featured

Havayolu şirketi kapanış şovu- Kapanan şirketin 90 pilotu THY ile görüşüyor.

Kuruluşu 1980 yılına uzanan Augsburg Airways 26 Ekim 2013’de son ticari uçuşunu gerçekleştirerek gökyüzüne veda etti. Filosu 8 adet Q400 ve 7 adet E-Jet olmak üzere toplam 15 uçaktan oluşan Augsburg Airways, 1996 yılının sonundan beri Lufthansa için bölgesel uçuşlar yapıyordu. 2012 yılında Lufthansa’nın tasarruf programı dahilinde anlaşmayı uzatmaması üzerine Augsburg Airways, bu yıl Ekim ayının sonuna uçuşlarını durdurmak zorunda kaldı. Münih havalımanında gökyüzüne güzel bir şovla veda eden Augsburg Airways’in pilotlarından bazılarının, (yaklaşık 90 pilotun) Türk Hava Yolları ile görüştüğü bildirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 11 yıl önce

    Q-400 ve E-Jet uçağı mı var THY’de 90 pilot işe girmek için görüşme yapıyormuş??!! Tip ve dertifikasyon nasıl olacak?Ama dense toplamda 15 uçak THY bünyesine girecek,bu haber daha mantıklı olurdu.

    Cevapla
    • Yazar 11 yıl önce

      Pilotu simulatörde istediğin tipte eğitirsen o tipte uçar. Önemli olan toplam uçuş saaatidir.

      Cevapla
      • 11 yıl önce

        THY ye hazır pilot lazım. Eğitilecekse kendi bünyemizde şartları sağlayan çok elemanımız var. Kendi imkanlarıyla tip eğitimi alsın gelsinler durumlarına bakarız.

        Cevapla
        • Yazar 11 yıl önce

          Tamam söylerim:) Ya kardeşim bu haber yabancı medyada çıkan haberdir. Yorum yapmıyoruz. THY ister alır ister almaz. Yabancı pilotları her nedense seviyor bizim THY:)

          Cevapla
    • 11 yıl önce

      Sefa bey ,
      Ben havacılık sektöründe çalışmayan ama havacılığa ,havacılık haberlerine ilgi duyan biriyim . Bu yabancı pilot / Türk pilot tartişmalarını zannederim 2 ayrı merkezde incelemek gerekiyor ki işin milliyetle ilgili kısmı zaten heryerde tartışılıyor bir daha aynı konuyu konuşmak gereksiz . Benim sizden yorum yapmanızı rica edeceğim konu uçuş emniyeti . TK’nın kazaları ve bu kazaların sebepleri genelde (paris hariç) hep pilotaja bağlı kazalar. Acaba yabancı pilot kokpite daha bir disiplin getirmiyormudur ? (burada bilgilendirmenizi TK’nın yabancı pilot seçimlerini dikkatli yaptığı varsayımından hareketle yaparsanız memnun olurum , oyle yapmiyorlarsa zaten konuşulacak bir konu olmayacak ) Teşekkürler.

      Cevapla