featured

HAVA İŞ DELEGE SEÇİMLERİNDE YENİ İCAT…"TOPTAN SEÇİM !"

Genel Kurul delegelik seçimlerinde sona yaklaşılırken Hava İş Sendikası sitesine koyduğu bir duyuru ile Genel Merkeze bağlı iş yerlerinde delege seçimi yapılacağını açıkladı. Tabloya göre 27 iş yerine ait delegelikler için 28 Eylül 2017 Perşembe günü Sendika Genel Merkezinde seçim yapılacak. Bu iş yerleri arasında Atlasjet, Onurair, MNG, Tailwind, Ayjet gibi havacılık şirketleri olduğu gibi Sarıyer taşımacılık Kooperatifi gibi nakliyat firmaları da bulunuyor.
Ancak sendikanın delege seçilecek iş yerlerine bilgi vermediği, üye listelerini bu işyerlerine asmadığı hatta oy kullanacak Hava İş üyelerini de bilgilendirmediği ortaya çıktı.
Listeyi inceleyen hukukçular, sendikanın seçimden önce her iş yerinden oy kullanacak üyelerin sayısının yanı sıra  isimlerini de liste olarak yayınlaması ve üyelere de mail ile bilgi vermesi gerektiğine işaret ediyorlar. Her iş yeri için ayrı bir sandık kurulması gerektiğini söyleyen  hukukçular “Bunlar her iş yerinden seçilmesi tüzük gereği olan zorunlu delegeler. Hepsini tek sandığa oy attırarak seçemezsiniz.”diyorlar.
Bu arada özel havacılık şirketlerinde çalışan birçok sendika üyesi pilotun seçimden haberinin olmadığı, sendikayı arayanlara ise “TC kimlik numaranızı verin bakalım” cevabının verildiği öğrenildi. Ancak ilerleyen saatlerde sendikayı arayan pilotların “Sistem arızaya girdi, daha sonra arayın” karşılığını aldıkları öğrenildi. Airlinehaber’e ulaşan özel havayolu pilotlarının “Sendika üyesiyiz, dünyadan haberimiz yok. Bize hiçbir bilgi verilmedi.
Ben mecbur muyum senin siteni takip etmeye? THY’de çalışan Hava İş üyelerine tek tek mail gönderip seçimi duyuruyorlar. Bize gelince, sormasak söylemeyecekler. Demek ki bizim delege olmamızı hatta oy kullanmamızı bile istemiyorlar. Sonra, seçimin sendika Genel Merkezinde yapılması ne demek? Yazılanları okuyoruz. Korumalarla militanlarla baskı oluşturacaklar. Böyle seçim mi olur? “şeklinde görüş bildirdiler.
Bilindiği gibi sendika üyeliğinin kontrolü için sendika aranabileceği gibi e-devlet şifresi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bölümüne girilip “Sendika Üyeliği Sorgulama” sayfasından üyelik durumu kontrol edilebiliyor.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 2017 09 26 PHOTO 00000326

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. yiyin efendiler yiyin sizinde çarkınız kırılır birgün. Cumalarınızı kılıp haram para ile saltanat sürün bakalım nereye kadar.
    Öyle bir çarpılacaksınızki hiç bir şey kurtaramaz sizi.Kul hakkı yediniz yetmedi çaldınız yetmedi zulum ettiniz.
    Hakkımızı helal etmiyoruz size

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Kendine, yönetimine, 4 senedir güya yaptığı icraatlere ve üyelerine güvenen sendika yönetimin tenezzül edeceği usulsüzlükler mi bunlar? Tabi ki değil. Hayatlarında ilk defa gördükleri imkanlar ellerinden gidecek ve yargıda bu geçen 4 sene içinde yaptıkları yolsuzlukların hesabını verecekler diye ödleri patlıyor zira kendileri de çok iyi farkındalar ki yaptıkları sudan icraat reklamları aslında sendika olarak yapmaları gerekirken yapmadıkları bir sürü eksikliği kapatamıyor. Çalışanların %95’i bunların farkında ve gitmelerini istiyor. Geri kalan %5 de ya çıkarı olanlar ya da siyasi yandaşları.

    Cevapla