featured

HAVAALANINDA DİKKATSİZ DAVRANANLARIN EVİ SOYULUYOR !

Havaalanında bavulunuzu bir an olsun gözünüzden ayırmayın. Hırsızlar bavulunuzu kullanarak bakın evinizi nasıl soyuyor. Detaylar haberde…
Okulların yavaş yavaş tatile girmesiyle seyahate çıkışlar da başladı. Yılın en güzel günlerini geçirmek için sabırsızlıkla bekleyenlere bugün çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Hırsızların evinizi soymak için havaalanlarında av peşine çıktığını okuyunca çok şaşıracaksınız.
Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre hırsızlar yolcuların bavulundaki bilgileri kullanarak hedefine ulaşıyor. Bunun için terminal binasında bekleyen yolcuların bavullarının üzerine yazdıkları isim ve adres bilgileri kullanılıyor. Bavul kaybolması halinde sahibinin kolayca tespit edilmesini sağlamak için bavulun üzerine not edilen bilgiler hırsızları direkt olarak boş evlere yönlendiriyor.
Yetkililer, hırsızların tatil zamanı havaalanlarında pusuya yattığını ve yolcuların bavullarındaki bilgilere ulaşmak için fırsat kolladığını belirtiyorlar. Bu nedenle öncelikle bavullarınızı gözünüzün önünden ayırmayın.
Bavulun üzerindeki alanı check in sırasında beklerken, hatta bavullarınızı vermeden kısa süre önce doldurun. Mümkünse adres kısmının yazılı olduğu bölümün kapaklı veya sürgülü olmasına özen gösterin. Bu sayede bagajın yanına birisi yaklaşsa bile üzerindeki bilgileri okuyamaz. Eski yolculuktan kalan etiketleri hemen çöpe atın. Hatta indiğiniz havaalanında bavulunuzu alır almaz o kısmı imha edin.
Son bir uyarıda daha! Havaalanında sizinle sohbete başlayan tanımadığınız ancak sevecen, hoş sohbet kişilere kendinizden çok fazla bahsetmeyin. Özelliklede nerede oturduğunuzu kendinize saklayın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir