featured

Hava-İş toplu sözleşme görüşmelerine iddialı başlıyor

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Hava İş başkanı Ali Kemal Tatlıbal sosyal medya üzerinden 27.Dönem TİS sürecini, THY AO’na talep taslağımızı gönderdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada TİS masasına, enflasyona ilave olarak %100 zam talebi olacağını bildirdi.

İşte Hava İş Başkanının o mesajı;

Değerli üyelerimiz;

27.Dönem TİS sürecimizi, THY AO’na talep taslağımızı göndererek başlattık. Sizlerin 2 senedir gösterdiğiniz büyük fedakârlık ve özverinin karşılıksız kalmaması adına TİS masasına, enflasyona ilave olarak %100 zam talebi ile oturacağız.

Hepimize hayırlı olsun.

NOT/ Hava-İş sözleşmeye bayağı iddialı giriş yapıyor…Tabii ki önemli olan bu iddialı girişi taçlandırabilmek olmalı. En azından enflasyon artı yüzde yüz zam ile masaya oturacağız diyor ve  bunu şeffaf bir şekilde dile getirebiliyor. Yapabilir veya yapamaz bu ayrı bir konu…Burada önemli olan ilk baştan ne istedikleri ile ilgili beyan verebilmek. Çelik İş ise hala ne istediğini dile getirebilmiş değil.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

34 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Hava İş başkanı Ali Kemal Tatlıbal istfia et size memun değil engelliler hiçbir desteklimiyor buna 100% zam diyor boş boş söylenmeyin en iyi ÖZ ÇELİK İŞ

    Cevapla
  2. Boş boş söylenmeyin memnun değilseniz istifa edin düşürün sendikayı hep aynı tatava sendika bu kadarını bir daha bir arada bulamaz devam edin burdan yazmaya maaşlar yüzde 500 zamlanır bu kafaya enflasyon + 1 fazla!!

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Çelik iş ne kadar zam talep ediyorsa derhal açıklamalı. 7 aydır görüşme yapıyorlar. Daha fiyat konuşmamışlar. Yersen… Şirket %50 vereceğim dedi. Bunlar onu alıp başarı diye lanse edecek şimdi. Yazıklar olsun size.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Sevgili Çelik iş yönetimi ve temsilcileri . Ne ayaksınız siz bi söyleyin bakalım . Temsilci arkadaşlar sizde hiçmi onur yok içimizden çıkan insanlarsınız gelin anlatın bize tepkimizi hep beraber koyalım . Sizde bulunduğunuz yerden çıkamıyorsunuz korkunuzdan . Gelin bir ziyaret edin isteklerimizi abilerinize başkanlarınıza iletin bari

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Onursuz Çelik İŞ Sendika yöneticileri. Sizde onur namına birşey kalmamış. Hala daha orada oturup teknisyenin hakkını gözetiyoruz diyorsunuz. Çıkıp açıklarsanıza şunu istedik alamadık diye.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Arkadaşlar lütfen artık bize yuklenmeyi birakin. Allah aşkına zam oranını bilsek sizinle paylaşmaz mıyız hiç ? Bize de söylemiyor yönetim, şimdi biz çıkıp da efendilerimize nasıl şu kadar zam vereceksiniz deriz ? Haşaa olmaz öyle şey bizim etimiz ne budumuz ne. Unutmayın ki bizler buralara alın teri ile çalışanın hakkını kolay yoldan yemeye geldik. Ne olacak yani biz yemesek başkası yiyecek. Umarız bir an önce verecekleri zammı bizimle paylaşırlar da biz de nasıl kopara kopara aldik diyerek, biraz adam zannederiz kendimizi. Tekraren sürecin takipçisi olacağımızı bildirir hepinize iyi günler dileriz. Tis tis tis …

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    7 ay dir oyalamayin teknisyenleri yeter artık bir an önce zamları yapın herşey en az yüzde elli artı teknisyen artık geçinemiyor.

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Küçük enişteye …..sov yapıyor….

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    boş tenekelerden çok ses çıkar diye boşuna demiyorlar koşa koşa çokmak işe üye oldunuz şimdi şikayet ediyorsunuz size %10 bile çok

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Çomak tayfasını gören varmı ? Neymiş pazartesi günü Ankara’ya gideceklermiş :) gidin sizi yedirsinler içirsinler geri dönün gelin . Bizde çiçek gönderelimde oturduğun yerden bizide paylaş Kukla okancım

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Hani sporcular boş mukaveleye imza atar misali hersey zaten kapalı kapılar ardında konuşulup baglandı bile.Beklenti şeffaflık ve insani şartlarda çalışmaktır.Neye imza atarsanız atın açık açık yazılsın muğlak kalmasın bizde bilelim kalan hak ve hukukumuzu kaldıysa tabi

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    %100 versen bile pilotlar hala dünyanın en düşük maaşını alacak. Bence hiç zam yapmayın herkes ilk fırsatta gidecek zaten.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Bu kur depreminden sonra TL. üzerinden hangi rakam verilirse verilsin pilotlarları tatmin edecek ve şirkette tutacak bir pozisyon oluşmaz. En doğru yöntem Sunex’de olduğu gibi döviz üzerinden maaş verilmesidir.

    Cevapla
  14. Bu çomak iş ten bir şey olmaz.önce şube yöneticileri ve temsilciler istifa etsin sonra hep beraber istifa edelim.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Çelik-iş’in talebi %30. Bize iade edilen %20 bunun içinde. Yazıklar olsun size. Bir tatlıbal bile olamadınız.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    %100 zam talebi ile otururlar, %70 + enflasyon ile kalkarlar. :) Şu ekonomik şartlarda bizi en az %100 + enflasyon şuanki zamlara karşı rahatladırdı. Ama ülke her gün uçuruma gittiği için o %100 zam bile 1 ay sonra yok olacak. Döviz ile kazanan thynin yapması gereken şey belli. Çalışanların maaşını dolar kuruna sabitlemek. Artarsa zaten artar. Düşerse de ona göre dolara zam yapmak. f/o’lara 2500-3000 dolar arası, kaptanlara 5000-6000 arası, Teknisyen ve hosteslerin ise en az 1500 dolar maaş alması lazım.

    Cevapla
  17. Delege seçimlerinden önce tis taslağı hazırlanırken tahsn %100 dediğimizde uçuk rakamlar diyorlar diye dert yanıyordu. Bakalım kendisi yetkili olduğu şube ile ne isteyecek

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Çelik iş enflasyon +1 ahahahah

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Orta ve alt sınıf olarak görülen teknisyenler hep beraber bir olup meydana inerseler,hangarda başlayan ateş tüm havacılık camiasını yakar.

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Özçelik iş her ne ise hava-iş de aynısı. Şirket enflasyon +1 de verse, %70 de verse kabul edersiniz çünkü sizler sararmışsınız.

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Enflasyona ilave%100 demiş siz gidin kumda oynayın kendinizi ne sanıyorsunuzAynen şöyle olacaktır ortamda farklı kişiler var yukardan bir ses geldi imzalayın şunu sizde tıpış tıpış ne verirse imzaylacaksiniz sizden hiç bir b…k olmaz

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    İlker Aycı çıkıp iadeleri verdik derse, pazar günü %50 üzeri iyileştirme yapacagız açıklamasını sızdırtırsa ben verdim demeye getirirsen insanlar sendika niye var zaten şirket verdi der. Bu lafın altında kalmamak için Tatlıbal çıkar hodri meydan %100+enflasyon der. Çok dogru bir hareket. Pekiii çelik çomakcılar napıyor. %18 ile açtılar kapıyı. Baktılar tüm piyasa %30 35 alıyor 30 35 çıkalım dediler. Sonra asgari ücrete %50.4 gelince %50ye çıkalım dediler. Bugun hava işi görünce koşa koşa %100 e çıkalım mı diye icazet almaya giderler.

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Abi bu havaişe geçmenin iş kolunun yolu açıkmı acaba kanunen yargıtayda bitti iş sonrası için birşey yapabiliyormuyuz

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Şu işkolunu düzeltmenin yolu yokmu yahu? Hava iş dava açsın şu çelik çomaktan kurtulalım zendikasızlık bile bu karakter yoksunu sendikadan iyidir. Hava işe geçelim yine bu rezillik bitsin artık. Bu belayı başımıza saranlar sizi Allaha havale ediyorum.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Evet doğru bir hamle belki abartı belki hayal gelir çoğumuza belki havaiş tarihinde yok ama cesur bir hareket isteyenin bir vermeyenin iki gözü kara demişler.

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Anadolu şubenin başkanı daha ne telefonlarımıza cevap veriyor ne işyerine geliyor sosyal medyada 1 haftadır kendine gelen çiçek çikolataları paylaşıp duruyor ergen ergen şeyma şubaşı gibi dışarda ki sosyal cevresine nasıl anlattıysa artık dışaraki çevresi abd seçimi kazanmış sanıyor, bilselerki genel merkezin noteri olacak o çiçek çikolataya verilen parayı garibana verirler

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Çelik iş sendikamı ki onlar burdaki işçiye ayda 5 milyon tl aidat olarak bakıyor başka birşey umurlarında değil ha birde bunların şube başkanları var adamların derdi koltuk, araba esnek çalısma saatleri baktılar cs olamıyoruz o kapasite kendilerinde yok kaçtılar sendikaya

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Arkadaşlar ben hayatımda çekilişe katılmadım. Çekilişten bir şey çıkacağına inanmadım.Asla ve asla çekilişlere katılmam. Size de tavsiye etmem. Bir çekilişe girdiyseniz de hemen çıkın. Kimse çekilişe katılmazsa çekiliş olmaz.Yahu ben yanlış anlamışık çekiliş değilmiş pardon :)

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    sevgili çelik iş çoomak iş. haftalar geçti arabulucu oturması bile gerçekleştirmediniz. hatırladığım kadarı ile ilk 6 aya 18 istemiştniz. 1 ay önce mail attınız takipçisi olacağız diye. maşaallah bakıyorumda ilker beyde kesenin ağzını açtı hava işte reste rest çekti madem sen % 50 veriyorsun bende % 100 istiyorum dedi. ama bizim çomak iş ve temsilcilerinden ses seda yok. neymiiş pazartesi ankaraya gideceğiz ve revize edeceğiz diyorlar. Ferhan denilen arkadaşın buradan bir bilgisi yokmuki siz ankaraya gidiyorsunuz? en son gittiğinizde yapılan herşeyin müsebbibi biz değiliz diye mail atmıştınız. ferhan ve yunus abisine selam söyleyin bari. gidin yiyin için gelin sizde

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Çelik iş temsilcisi kendi ağzıyla soyledi daha 2 gün once bugune kadar yapılan toplantılarda zam oranı bile daha ifade edilmedi diye 7ay olmus varın siz düşünün alacagı zammı sonra grev yapmıyorsunuz diye işciye suc bulurlar

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Adamlarda vizyon var NOKTA. Teknik köleliğe mahkûm.

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Yuzde 50 yi duymasalardi acaba kaç isteyeceklerdi merak ettim sadece…En azindan şeffaf olarak açiklamalari bile güzel bence.

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    comak is %25 ister, isveren %35 teklif eder. masadan %30 ile kalkarlar. bayrak-ezan-hain darbeciler-hakli mucadele vsvs.. hayirli olsun.

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    Çelik iş halen neyin sendikası olduğunu bilmiyorki.ne isteyeceğini bilsin.abisini taklit eden küçük cocuklar olur onun gibi.havais bir şey istesinde bizde isteyelim.

    Cevapla