featured

HAVASEN’DEN GÖZALTILARA TEPKİ

Kasım 2019’dan itibaren, sahibi olduğu AtlasGlobal şirketi çalışanlarının alınteri ve emeklerinin karşılığı olan maaşları ödemeyen Ali Murat Ersoy, ardından toplu bir işçi kıyımına başlamış ve hukuksuz bir şekilde işten attığı işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarını da gasp etmiştir. Ersoy’un icraati bunlarla da sınırlı kalmamış; 2020 yılının Şubat ayında AtlasGlobal şirketi için iflas başvurusunda bulunmuştur.

Pandeminin başlaması ile birlikte aralarında pilotların, kabin memurlarının da bulunduğu yaklaşık 2000 çalışan, Mart ayında başlayan pandemiye işsiz ve parasız olarak yakalanmış; evinin kirasını, elektriğini, doğalgazını ödeyemeyen çocuğuna süt alacak para bulamayan bir mağdurlar ordusu yaratılmıştır. Ali Murat Ersoy, AtlasGlobal markasını yaratan emekçileri açlığa mahkum etmekle kalmamış,  doğrudan ve dolaylı mesajlarla birçok kez “Ersoy ailesinde kimsenin parası kalmaz.” diyerek işçilerine borçlarını ödeme sözü vermiş ancak, sözünü tutmayarak çalışanlarının onuruyla, umutlarıyla oynamaktan da geri durmamıştır. Çalışanından gasp ettiği paraları gönül rahatlığı ile harcamak onurlu insanların tenezzül edeceği bir davranış biçimi değildir.

Haklarını almak için Ali Murat Ersoy’un evi ve işyerleri önünde son derece demokratik biçimde toplanarak dar katılımlı sembolik eylemler yapan ve AZAP (Atlaszedeler Adalet Platformu) çatısı altında biraraya gelen emekçiler son olarak Ali Murat Ersoy’un ikiz kardeşi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait olan, geçmişte de Ali Murat Ersoy’un da ortak olarak yer aldığı ETSTUR şirketi önünde Direniş Çadırı kurup seslerini duyurmaya çalışmışlardır. Söz konusu eylemin 6. günü olan 10 Aralık 2020 tarihinde eyleme bu kez polis müdahale etmiş ve  çadırda bulunan AtlasGlobal çalışanları ve onlara destek için gelen sendikacıların yanısıra basın mensuplarını gözaltına almıştır. Gasp edilen haklarının peşinde olan bu insanların ve sendikacıların yerlerde sürüklenerek gözaltına alınması 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışan bir tablo değildir. Bu tabloyu yaratanlara da şeref kazandırmaz.

Aylardır çeşitli yerlerde, son derece demokratik biçimde ve Anayasanın 34. maddesinde tanımlandığı şekilde silahsız ve saldırısız biçimde gösteri haklarını kullanan, emeğinin ve alınterininin karşılığını isteyen AtlasGlobal çalışanlarına yapılan bu müdahaleye karşı kamuoyunu duyarlı olmaya, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, Genel Başkanımız Kaptan Pilot Seçkin Koçak ve Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy başta olmak üzere Dünya İnsan Hakları Gününde gözaltına alınan AtlasGlobal çalışanlarına ve emek dostlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

HAVASEN, havayolu çalışanlarının sesi, nefesi olmaya, çalışanlarının haklarını gasp eden patronun şaibeli  iflas davasını sonuna kadar izlemeye, işçilerin emek ve alınterinin karşılığını son kuruşuna kadar  almak için mücadelesini sürdürmeye kararlıdır.

Saygılarımızla,

HAVASEN(Havayolu Çalışanları Sendikası)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. sen önce hava iş le uğraş. Sana ne atlasdan. Sendikanın Üyesi bile değiller.

    Cevapla
    • Aynı zamanda Atlasglobal mağduru bir kaptandır.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Sendika üyesi olmalarımi lazım adamlar haklarını arıyorlar haklarını ot kafa

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      1- atlas çalışanları sendikanın üyesi2- kendisi atlas çalışanıydı3- senin gibi boş beleş yaşayıp sadece kendini düşünenler olduğu sürece daha çok havaiş sendromu yaşarsın4- bu olay sendikal mevzuu değil bir vatandaşlık görevidir sosyal sorumluluktur vatandaş biletinin parasını bile alamamıştır5- ama sen sadece kendini düşün ortaya çıkma biri senin maaşını arttırsın senın için atılsın sürünsün sen telefonundan yorum yaparak düzgün insan ol 6- iyi ki havaiş var sizin gibilere öylesi lazım

      Cevapla
    • Bir akıl tutulması yaşayan cahil daha, tabi ak trol değilsen.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Size kısaca “BİT YAVRUSU” diyebilir miyim?

      Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Bize bu süreçte desteğini esirgemeyen HAVA SEN ve değerli başkanı Seçkin kaptana ve airlinehabere sonsuz teşekkürler. Ama bu süre zarfında bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti ile bu olanları görmezden gelenler bilinki o yılan size de dokunacak. Gün birlik olma günüdür.

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Bu ülkede sendika nedir ne işe yarar herkese gösterdiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz. Umarım bir gün tüm sendikalar çalışan hakları için mücadele eder.

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    HAVASEN’DEN GÖZALTILARA TEPKİHAVASEN İYİKİ VARSINIZ.AIRLINEHABER İYİKİ VARSINIZGURUR KAYNAĞIMIZSINIZ.GERÇEK SENDİKA, GERÇEK HABER KAYNAĞISINIZ. ÖRNEKSİNİZ..AZAP’IN DEĞERLİ YÖNETİCİLERİ VE ÜYELERİ VERMİŞ OLDUĞUMUZ HAKLI MÜCADELEMİZDE ÖN SAFLARDA ATLASZEDELERİN HAKKINI CANLARI PAHASINA SAVUNAN KARDEŞLERİMİZ İYİKİ VARSINIZ.TÜRK ADALETİNE, HAKİM VE SAVCILARINA GÜVENİYORUZ, EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALACAĞIZ.HİLELİ İFLAS EDEREK BİNLERCE ÇALIŞANINI MAĞDUR EDEN. EMEĞİMİZİ ÇALAN ALİ MURAT ERSOY’DA CEZASINI ÇEKECEKTİR. İNŞALLAH.

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Havasen farkı tesekkürler

    Cevapla