featured

Hava-İş'in Havası Alındı…Bakalım Çelik İş Ne Yapacak

 
Sevgili okurlarım;
Ülkemiz malum pandemi sürecinden geçerken siz değerli okurlarımızın için sektörü takip ediyor ve tarafsızca yerli ve yabancı şirketlerdeki gelişmeleri duyduğumuz veya bilgilendirildiğimiz ölçüde sizlere sunmaya devam ediyoruz.   Şu anda bulunduğum konum ada olduğundan olsa gerek internet deki yavaşlama ve kopmalar çok can sıkıcı oluyor.
Neyse ki sezonun sonuna geldik sayılır. Aslına bakacak olursak, AVŞA adasında benim aldığım duyumlara göre vaka sayısı şimdilik sıfır… Buda sevindirici bir netice. Barların, diskoların kapalı olmasının yanı sıra alınan tedbirlerin, korona virüs ile mücadelede etkili olduğunu gözlemliyorum.
Neyse asıl konumuza geçeyim.
THY ve Sendika ilişkilerini yakından, hatta içinden yaşamış biriyim. Hemen hemen her toplu iş sözleşmesinde ve yaşanan grevlerde sessiz ve sakin duramamışımdır.
THY’de 2000 yılından önce yaşanan grevlerin tarihleri ise;
4 Şubat – 8 Şubat 1977 (5 gün)
24 Nisan – 27 Nisan 1978 (3 gün)
18 Şubat – 12 Mayıs 1980 (84 gün)
01 Nisan – 09 Mayıs 1991 (38 gün) olarak yaşanmıştır.
THY Uçak Bakım Merkezi, eski adıyla THY Teknik Müdürlük, Mayıs 2006’da sermayesinin %100’ü THY’ına ait olmak üzere, ayrı tüzel kişilik olarak, THY Teknik A.Ş. adıyla şirketleştirildi. Kısaca Teknik A.Ş ile THY aslında bir bütün ve aynı kasayı kullanmalarına rağmen Teknik A.Ş’nin adeta THY’nin üvey evladı gibi görüldüğü kesin.
Bu üvey evlatlık kendini en çok pas bilet kullanımlarında gösterdi. Kısaca sinyorita denilen sıralama da öncelik THY çalışanlarına verilmeye başlandı. (eskiden bu tür bir sıralama olmadığından ilk davranan uçakta yer bulurdu) Teknik A.Ş çalışanları bu aşağılanma nedenli bir kez daha yara alarak, kendilerini THY ailesinden görmemeye başladılar.
Mevcut THY yönetimini, THY Genel kurullarında birçok kere ikaz etmeme ve yanlış yapıyorsunuz dememe ve hatta THY yönetim kurulu başkanı İlker Aycı’nın benim serzenişime hak verip, en kısa zamanda bu konuyu da çözeriz demesine rağmen, yanlışlık henüz çözülmüş değil.
İşte bu yanlış, Teknik A.Ş çalışanlarının kendilerini ikinci planda görmesinin yanı sıra aidiyet duygusunun yitirilmesine neden olmuştur. THY ailesini bozan, yıkan ve ayrıştıran bu hamle maddi getirilerden çok daha önemlidir. Eşi ve çocukları ile kontuara gelip uçmak isteyen Teknik A.Ş çalışanına “sinyoriteniz gereği, eğer uçakta boş yer kalırsa, en son sizi alacağım bekleyin” demek hangi aklın ürünüdür?
Bu sistem resmen ayrımcılık yapmak, THY Teknik A.Ş. çalışanlarını aşağılamaktır.
Köşe yazılarıma atılan bazı yorumları incelediğinizde, uçuş ekipleri ile teknik ekiplerin birbirleri ile gereksiz yere dalaşmasının altında işte bu içgüdüsel yapı vardır.
Bu uygulamada THY kendi ayağına vurmuş ve teknik ile uçuş işletmeyi birbirinden kopararak düşman kardeşler haline getirmiştir, vebali de yapanların omuzlarındadır.
Bu yanlışı aslında ben değil, Teknik A.Ş deki sözde sivil toplum örgütleri dile getirmeliydi. İşin daha komik yanı, örneğin UTED başkanının THY AO bünyesinde çalıştığı söyleniyor. Bir uçak teknisyenleri derneğinin başkanı THY AO bünyesinde çalışıyor ve Teknik A.Ş. çalışanı olan üyelerinin mağduriyetini çözebilmesi gerekirken, kendisi THY AO çalışanı statüsünde pass bilet kullanma hakkı olduğu düşünüldüğünde, eğer pas biletlerini THY çalışanı gibi ayrıcalıklı kullanıyorsa…..(gerisini siz yazın)
Geçen hafta yazdığım “biz bu filmi daha önce de izlemiştik” köşe yazımdan sonra bir kez daha aynı filmi seyretmek durumunda kaldım. Sendikaların bağımsız olmadıklarını ve onları oraya getirenlerin emir ve komutalarından çıkamayacakları bir kez daha netleşti.
Sözde sendika Hava-İş attı tuttu ve sonunda önüne konulan anlaşmayı imzaladı. Beklediğim bir durum olduğundan şaşırmadım diyebilirim. Buna bir anlaşma değil, dikte edilmiş bir protokol demek daha uygun düşer.
Aslına bakacak olursak hem nalına hem mıhına vurursak, THY’nin devlet desteği alamaması da önemli. Aylardır yazdığımız üzere birçok yabancı havayolunun krizi atlatabilmek için devlet desteği aldığını biliyoruz.
Bir nevi, “Vardı da mı vermediler” de denebilir. Şimdi bu gerçekle baktığımızda THY’nin de devlet desteği almayan ve kendi yağınla kavrulan bir havayolu olması nedeniyle ne yapabilirdi diye düşünmeden de edemiyorum.
Tabii ki Varlık Fonunun içinde değilim. Orada neler oluyor bildiğim bir şey yok.  Acaba, THY eskiden olduğu gibi tüm hisseleri devletin olsaydı ne olurdu? Yardım alamamasının nedeni acaba %51 hissenin özel şirket veya şahısların elinde olması mıdır?
Bunlar tabii ki bilinmeyenler… Tamam, anladık da, bu krizin tüm faturasını sadece çalışanlardan çıkartmaktan başka çare yok muydu?
THY’nin mevcut durumdaki zararını ve mecburi ödemelerinin miktarını bilebilmem mümkün değil. Ayrıca çalışanlardan kesilecek olan  %50, %35 ve %30 lu rakamların THY’yi ne kadar daha taşıyacağı da bir başka bilinmez olarak karşımıza çıkıyor.
Islak imzalı protokolü sizlere yayınladık. Orada dikkatinizi çekmeyen bir durum var. THY A.O olarak, bu tür protokollerde ilk imza genelde THY genel müdürünün olurdu. Bu protokolde Bilal Ekşi yok.  Ancak, THY adına ilk imzayı tabii ki yönetim kurulu başkanı olarak İlker Aycı’da atabilir ve zaten atmışta…

Bu tür protokollere alışığım,

Örneğin; Neyse öyle veya böyle, THY AO tadil protokolü imzalandı. Bakalım Özçelik İş ne yapacak? Özçelik İş ve Teknik A.Ş arasındaki protokole THY AO da olduğu gibi dışarıdan müdahil olunacak mı yoksa kendi aralarında mı anlaşacaklar?
Özçelik İş de Hava-İş gibi atıp tutuyor. Çalışanlarımıza sormadan imzalamayacağız diyorlar. Hava-İş de böyle atıp tutmuş sonra da dikte edilen protokolu kuzu, kuzu imzalamıştı. Bir an düşündüm de ben o imza atılacak pozisyonda olsaydım ne yapardım? Çok zor bir karar. Demek ki, baştan “çalışanlara sormadan onların onayını almadan imzalamayız” denmesi hata olmuş. Çünkü THY A.O tadil protokolünü, Hava-İş çalışanlara sormadan bir anda imzaladı
Bu arada yapılan protokolde ilginç noktalar var. Örneğin; 2001 yılında yaşanan krizde THY ve Hava-İş yine bu tür bir protokol imzalamıştı. Bu protokol şimdiki gibi ucu açık değildi. 6 ay müddetince her ay 3 gün ücretsiz izin kullanılacaktı. Buda hemen hemen ayda %10 kesintiye denk geliyordu. Bu protokol imzalandıktan 3 ay sonra durum taraflarca tekrar değerlendirilecek ve gerekiyorsa 3 aylık kesinti yeterli denebilecekti ve zaten denmiş ve kesinti 3 ayda bitirilmişti
İŞTE O PROTOKOL
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ hava isin havasi alindi bakalim celik is ne yapacak thy protokol
Covid-19 krizi 2001 deki körfez krizinin çok üstünde. Ancak burada dikkat çekilecek konu, THY ve Hava İş sendikası ilerleyen zaman içinde tekrar bir daha durum değerlendirmesi yapılmasını ön görmemiş.
THY gibi uluslararası bir havayolunun çalışanların iş değerlendirme çalışması yapılmamış olması işin düğüm noktası. Cem Kozlu tarafından milyonlarca lira harcanarak uluslararası bir kuruma yaptırdığı iş değerlendirmesi her nedense çalışanlara yayınlanmadan kaldırılmıştı. Bu değerlendirmede çalışanların iş gruplarına göre teminindeki güçlük, eğitim süresi ve masrafları, deneyim ve bilgi vb… gibi kriterler ölçülüyordu.
Bu değerlendirme neden sümen altı edildi bilemiyorum. Şimdilerde yıl 2020 ve hala THY yönetimi kimin ne iş yaptığını, yaptığı işin uluslararası arenada nasıl değerlendirildiğini, eğitim ve deneyimli olmanın maliyetlerini hesaplayarak, ücretlendirmede hak yenmemesini sağlayacak ellerinde hiçbir bilimsel veri yok.
Kendilerinden önce, iş gruplarına ne verildiyse toplu iş sözleşmelerinde başka kıstaslara bakmadan aldıkları maaşın üstüne üç beş koyarak devam ediyor. Yabancıların yaptıkları iş değerlendirmelerine bile baksalar yeterli. Değerlendirme imiş, teminindeki güçlük imiş, çalışma şartlarının zorluğu imiş onları hiç ilgilendirmiyor. Böyle gelmiş böyle de gider diyorlar.  Bu önemsememe huyları, hak edenin ücretini hak etmeyene verme durumları oluşturuyor.
Bu yanlışı yapılan protokolde de görmek mümkün. Pilotlara %50, kabine %35, yer çalışanlarına ve tekniğe %30 kesinti yapılacak denmesi yanlış. Çünkü iş değerlendirmesi doğru dürüst yapılmış bir şirket olmadığından bu rakamlar oluşmuş.  İş değerlendirmesi yapılsa idi zaten maaşlar birbirlerine daha yakın ve adil olacağından tüm personele aynı oranda kesintiyi uygulayabilirlerdi.

Gelelim Teknik AŞ’nin sözleşmesine 

Bu sistemde de eşitlik var ama adalet yok. THY’nin destek biriminde de teknisyenler var. Bu teknisyenler hat bakım veya üs bakım atölyelerinde çalışanlara göre çok daha az ücret alıyor. Yan gelirleri de yok.
Okuduğum kadarıyla herkese %30 kesinti dediğinizde tüm teknik çalışanları etkilemesinin yanı sıra THY Teknik A.Ş’nin destek bölümü çalışanlarını da resmen öldürmüş olursunuz. Destek bölümlerde çalışan kaç lira alıyor ki %30 kesinti yapacaksınız. Siz onlara %30 eksiltme yapmadan önce asgari ücrete de önce bir bakın derim. Bir de bakmışsınız asgari ücretin altına düşmüş de olabilirler :)
Sonuç olarak Teknik AŞ nin de protokolü imzalansın sonra yine değerlendirilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

118 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Destek bölümlerine %10, diğerlerine %30 keserler. Çomak iş daha iyisini beceremez.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Teknik 7/24 online. Pandemi Kar Dolu farketmez , Allah Affetmez !

    Cevapla
  3. İçi boş bir yazı olmuş tekniği anlamak için teknikte çalışmış olma gerekir ama bakıyorum siz krizden indirimden bahsediyorsunuz bu pandemi döneminde özveriyle çalışan emek veren bu grubun extra ikramiye ödenmesi gerekir.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Yok canım şaka yapıyo bunu yazan. Dimi canım??

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Ironi mi var acaba diye 3 kere okudum hala guluyorum yorumun isabetsizligine. :D
      Google’a bi yazsaydin bari bu yazar ne is yapmis nerde calismis acaba diye

      Cevapla
  4. 4 yıl önce

    şirket %30 da diretiyor. bi kuruş aşağıya inmem diyor. sanki şirket imzalamak istemiyor gibi. çelik iş de diğer örgütlendiği şirketlerde aynı şeyi ister diye çekiniyor. ayın ortası gelecek hala daha kço mü ücretsiz izinde miyim? haberim yok. müdüre kadar çıktık sorduk onun da haberi yok. Daha önce bu kurumsallığı hiç bir şirkette görmedim mükemmel bir iş akışı var hep bir süpriz çok heyecanlı
    Bi de varlık fonu var oda cokomelli el atsam mı! ne kadar oy kaybederim! 9000x 4 oha cok oluyor lan napcaz diğer taraftan çok eksiğimiz kaldı zaten ne yapsak ki?????
    Sevgili Teknik Arkadaşlarım lütfen boş durmayın ingilizcenizi geliştirin uçak bilginizi geliştirin bu günleri iyi değerlendirin bu olaylar da biter virüs de gider ÇIKARKEN IŞIGI SÖNDÜRMEYE HAZIR OLUN

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Zaten non CS 4500 lira alıyor ortalama B1 7500 alıyor yüzde otuz yapın bakalım..millet çıksın bu şirketten teknik çöksün o zaman görelim kim öz evlat kim üvey evlat..

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      malesef kimse bir yere gidemez ortalık düzelince anca büyük bir istifa olur. bunu geçen sene de gördük o kadar çıkışa ragmen adamları geri döndürecek bir adım atılmadı son cıkan ısıgı söndürsün dendi yukardakiler kelle hesabı yapıyor malesef 10 kişi çıksın 20 kişi aldım diyor. kalite tecrübe umurlarından değil

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Burdan kavakpinara kadar adam kapida bekliyor.Ha ha ha .O alacagin adam ucakta 1 vida sokebilmesi icin en az 3 yil lazim.
        Gelsinde ucak yapsınlar. Biraz zor gerci de

        Cevapla
  6. 4 yıl önce

    Yüzde 20 keserler bizde hakkımızı helal etmeyiz. Yüzde 0001 bile kabul etmiyoruz.

    Cevapla
  7. 4 yıl önce

    Cem uzana operasyon çeken bay fazlı şimdi teknisyene operasyon çekiyor . Fazlı bey bu şirkete geldiğinden bu yana gözünü teknisyenin aldığı maaşa göz dikti her sözleşmede ve sözleşme aralarında teknisyen ücretler indiriliyor. Gerekçesi teknisyen devlet memurundan fazla almazmış. Ulan seninde geri kalanınında fazlı bey her dönemde hangara inmiş ve kendince uyarıda bulunmuştu. Bay fazlıya ve hodri meydan yüreğin varsa şimdi gel hangara nasıl savunacaksın teklifini acaba ..ortağı taltacı şube başkanı sende imzadan sonra gel sana özel menümüz olacak

    Cevapla
  8. 4 yıl önce

    Destek bölümü diye bir bölüm yok Sefa abi, son alınan arkadaşların bir kısmı destek personeli ünvanıyla işbaşı yaptı. Maaşları daha düşük oldu, bu süreç zaten Habom ile başlamıştı ( Teknisyen Yrd. Kadrosu ile ) .

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      83000 sicilden sonrasinin geneli teknik destek

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      TeknikDestek Personelinden bahsediliyor.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      çelikiş tarafından yapılan ilk sözleşmede yardımcı teknisyen olarak alınan arkadaslar teknisyen kadrosuna geçirildi işçi olarak alınan arkadaslar ucakta calıstırılamacagı için teknik destek ünvanı verildi. bilgi

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Teknik destek kare mühür vuruyor on-wing adamlar,teknisyenle aynı işi yapıyor bilgi.

        Cevapla
  9. 4 yıl önce

    Abi anlamıyorum teknıkten niye kesinti ben essek gibi calısıyorum 20 gün yuzde 30 kesiyosun hostes hanım evde yatsın ayda 3 ucus yapsın ondan da yuzde 30 kesılsın bole adsletmı olur.bende ozaman ayda 3 5 gün işe gelıyım yuzde 30 kesıceksen.Pastadan buyuk dilimi yiyen yapsın fedakarlığı mılletvekılı maası alan daha düne kadar maasından Bi kurus gelir vergisi vermeyen yol paralarını cebe indirip İETT ye metroya binen güruh tunuz.Öz-Çelik iş sakın yuzde 30 yuzde 20 gibi rakamlara imza atmayın biz hangarlarda operasyonda işimizin basındayız.

    Cevapla
  10. 4 yıl önce

    Fetövari Fazıl: yüzde 30 maaş kesintisi olacak
    Özçelikiş sendikası: rahat ol önce 35 der. 30 a indirdik deriz.yoksa işten atılma olur deriz.rahat ol sen bmvden haber ver

    Cevapla
    • Atsınlar kardeşim korkanmi var thy ilemi doğduk rızkımizi başka yerde yeriz

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Sen anca klavye delikanlılığı yaparsın.sen o atılan altı kişi ne yapıyor biliyor musun şu anda.G…. tutuşur atarız derlerse.rızkı veren Allah ama korkaksınız hepiniz.gücünüzün farkında değilsiniz.ama bi bok olmaz siz thyteknik çalışanlarından.OLMAYACAK DA.

        Cevapla
      • Gec bu bos isleri bizi cikartirlarken cok adam oldunuz da yanimizda durdunuz sanki herkes kendinden sorumlu sakin gaza gelmeyin arkadaslar cikartilan 6 kisiden sadece 3 u is bulabildi. A

        Cevapla
  11. 4 yıl önce

    Sefa bey AO ya ekstra zam yapıldığında teknik AŞ ye hiç bir zam yapılmadıki. Bunu sizde biliyorsunuz bu durumdayken AO la teknigi nasıl oluyorsa bir tutup yüzde 30 kesicem diye bilirler hala aklım almıyorum. Ne verdinki kesicem diyorsun. Bu nedenle teknik çalışanları olarak biz hakkımızın kesilmesini ve kazanılmış olan haklarımızın korunmasını talep ediyoruz.

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      son derece haklısınız. Ne verdinizde şimdi kesiyorsunuz diyen de benim.Ancak henüz imzalanmış bir sözleşme yok. Bitsin sonra yazarım

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Sefa abi bu ulkedeki feto olgusunu nasil sorgulamıyor bu toplum hainler bu ülkeninn genel kurmay başkanını dahi hapse attı bir gunde herkes vatansever mi oldu hala ne verdin ne keseceksin diye sorguluyorsunuz bunlari kim düşünmez kim umursamazdi acaba….

        Cevapla
  12. 4 yıl önce

    Sefa bey diyelim ki hava iş sendikası başkanısınız. THY ao yönetim kurulu başkanı ve sizi reisi cumhur Vahdettin köşküne çağırıyor. Ve önünüze bu tadil protokolü imzalayın , anlaşın diyor. Siz ne yapardınız? İmzalamam derseniz ya fetöcü olarak veyahut çapulcu , gezici vs.ithamlara maruz kalma durumunuzda olacak. Karar sizin. Sizin şu anda bizleri anlayamamınızın nedeni 70 li ,80 li , 90 lı yıllardaki siyasi ortam yok. Neyse yazılacak çok şey var.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bu ülkede demokrasi var diye yazıyor kitaplar sanki

      Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      Hamama giren terler derler:) Bu devirde bu göreve talip olanlar terleyeceklerini de düşünmüş olmalılar

      Cevapla
  13. 4 yıl önce

    Daha önce çıkardınız bir genelge maaşımı düşürdünüz. Sonra en üst mahkemeye kadar gidildi, haklı bulunduk. Yine de kadromuzu vermediniz. Bir rahat bırakın be artık kardeşim. Bıktım şu şirkette maaş düşme muhabbetinden. Milletin maaşı artar, bizimkisi sürekli düşüyor. Yüzde 30 kesecek kadar ne maaş veriyorsunki bana Allah aşkına. Azıcık elinizi vicdanınıza koyun artık.
    Eylül ayının ilk haftası geçmiş bitmiş, daha ne olduğumuz belli değil. Çalışacaksak söyleyin. Kısa çalışmaysa, ücretsiz izinse onu da söyleyin. Bu kadar mı adam yerine koymuyorsunuz çalışanları. Yahu oto sanayide bile bizim şirketten daha çok çalışanına değer veriyor adam.
    Sonumuz ne olacak diye uyku uyumuyorum geceleri artık. Kredim var ödeyebilecek miyim gelecek ay diye düşünmekten kafamda sivilceler çıktı. Vallahi artık yeter.

    Cevapla
  14. 4 yıl önce

    Kimse klavye delikanlılığı yapmasın. %30 kesinti yapılsa dahi kimse sesini çıkartmaz. Herkes tıpış tıpış kabullenir. Bundan çok eminim.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Ses cıkartmak der misin bilemem ama %30 geldiğinde ben yokum hocam. zaten sendika denilen sapsarı şeye üye de değilim.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Eğer öyle birşey yapacak olsunlar sadece işe gelir kart basar geçer köşeye otururuz.Zaten torpilli camianın hep yaptığı iş.Sen merak etme nasıl tepki veeeceğimizi biliriz.İmzayı atacak olan da yüreği yetiyorsa gelsin hat bakıma gelsin hangarlara hodri meydan diyoruz.Biz tecavüze uğrayıp kaybedecek hiçbirşeyi kalmayanlarız Fazıl sende dikkat et.Bizim maaşımıza dokunma sonra bir bakmışsın sana dokunuvermiş birisi dışarıda…Atacaksanız atın diyoruz ya zor mu adam atmak buyrunnn.Işığı kapatıp gideriz.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bu öyle zam vermemeye benzemez dostum. Kesintiden bahsediyoruz. Hemde %30. Görürüz bakalım o ses çıkıyomu çıkmıyo mu. En baştada çelik iş biter bu kez

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Tencere bütün iktidarları sallar.
      Süleyman demirel

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Nitelikli personel uygun zamanı bekler , zaman gelince gereğini yapar ,kalanlar, nitelikli personel gidene kadar emmmeye devam eder onlar da gidince vay güzelim şirketin haline.

      Cevapla
  15. 4 yıl önce

    Gecen seneye nazaran is yogunlugunda oyle buyuk farklar yok. biz bu sicaklarda hangarlarda calismaya devam ediyoruz. sirket bize ekstra ne verdi ki yuzde 30 kesinti yapacak. dunyada en az kazanan ucak teknisyenleri arasindadir thy personeli. indirimi kesinlikle kabul etmiyoruz.

    Cevapla
  16. 4 yıl önce

    Zaten kçö ile aylardır yüzde 45 kaybımız var (teknik aş cs) neyin derdindesiniz ey teknik yönetimi ? İndirim mindirim yok. Ya kçö ya hiç

    Cevapla
  17. 4 yıl önce

    Esenboğa uçak bakım hangarında teknisyen görevinde olan istihbaratçı mi var?
    Ne amaçla, kaç yıldır orada çalışıyor?

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      zannetmiyorum,karakteri bozuk insan mı desem artık ondan çok biraz nedeni de ankarada olayım az çalışıyım şefim şefim çekiyim az risk çok para.işini hakkıyla yapanları tenzih ederim.

      Cevapla
  18. 4 yıl önce

    Aynen sefa abi. Ne güzel yazmıssın. Pass bilete gelince siz tekniksiniz de, maaş düşürülmesinde hep bi aileyiz de. İlker bey de ne cabuk unutmus sözünü.

    Cevapla
  19. 4 yıl önce

    Başkanı AO çalısanı oldugundan teknisyenin sinyoritesi , R5 falan olusu onu pek ilgilendirmiyor demekki. Hayır bu da ilgilendirmiyosa sizi ne ilgilendiriyor acaba?

    Cevapla
  20. 4 yıl önce

    Karar verin. AO ile teknik aynı aile mi yoksa teknik süt oğlan mı? Öyle duruma göre değişmesin. Aynıysa tamam hadi sinyoriteyi değiştirin. Yok değilse uçmayan uçak AO nun problemidir. ben tekniğim arkadas.

    Cevapla
  21. 4 yıl önce

    Mevcut sinyorite onur kırıcıdır. Ama bunu hakediyoruz biz. 15 yıllık full uçak tipli teknisyen daha cocugu yasında yeni yetme hostesin arkasında biniyor. Veya binemiyor. Bu hepsinden önce şirketin ayıbıdır.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Tekniğin maaş ile birlikte en büyük sorunu budur bence. Dikkat çektiğiniz için teşekkürler.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Top kafalı Hamdi yüzünden oldu bütün bunlar. Yatacak yer bulamaz inşallah.

      Cevapla
  22. 4 yıl önce

    Onur air
    Sefa Bey Onur air i da gündem yaparsanız sevinirim, karnımı doyurmak çoluğu çocuğu ac bırakmamak icin arabamı sattım, çok daha uygun bi eve kiracı olarak geçtim bıçak kemiğe dayandi en son Şubat ayında maaş aldık ,2 aylık hakedilen maasimizsa hala odenmedi,evimizde huzur kalmadi çok kötü durumdayız lütfen bizi de gündem yapin.Saygilarimla.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Allah yardımcınız olsun. Zor zamanlardan geçiyoruz. Emekçinin hakkının hunharca yendiği bir dönemdeyiz. Hiçbir değerimizin olmadığı bir ortam yaratıldı bu süreçte. Tek başınayız. Hayat bu kadar zor olmamalı :(
      Arkamızda hiçbir güç.yok. Ne iş kanunları, ne sendika.
      Yeterki zenginler zenginliklerine zenginlik katsın. Onlar daralmasın.

      Cevapla
  23. 4 yıl önce

    Bekçiler 5-6 bin alırken , Ben 5-6 bin liraya bu 777 uçabilir diye mühür basamam arkadas.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Basarsın anam basarsın. Boşa debelenme, sen olmazsan yanında ki ekip arkadaşın var, koşa koşa basar mührünü.

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        sira onda o basacak yakında sonra ucan dusunsun …. raylarda gitmiyor o ucak kimse 3 kurusa 5 kofte vermez… gidisat kotu sorumlusu sorumlu koltuklarnda oturan ama bu ülkede yoneticiler sorumlu olmaz neden cnku msluman ulkeyiz hak gecmez

        Cevapla
    • 4 yıl önce

      Eminmisin bence büyük konuşma bunların sağı solu belli olmaz.

      Cevapla
  24. 4 yıl önce

    Asıl kıyamet CS maaşlarından yapılan kesintiyle kopacak. İş bilen , yalaka olmayan herkes buna homurdanacaktır. Ve asla verim ALAMAYACAKSINIZ.

    Cevapla
  25. 4 yıl önce

    Bu saatten sonra yuzde 30 u imzaladık derseniz valla sadece gülerim. Zaten acayip komik bi sendikacılıgınız var :)

    Cevapla
  26. 4 yıl önce

    UTED başkanının THY AO bünyesinde çalıştığı söyleniyor. Bir uçak teknisyenleri derneğinin başkanı THY AO bünyesinde çalışıyor ve Teknik A.Ş. çalışanı olan üyelerinin mağduriyetini çözebilmesi gerekirken, kendisi THY AO çalışanı statüsünde pass bilet kullanma hakkı olduğu düşünüldüğünde, eğer pas biletlerini THY çalışanı gibi ayrıcalıklı kullanıyorsa…..(gerisini siz yazın)
    Gerisi:
    …. tabiki umurunda olmayacaktır. ( umurunda kelimesi içimdekini tam ifade edemedi )

    Cevapla
  27. 4 yıl önce

    Kime ne kadar extra kıyak zam verdiyseniz gidin ondan kesin.

    Cevapla
  28. 4 yıl önce

    Atlas jet battı ama Atlas team( teknik) hala çalısıyor. Uçak uçmuyosa benim sorunum değil bu. Ben çalısıyorum. Benden kesinti yapamazsın

    Cevapla
  29. 4 yıl önce

    Çelik-İş – Eğer ki hak kaybı yaşarsak bir dakika durmam sendikanızda. Yüzde 1 bile fazla A.O da %30 ek alınırken izlediniz ! Kendinizi kanıtlayınız ! Yoksa gidicisiniz !

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Su süreçte Teknikte Calisanlarinin aylık en düşük maaş alan birinin aylık 1500 tl kaybı oldu ama ne hikmetse maaşından çatır çatır vergi kesildi banka promosyonları uctu gitti yüzde 3 zam alırken üvey evlat muhalemesi görürken yüzde 10 yüzde 30 zam aldı a.o birde üstüne üstelik 5 bin net imza parası aldılar bizler ise parca parca alıp vergiye tabi tutulduk Habomdan tekniğe geçerken bacak bacak üstüne koyup koltukta oturan adam bilgisayar çevirip maaşınız bu diyip.ister imza at ister atma dedi bizler ise 2300 kayıp ile 2200 imza attik üvey evlat.muhamelesi gördük herzaman hasta olduk savunma yazdık ayrı tutulduk şimdi neymiş yüzde 30 kesintiymis ne kesintisi yahu çıkış verin çıkış çıkalım artik sizi düşünen yok sendikayı düşünen yok kendimi düşünüyorum artik çünkü sizler adaletsizsiniz namaz kılıp allah diyip hak yiyorsunuz allaha nasıl hesap vericeksiniz

      Cevapla
  30. 4 yıl önce

    Kesinti yapılması çok saçma. A bakımda gece gündüz storage/destorage, motor değişimleri, eo’lar, normal a bakımlar. Gerçekten insanlar bitti. İş yüküne mi kafasını taksın yoksa maddi sorunları mı düşünsün? Bu arada en ufak sıkıntıda da milleti yetkinizi alırız diye tehdit et. Allahın taşeron depocusu bile maille teknisyenlere laf etmeye kalkıyor hatta nakliyatçı bile müdüre şikayet maili atıyor teknisyenler için ama müdür yürü git lan diyemiyor adama:) neyse dertler bitmez. Değerimiz zaten sıfır bari paramızı kesmeyin.

    Cevapla
  31. 4 yıl önce

    Merak etmeyin dostlar tekniğe de yüzde 30 kesinti gelecek en geç bir iki aya. Boşuna beklemeyin.

    Cevapla
  32. 4 yıl önce

    Amirini memnun etmek için kendisinden ve mesleğinden ödün veren herkes, kendi mesleğini, işini itibarsızlaştırıyordur ve dolaylı yoldan isteyerek veya istemeyerek iş arkadaşlarının hakkına giriyordur. Sen, senin iş arkadaşın hak hukuk bilmiyor ki sen yönetimden hak, hukuk, adalet bekliyorsun. Ne demiş yazar “Herkes hak ettiği gibi yönetilir” net. Herkes ne yapması gerektiğini biliyor ama kimsenin yapmaya ve ya risk almaya cesareti yok. Eee öyleyse burada ağlayıp sızlanmaya gerek yok dimi?

    Cevapla
  33. 4 yıl önce

    Sendikamiz Işverence yapılan makul olmayan teklifleri red edecek ve makul teklifleri ise gelip sahada çalışanlarina anlatacak ve çalisanlarinin genel çoğunluğunun kabul etmesi halinde bir protokol yapilacak. Asla kendi başlarina habersiz bir karar alip imzalamayacaklar. Yok işci atariz.yok ucretsiz izne cikaririz gibi blöfleri artik yemeyecegiz. Yapilan kesintiyi Geriye ödemek şartiyla çalişanlar fedakarlik yapacaktir. Bu zor zamanda paramizi tam ver diyemeyiz ama sonra şartlar düzelince verirsiniz diyebiliriz. Şu sürecte sendikaya güveniyoruz.

    Cevapla
  34. 4 yıl önce

    AO ile Teknik AŞ nin heryer de ayrı olduğu sadece zararda aile oldugu bir sisteme izin vermiyoruz.Onların maaş skalası ile teknik aş ninki ile kiyaslanamaz bile onlara bakipta ayni kesintiyi teknike yapamazsin.hic bir ucret kesintiai istemiyoruz.

    Cevapla
  35. 4 yıl önce

    Habomdan Tekniğe Geçerken Teknigin Bir Boyacısı en düşük 5 Bin alırken ikramiyede 4 bin alirken Biz 2200 ikramiyede 1800 imza atmıştık burda bile adaletsizlik yaptınız ne zam yaptinizda simdi maas kesintisinden bahsediyordunuz a.o vergisiz 5 bin verdiniz bize 2500 verip vergiye soktunuz sonra yine 2500 verdiniz onuda vergiye soktunuz siz bizim maaştan k3sintisi yapicaksiniz birde vergi kesiceksiniz yakında xxx don birakmiycaksiniz herşeye göz diktiniz yine kendinizi belli ettiniz allah sizi ıslah etsin

    Cevapla
  36. 4 yıl önce

    Kurumsallık sifir sözde %49 devletin bakmak icin maas verilen baknlkk ne ala memleket

    Cevapla
  37. Bizler Teknik AŞ çalışanları olarak kısa çalışma döneminde işimizin başıdaydık ve bakım onarımlar hiç azalmadı aksine arttı. Gün geldi normal zamanlardan farklı olarak az kişiyle daha çok işler yaptık. Bu parayı alnımızın teriyle hakederek kazandık. Hakkımızı yedirmeyiz. Sendika ne kesinti imzalarsa imzalasın kabul edilemez. Maaşların düşürülmesiyle şirket, çalışanları değil kendini cezalandıracak. Hangi çalışandan verim alacak acaba. %30 maaş kaybı %50 iş kaybına yansıyormu yansımıyormu hep birlikte göreceğiz. Hodri meydan haydi bakalım…

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Yönetim kçö nun teknik için en sağlıklı sistem olmasını maalesef hazmedemedi. Kçö den çıkıp ücretsiz izne başvuracak indirime razı etmek için. Kçö devam ederken kasıtlı olarak başvuru yapmıyorlar sırf teknisyenler Zor durumda kalsınlar diye.

      Cevapla
  38. 4 yıl önce

    Bugün Yüksek demokrasi sahibiyiz ve askeri vesayetten kurtulmuş bir toplumuz . Bu sebeplerden ötürü sizin dönemlerinizdeki gibi grev yapabiliriz değil mi?

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Sefa Bey bu konuda ya çok iyimser, ya da Türkiye (Yeni olan) gerçeklerinden habersiz.

      Cevapla
  39. 4 yıl önce

    Gümrüksüz alanda bizde çalışıyoruz. Maaşlar vergisiz olsun kesintiye razıyım.

    Cevapla
    • Maaşın yarıya yakını vergiye gitmiş valla herkes bordrosundan brütü ile netini karşılaştırsın bakalım. Bu ne tutarsızlık Şubat maaşıyla Aralık maaşı arasında dağlar var. Vergide vergi vergide vergi … Verginiz batsın.

      Cevapla
  40. 4 yıl önce

    Şirketimiz bu ay çok iyi bir güzellik yaptı bazı kişilerin maaşlarıni geç bildirip yatmamasini sağlayıp bi dahaki aya devretmesini sağladı acaba düşündümü böyle yaparken bunların cebinde para varmi dedimi bunlar nasıl geçincek dedimi demez çünkü 1 yıllık müdüre dünya kadsr tazminat ihbar verip cikartirlar

    Cevapla
  41. 4 yıl önce

    Aman Yönetim Hangara inme , Allah muhafaza..Anahtarlar havada uçuşacak..

    Cevapla
  42. 4 yıl önce

    Yerim sinyoritesini , %30 un, hakkı hukuku…siz teknik AŞ yönetimi 3seneye hiç biriniz kalmayacaksınız. Böyle davar güdülmez… sistem dengeye gelir…sizde yediğiniz zıkkımda boğulursunuz…

    Cevapla
  43. 4 yıl önce

    Şirket ucuza adam çalıştırmak içim habomdan sonra teknik desteği çıkardı . O arkadaşlarında bir çoğu maaş düşük diye isteksiz gönülsüz çalışıyor . Yaptıkları işlerin önemini unutuyor . Niye çünkü adam para derdinde , geçim derdinde . Şimdi sen bir de çıkıp %30 daha kesiyim diyorsun . Bu sefer normal teknisyende işi iyice umursamaz olur kanımca . Ben bir F/O olarak böyle bir uçağa binmeye korkuyorum . Teknikteki arkadaşlara Allah sabır versin . Benimde çok arkadaşım var teknikte sürekli gündemimiz bu durumlar . Yani ayıptır bu insanlara yapılan. Adamların bırak maaş düşürülmesini zammı hak ettikleri bir aşikar gerçektir .

    Cevapla
    • Bütün pilotlar böyle düşünür.. Birbirimize sevdiğimizi emanet ediyoruz… Hepimiz aynı gemideyiz… Sizin en iyisini almanız benim canı gönülden dileğimdir
      . 37 CPT SAW

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Keşke her pilot sizin gibi düşünse. Saygılar.

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Her Pilot boyle dusunur emin olun sitelerde yazanlarin pilot oldugunu mu saniyorsunuz?

        Cevapla
  44. 4 yıl önce

    Necdet’e şirket 3 gün tuvalete gitme desin gitmez. Bu kadar satılmış, bu kadar kendisi karar veremeyen, adeta hadım ağası rolünde bir karakterdir kendisi.Teknisyeni hiç düşünmez düşünüyormuş gibi yapar son seçimde gene saw’dan birilerini yanına alıp işi götürdü.Ama hep söylüyorum ha Akp,ha şirket,ha Necdet…hepsi aynı safta.Teknisyenlere adam gibi muhalefet yapacak teknisyenlik yapmış onların halinden anlayacak bir başkan lazım.Necdet gibi asalaklar değil…

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Ahlak yoksunusunuz!!

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      A.o da çalışıp bizim dernek başkanlığımızı yapıyor yersen. Bunlarda utanma arlanmada yok. O kadar insan nefret ediyor ki bu dernek ve sendikadan, yöneticilerden.

      Cevapla
  45. 4 yıl önce

    Vallah pas bilet konusunda haksızsınız evet teknisyenler önemli ama yukarda tüpün içinde gidenler daha zor şartlarda calışıyor lar o yüzden öncelik kabin ve kokpit tartışmaya gerek bile yok beğenmiyen gider

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      A.O.
      Senin ne kabın ne de kokpit çalışanı olduğuna inanmıyorum. Sen fitne çıkarmaya çalışan bir y.vşaksin.
      Her kabin-kokpit çalışanı emeğin yüce bir degee olduğunu bilir ve hiç bir kabin-kokpit çalışanı başka birimindeki arkadaşının emeğini aşağılayarak kendi emeğini yüceltmeye çalışmaz. Aslında suç seni çalışan sanıp sana cevap verenlerde

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Metro seyahat muavininden ne farkın var arkadaşım ? O uçaklar Teknikten bakımdan çıkmadıktan sonra neyde çalışıcan? Nerede çalışıcan?

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Ulan gerzek kafalı, o tüpün içinde yer alıyorsan bizler sayesinde, biz olmasak siz bir hiçsiniz. Gelgelelim pastanın en güzel yerini götürenlerde sizlersiniz. Adaletin batsın dünya

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Daha zor şartlar mı? Hahahhahaha

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      O dediğin tüpün içerisinde teknisyenler de çalışıyor hatta hiç dinlenme süreleri, ekip yemeği olmadan, ekipler “mesaimiz doldu biz otele gidiyoruz” derken teknisyen aynı uçakla geri dönüyor. İşi bilmeden laf kalabalığı yapma. Hadi bakalım sağdan sağdan ilerle.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      senin bahsettiğin tüpün içinde uçman için her gün ne kadar kimyasala maruz kalıyoruz biliyor musun ?

      Cevapla
  46. 4 yıl önce

    Teknik a.ş İçin en uygun kçö nün devamı. Henüz hastalık bitmiş değil kçö ile temas en aza iniyor. Şirket ve sendika enerjilerini birbirlerine harcamak yerşne devletten kçö nün uzamasına harcamalıdir.

    Cevapla
  47. 4 yıl önce

    Teknik A.Ş.de yapılacak herhangi bir kesintide çalışanların çok büyük bir kısmı geçim sıkıntısına girer. Zaten alınan maaşlar enflasyon ve kriz karşısında eridi gitti. İnsanlar kirasını, kredisini, faturalarını ödeyemez duruma geldi. Kesinti ile çok canlar yanar hatta ve hatta canlar gidebilir. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Umarım yöneticiler yanlış karardan döner. Aksi halde şirket çok kan kaybeder.

    Cevapla
  48. 4 yıl önce

    Gerçekten hala sendikanın bu davranışlarına inanıyormusunuz?
    Tiyatro gösterisinin sonucu belli. Cumhurbaşkanımız isteyince yapmak zorunda kaldık. Diyeceklerdir.
    Sendikanın geçmişte ne yaptığını biliyoruz.

    Cevapla
  49. 4 yıl önce

    Dipnot…uted baskani cok uzun suredir thy a.o bunyesinde..yanlis hatirlamiyorsam lisansi da 2006 dan beri yenilenmedi..teknisyenlik yapmayan b2 …bu arada muhakkak onu savunacak kisilerde cikacaktir..soyleyin o zati muhterem beye kac yildir skydrol kokusunu almamis kac yildir ucagin icinde mod.icin ter atmamis ..uzaktan uted baskanligi guzel tabii.birde onursal baskani olabildigince dernekten uzak tutma cabasi var..sanki sefa inan dernege tekrar baskan olacak

    Cevapla
  50. 4 yıl önce

    Çok şükür dolar, euro bugün de yükselişte.

    Cevapla
  51. 4 yıl önce

    SENDİKA , hani aidatlar geçen ay fazla kesilmişti bu ay iade edecektiniz? Noldu yine bu ay çalıştığım gün kadarını kesmişsiniz ! İade nerde ?

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      kardeş
      sendikamızda zor durum da napalım BMW ye tüp mü taktıralım.
      ama kardeş
      Bak ne güzel genel merkez binası yaptırdık.Gelin bi görün çok güzel oldu
      evet evet ondan veremedik ya yılbaşı hediyelerini

      Cevapla
  52. 4 yıl önce

    3000 tl maaş yatmış hala ne konusuyorsunuz. verin cıkışlarımızı gidelim bu paraya calışılır mı asgari ücret 2400 tl el insan böyle cqm liğin ben …

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Teknik destek kardesim sana ise girdiginde de soyledik ama sen dinlemedin.Memleketine donup kendi meslegini yapman senin icin daha hayirli olacaktir.Herkes bildigi isi yaparsa daha iyi olur

      Cevapla
  53. 4 yıl önce

    Bu o.c sendika herşeyi yapar yalama takımı hepsi eğer maaş dan %30 kesintiye imza atar bu kaypak adamlar o saatten sonra kaliteli bir iş kimseden beklemesin şirket bitersede bitmezsede kimsenin s…. olmaz artık.

    Cevapla
  54. 4 yıl önce

    Bu pas bilet uygulamasına gerçekten bir çare bulunması lazım. Oğlum f/o, geçen sene yurdışına eşimle beraber ilk defa pas bilet aldı.Bilet günler öncesinden alınmasına rağmen, son saatlerde bir kaç kaptan ve oğlumdan daha kıdemli hostes ailesi pas bilet aldığından bize yer kalmadı gerekçesiyle biletler iptal oldu, valizlerimizle beraber öylece kalakaldık. Mecburen eve döndük, bir daha da pas bilete tövbe ettik.Bana göre pilotundan teknisyenine ,genel müdüründen işçisine kadar her çalışan pas bilet uygulamasında eşit olmalıdır, pas bilet almış hiç bir çalışan ve yakını havaalanında son dakika iptaliyle karşılaşmamalı, mağdur edilmemelidir.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Abla biz çalışan olarak bilemiyoruz. Sen yakını demissin. Bizim yakınlarımiz için zaten pas-jet vs uygulaması yok

      Cevapla
  55. 4 yıl önce

    Şimdi pilotlar düşünsün.
    3 kuruşa ucak ucar mı.

    Cevapla
  56. 4 yıl önce

    Yeni bir gelir modeli öneriyorum
    Şirket her çalışanı milyonda bir gibisinden
    Bir oranda şirkete ortak yapsın
    Oran adil bir şekilde şirketimizin iyi günleri kötü günleri ortalaması olarak belirlensin
    Şirket az mı kazandı ortaklara düşen para azalır
    Şirket çokmu kazandı pay artar
    Bence adil bir düzen olur
    İşler iyiyken basketçilere filim artizlerine milyonlar çalışanlara ne kadar temettü yattı
    İşler kötü gidince çalışandan keselim olmaz öyle bu dükkan hepimizin diyorsak öyle de paylaşalım sefasınıda cefasınıda
    Saygılar

    Cevapla
  57. 4 yıl önce

    Sefa abi, sn editör. Yorum değildir haber yapın lütfen. Ücretsiz izinler için teknikte isim listeleri hazırlanıyormuş.

    Cevapla
  58. 4 yıl önce

    Muhtemelen sendikayı sıkıştırmak için

    Cevapla
  59. 4 yıl önce

    işveren ilk 1 2 3 gruplar icin %25 4.grup için ise 30 teklifi ile gelmis bugün telekonferans yapilmis.
    Ve şartları su sekilde ilk ay icin calisan sayisi her atolye icin izinde %40 olacak sekilde devam ettirilecek 2. Ayin sonunda %15 kuculmeye gidilecek yani 9500 kisiden 1200 kisi ile yollar ayrilacak
    100 kisi ise 40 kisi izinde olacak 1 ay

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Büyüme planları yalan oldu, hemde küçülürse şirketin de yılları gider. Bütün hesap şaşar. Filo 350 nin altına inmemeli.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kaynak? Gaz altı mı tig mi?

      Cevapla
  60. 4 yıl önce

    Nerden bulaştım şu işe. Tüm personel birbirine düşman. Nasıl bir zihniyet var teknik ekipten tut, ao daki yer personeline ve uçuş ekibine. Herkes birbirinin daha fakir olmasını istiyor. Kimse şunu anlamıyor. Diğerinin maaşı düşünce sana zam verilmicek aksine senin maaşın daha da düşecek. Hep beraber fakirleşcez. Hiç girmeseydim şuraya gerçekten artık aşırı soğudum.

    Cevapla
    • Bizimkisi artık fakirliği de geçti güzel kardesim bunu da alırlarsa açlık olacak artık 50 verip 30 kesmekle 3 verip 30 kesmek aynı şey değil

      Cevapla
  61. Meslek derneği olarak çık iki çift laf et artık millet ne durumda tek yaptığınız icraat iftar yemeği düzenlemek gidip buraya üye olanın da aklını seveyim.Ne adam gibi bir sendikamız var ne hakkımızı savunacak bir dernek haramzade imamhatiplinin keyfine kaldık haram zıkkım olsun

    Cevapla
  62. 4 yıl önce

    Asgari ücretten 1500 tl fazla bir maaş alan personeller var bu şirkette. Thy de çalışıyorum deyip maaşını söyleyince inanmıyor dışardaki insanlar. Çoğu arkadaşımın kredisi kirası var. Zaten bu maaşla döndürmeye çalışıyoruz çarkı birde kesinti veya ücretsiz izin olursa hapı yuttuk.
    Böbreğin biri para edermi acaba. Son çare o görünüyor.

    Cevapla
  63. 4 yıl önce

    Neden sizde haber gibi haber yok? Dümyadan, sivil havacılıkan ?

    Cevapla
  64. 4 yıl önce

    Sefa bey
    Sizce maaşlar %30 düştükten sonra tekrar değerlendirilir mi? 6 ay sonra 1 yıl sonra tekrar%30 zam yapılır mı?
    İnanın kimse buna inanmıyor. %30 zam 4-5 yılda anca alınabildi, tek seferde sonsuza kadar bundan vazgeçmek çalışanlara kolay gelmiyor. Bunu kabul etmek, insanlar için geleceginden, gelecekteki refahindan emekli oluncaya kadar vazgeçmek olarak değerlendirildiği için teknik çalışanları bu kadar katı davranıyor.
    Yoksa şirketimizin şu sıkıntılı zamanında 6 aylığına hatta 1 yıllığına eminim herkes maaşını %30 undan feragat eder. Sonucta hepimiz şirketimizin şu sıkıntılı zamanı atlatmasinda yardımcı olmak isteriz, hiçbirimiz bu şirketin düşmani değiliz.
    Saygılarımla

    Cevapla
  65. Sizin yüzünüzden panik atak hastası oldum okb tanısı konuldu mutlu mutlu mekanlarında oturup daha ne kadar maaşları indiririz onu, düşünün bizde burda kredi ödeyebilcez mi geçinebilcez mi onu düşünüp kafayı yiyelim bu hale getirdiğiniz için teşekkürler rahat, yatarsınız artık yatağınıza

    Cevapla
  66. 4 yıl önce

    Valla kimse kusura bakmasın ama Hava-İş nasıl tıpış tıpış işverenin istediği koşullarda tadil protokolü imzaladıysa, tekniğin sendikası da imzalayacak.Çünkü şu anda eli güçlü olan Thy. Şu ortamda kimsenin bir yerlere transfer olamayacağını onlar çok iyi biliyorlar ve bunu çok iyi değerlendiriyorlar.Ileride bir zaman çalışanın eli güçlenirse o zaman işler tersine döner, işveren çalışanın peşinden koşar.Lutfen bu gerçeği kabullenin ve ona göre pozisyon alın, yoksa çok üzülürsünüz.

    Cevapla