featured

Havada Habersiz Denetimler Artacak

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada geçen yıl habersiz olarak 4 bin 100 denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, 2016’da habersiz denetimlere ağırlık verileceğini belirtti.

 
Geçen yıl başlattıkları habersiz denetimlerden güzel sonuçlar aldıklarını belirterek, bu yıl sivil havacılıkta denetimleri daha da etkinleştirmek istediklerini söyledi.
Denetimlerin daha verimli sonuç vermesi için habersiz yapıldığını dile getiren Ekşi, bu yöntemle uygulamadaki eksikliklerin kolaylıkla tespit edildiğini vurguladı.
Acil durumlarda hava trafik ünitelerinin, terminal işleticilerin nasıl davrandığına yönelik denetimler yaptıklarını anlatan Ekşi, “Denetçimiz, kendini tanıtmadan yolculuk boyunca kabin memurlarının davranışlarını da denetliyor. Uçuş sonunda kendini tanıtarak, gördüğü eksiklikler konusunda yazdığı bulgunun imzalı nüshasını onlara bırakıyor. Ben de bizzat yolculukta eksiklik tespit ettiğimde kabin amirine bilgi notu veriyorum. Havacılık alanında çalışan insanlar vicdanlarıyla baş başadır. O vicdanlar da havacılık kurallarıdır. Biz olsak da olmasak da her zaman bu kurallara uyacaklarına inanıyoruz. Bunun bir yaşam tarzı haline gelmesi için 2016’da habersiz denetimlere ağırlık vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir