featured

HAVAYOLU GELİNLİĞİ MAHVETTİ

Hem de düğün arifesinde…
Boston’lu bir avukat, olayı önemsemiyen ve araştırmayan havayoluna 3.4 Milyon $ tazminat davası açtı.
İddiaya göre; American Airlines şirketinin bir uçuş görevlisi kadının gelinliğini kasten mahvetti. 2015 yılındaki olayı araştırma konusunda havayolu gereğini yerine getirmeyince, kadın ve ailesi tarafından 3.4 milyon dolar tazminat davası açıldı.
2015 yılının Ağustos ayında, Yewande Oteh 9 aylık oğlu ve nişanlısı Chidi Oteh ile düğünleri için uçağa bineceklerinde, havaalanındaki görevli gelinliği uçakta dolaba asabileceğini söyledi. New Jersey’de yaşayan Hukuk Fakültesi son sınıfındaki Oteh, kabin memuru Melanie Masters’a gelinliğini nereye asabileceğini sordu.
Oteh’e göre, çok sinirli olan hostes dolabın yolcular için olmadığını söyledi. Onun yerine boş bir first class baş üstü bagajını önerdi.
Uçuş sırasında hostes Melanie’nin sol elinde bir şey varken, sağ eli ile çöp kutusunu açtığını gördü. Ama elindekinin ne olduğunu anlayamadı. Daha sonra başka bir hostes ile birlikte ikisinin baş üstü dolabını açtıklarını ve gelinliği ellerine aldıklarını da gördü.
İnişte elbise geri getirildiğinde, kırmızı şarap lekesi ile elbisenin mahvolmuş olduğunu halbuki koyduğu dolapta her hangi bir içki şişesinin bulunmadığını söyledi.
2015 Ağustos’unda genç kadın uçaktan indiğinde, havalimanı polisine başvurmuştu. Uçağın tekrar kalkışı durduruldu ve ekip sorguya alındı.
Bununla birlikte, Oteh ve ailesi hala havayolu uçuş görevlisinin davranışına ilişkin uygun bir araştırma yapmadığına inanıyor.
Yaşanan olay davalık olurken, davanın ardından American Airlines ile US Airways Group birleşmişti.
O ve ailesi, elbisenin kaybedilmesinin “ömür boyu hasar” nedeniyle 3,4 milyon dolar zarar artı faiz ve yasal masraflar ve harçlar gerektirdiği inancında. Kaldı ki bir düğünün tadı da çıkarılamamış.
American Airlines ihmal ve kasıtlı ihlal ile suçlanıyor.
Bir medya soruşturmasına tepki olarak havayolu, şirketin davayı gözden geçirdiğini söyledi ama yorum yapmayı reddetti.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir