine çok teşekkürler.. Detaylı anlatımları ve karşılıksız bize olan destekleri konulara belgelerle hakim olmaları ve Yıldırma politikasına karşı bile dirençli olacaklarının göstergesi bize umut oldu!! Hepimizi biraraya toplayarak çağrı yapan Havasen’e ve airlinehaber e sonsuz teşekkürler. Yolun başındayız, Emeğimizi almaya geliyoruz hadi bakalım….

    Cevapla
  52. Iyi ki varsin Havasen bir umut oldun bir Dost eli gorduk

    Cevapla
  53. 5 yıl önce

    Önemli olan mahkemenin aylarca sürmemesi

    Cevapla
  54. 5 yıl önce

    Hava-Sen 5000 üyeye dayanınca, işten atılan havasen’ciler, toplantı yapıp sizin sendikanız Hava-Is tir diyen ve Hava-Sen e üye olanı işten atmakla tehdit eden Ilker Aycı.. Varın siz düşünün Hava-Is ne kadar kötü sarı bi sendika. Bu haksızlıklar bir gün yerini bulacak ama. Bu rüzgâr hep böyle esmeyecek.Calisana sendikasini bile sectirmeyen bir ülke burası. Seçilmiş değil atanmış Sendika Başkanları ile koruyun bakalım işçi hakkını.

    Cevapla
  55. Sektörde bu kadar duyarsız kurum, kuruluş, sendika, dernek, vakıf, şirket varken; Havacılık naifliği ile destek olan Airline Haber, HavaSen, Havayolu şirketlerine; İGA havalimanı özel güvenliği, personeli, eski iş partnerlerimiz Çelebi, Havaş çalışanlarının kendileri de mağdur olmalarına rağmen iyi temennileri ve gönülden destekleri için teşekkür ediyoruz. Bunca badire ve sıkıntıya rağmen gönülden destekleri bizi hayata bağladı. Bunun maddi değerini bilmem ama manevi değeri çok yüksek. Destek veren, derdimizi paylaşan tüm kurum ve şahıslara teşekkür ediyoruz. İyiki havacısınız, iyi ki varsınız. Biz de haklarımız için mücadeleyi sürdüreceğiz.

    Cevapla
  56. 5 yıl önce

    HavaSen in üyeliklerine bakmaksızın Atlaszedelere verdiği destek takdir edilmelidir. Rauf beyin hassasiyeti içinde ayrıca teşekkürler. Dilerim bu kötü olay bazı şeyler için iyi bir başlangıç olur.

    Cevapla
  57. 5 yıl önce

    Havasen i üyeliklerine bakmaksızın Atlaszedelere karşı gösterdiği

    Cevapla
  58. 5 yıl önce

    A320 tiple CS olarak iş arıyorum ben kaygılıyim, tipsiz lisansiz boşta kalanlar var evliler var Allah yardımcımız olsun piyasa kötü inşallah bir an önce iş buluruz ats bitti domino etkisi yüzünden adamı olan ise giriyor adamı olmayan borcu ile ortada kaldı

    Cevapla
  59. 5 yıl önce

    Aylardır maaşımızı almadan şirketimizin zor döneminde destekci olduk çalıştık, emeklerimizi ve iyi niyetimizi harcadılar. Ne maaş ne ihbar tazminatı hiç bir ödeme alamadan kapının önüne konulduk. Kimse sesimizi duymuyorken Hava-Sen desteğini esirgemedi bizleri dinledi yanımızda oldu Hava-Sen de olmasa hiç bir tutunacak dalımız kalmayacakmış teşekkür ederiz Hava-sen

    Cevapla
  60. 5 yıl önce

    En azından kurumsal sirketler atlas calısanlarına yardımcı olsun. Nebılım pgs ve tk alım yapabılır.. bu yıl da dısardan birini almasın.. ne olacak.. destek olucaksa bu sekılde baslamalı… parasız otobüse bıle bınılmıyor.

    Cevapla
    • Haklısın kardeşim tk halen yabancı pilot alıyor ve yetiştiriyor sizler varken

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Kabinde var! Hemen insan satmayın. Satmazsanız atlaszede olmazsınız…

      Cevapla
  61. 5 yıl önce

    Murat bey emeklerimizin karsılıgı olan evdeki bebegimizin coluk Cocugu muzun rızkını bir an önce vermessen mahkemeler bir yana bu vebalden kurtulamazsın. Kul hakkı boynuna dolanır insanın

    Cevapla