featured

Havacılık Kanunu İsteği İle İlgili Bir TV Programı

Sevgili Uçucu Ekipler;
Bilhassa uçucu ekipleri ilgilendiren bir yasa isteği senelerce konuşuluyor. Uçucu ekipler borçlar kanuna tabi olduğundan bazı sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Tüm çalışanlar iş kanununa tabi iken uçucu ekipleri borçlar kanunu hükümlerine göre değerlendirmenin yanlışlığı üzerinde her gelen TALPA ve Sendika yönetimlerinin çalışmalarına rağmen bir türlü havacılık kanununun geçirilemediğini gözlemliyoruz.
TALPA Başkanı Necmi Ekici zamanından itibaren her gelen TALPA yönetimin üzerinde çalıştığı ve bir türlü başarılı olamadıkları bu kanunlaşma konusu adeta yılan hikayesine dönmüş durumda.
Her ne kadar da olsa THY’deki sendikacılık ve toplu iş sözleşmesi yapabilme özelliği bazı sorunları giderelebilse de  diğer havayollarımızda toplu iş sözleşmesi hükümleri olmaması, uçucu ekipler açısından daha büyük sorun teşkil ediyor.
Yeni göreve başlayan TALPA yönetiminin de aynı konu üzerinde çalışma yapacağını düşündüğümden, bu kanun ile ilgili tahminen 2007 veya 2008 yıllarında diye hatırladığım ve benim sunduğum bir Tv programından bazı kesitleri sunmak istedim. Bu programa; TALPA-TASSA Başkanlarının yanı sıra Avukatları da eşlik etmişti. .
Malumunuz olduğu üzere ben o zamanlar Airport TV nin yönetim kurulu başkanı ve her hafta yayınlanan KARA KUTU isimli programın yapımcısı idim.  Havacılık kanunu ile ilgili yaptığım program tam 3 saattir. Bu programın hepsini seyretmek isteyenler olursa arşivimden bulup,kopyalarını kendilerine verebilirim.
İşte havacılık kanunu ile yaptığım programdan bir kesit. 

  1. BÖLÜM


2.BÖLÜM

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir