Güvenlik eksiklikleri ortaya çıktı: FAA Yüzlerce Boeing 787'lerin incelenmesini istedi

Güvenlik eksiklikleri ortaya çıktı: FAA Yüzlerce Boeing 787’lerin incelenmesini istedi

Boeing, son dönemdeki güvenlik endişeleriyle başa çıkmaya çalışıyor. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), yüzlerce 787 Dreamliner uçağının acil olarak denetlenmesini emretti. FAA, pilot koltuğundaki kontrolsüz hareketlerin uçağın hızla alçalmasına neden olabileceğini ve yolcularla mürettebata ciddi zarar verebileceğini belirtti. Bu karar, Mart ayında bir Latam Havayolları uçağının ani dalışı sonucu 50’den fazla yolcunun yaralanmasına yol açan olayın ardından alındı.

FAA, kaptan koltuğundaki eksik veya kırık anahtarların uçağın kontrolünü etkileyebileceğine dikkat çekti. Şu ana kadar bu tür sorunlar hakkında beş rapor aldığını belirten FAA, iki vakayı hâlâ inceliyor. Emre göre, dünya genelinde 158 ABD kayıtlı 787 Dreamliner uçağının pilot koltuklarında gerekli kontrollerin yapılması ve gerekiyorsa parça değişimlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Boeing ayrıca, 777-9 modelinin sertifikasız test uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. Bakım sırasında, motor ile uçak yapısı arasında arızalı bir bileşen keşfedildiği belirtildi. FAA, Boeing’in 777-9’un test uçuşları hakkında kendisini bilgilendirdiğini doğruladı. Uzun süredir ertelenen 777-9 modelinin sertifikasyon uçuşlarına Temmuz ayında başlanmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir