featured

Helikopter suya düştü pilot sağ kurtuldu

64 yaşındaki bir helikopter pilotunun New York’taki Long Island yakınlarında sığ suya düştükten sonra helikopterden çıkıp  uzaklaşması sırasında videoya kayedildi.

Olaya şahit ola Damian Walsh, kazanın hemen sonrasının videosunu çekti.

Walsh, “Önce helikopterin  sesini duyup gözlemledim. Helikopter  dönüp duruyordu ve birkaç daire çizdikten sonra bana doğru gelmedi,” dedi.

Helikopterin acil durum sireni, videonun arka planında gıcırdıyor. Walsh, Çarşamba günü öğleden sonra yoğun bir sis oluştuğunda teknesinde olduğunu söyledi.

Walsh, “Oldukça yoğun bir sis verdı, muhtemelen yaklaşık 20 metre kadar bir görüş mesafesi vardı”

Walsh başka bir tekneci arkadaşıyla hemen kaza mahalline koştu.

Yetkililer bu olayı pilot tarafından kontrollü bir iniş olarak nitelendirdi. ABD Sahil Güvenlikten Başçavuş David Turner,  helikopterin 3 saniyede 1000 feet hızla düştüğünü söyledi.

Turner, “Çok yoğun bir sis vardı. Bunun olaya katkıda bulunan bir faktör olup olmadığını bilmiyorum,” dedi.

Walsh, “Pilot çok şanslıydı, muhtemelen 50 metre daha fazla yüksekten düşmüş olsaydı hayatta kalamazdı,  Onu hemen tekneme aldım, oturttum. Karısını aramamı istedi. Karısını aradım, ona mesaj bıraktım, iyi olduğunu söyledim”

“Bunun olduğuna inanamıyorum, gerçeküstüydü. Ona yardım etmek için orada bulunduğum için mutluydum,  polis bile, Tanrı’ya şükür ki, ona yardım etmek için sen oradaydın dedi. Onu o sisin içinde bulamazlardı, çok yoğundu. Ben rasgele oradaydım ve olayı görmüştüm” dedi.

Gerekli soruşturma yapılması için, 64 yaşındaki pilotun tam anlamıyla iyileşmesi bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir