featured

Gökhan Sarıgöl’den Flaş Açıklama

Türkiye’de 15 yıldır  Temsilcililiğini yaptığımız Jordan Aviation’a ait B737 300 tipi uçak şubat ayında Gürcistan  FLY Wings şirketine satılmıştır. Uçak satış evrakları uçağı alan  FLY Wings  şirketi tarafından tarafıma ibraz edilip uçağın kalkışı ile alakalı yakıt ve handling hizmetleri tarafımızdan talep edilmiş ve bu hizmetler için hava yoluna hizmet faturası resmi olarak kesilip tahsil edilmiştir.

Uçak kalkış öncesi tarafımıza uçağı alan FLY Wings şirketi tarafından uçağın tüm evrakları verilmiştir. 23 temmuz  günü uçak kalkış öncesi motor arızası yapıp pistten geri dönmüş uçağı boş olarak Dubai’e gönderilmesi için kiralanan pilotlar uçak arızasını Ürdün Hava Yollarının kendi teknisyenlerine bildirmiştir.

Teknisyenler uçağı tamir edip CRS dediğimiz uçak tekrar servise girmesi için yazıyı imzalayıp uçağın kalkış için hazır olduğunu teyit etmişlerdir.  Bu bilgiye istinaden Türk Sivil Havacılığı uçağın boş kalkması için bir sıkıntı olmadığını belirtip istinaden uçak boş olarak Dubai’ye kalkmış ve uçağın Çorlu’da yaşadığı teknik problem tekrar ortaya çıktığından, uçak uçuş rotası üstünde bulunan İran’a ait Ahvaz Havalimanına teknik iniş yapmak zorunda kalmıştır. Uçak iniş öncesi Emergeny Declaration olan 7700 kodu ilan etmiştir.

Bu konuda FLY Service veya şahsımın bu  uçağın satılması ile alakalı hiç bir ilişkisi olmamıştır dolayısı ile tarafıma atıf yapılan tüm haberler asparagas ve yalandır.

Bu uçağın İran’a inmesi nedeniyle çıkan kriz nedeniyle şirketimin temsil ve uçuş operasyon ruhsatları askıya alınmış olup, bu konuda şirketimizin avukatları gerekli hukuki girişimlerde bulunmuştur. Şirketimizin gözetim ve yönetim hizmetleri devam etmektedir.

26 yıllık bir firma ve 110 kişinin çalıştığı yılların şirketi olarak 65 hava yoluna hizmet verdiğimiz bir ortamda  kaldığımızdan temsil etiğimiz firmaların uçuş operasyonlarında büyük sıkıntılar yaşamakta olup bu durum hava yollarının uçuşlarına büyük sıkıntılar yaşatmıştır

ŞİRKETİMİZİN HİÇ BİR ALAKASI OLMAYAN BİR UÇAK SATIŞI VE BÖYLE İDDİALAR KONUSUNDA HER TÜRLÜ HUKUKİ İŞLEMLERE BAŞVURULACAKTIR

KONUYU SAYGILARIMLA HAVACILIK CAMİASINA SUNARIM

GÖKHAN SARIGÖL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 3 yıl önce

    hepsi adan zeye kadar doğru şirket kamera kayıtlarına bakılsın uçağın sahibi gözüken insanlar kaç aydır şirkete gelip gitmişlrdir. tüm organizasyonu alım satım aracılığını fly servis organize etmiştir.zaten suç üstü yakalanmıştır.amerika avukatları zaten peşini bırakmaz.aç gözlülüğün sonu.senin bu işlerde ne işin var gül gibi işin var olan çalışanlara öldu yazık yavuz çizmecinin 747 olayının aynısı kendisini zor kurtarmıştı.

    Cevapla
  2. SHGM tarafından açılan soruşturma kapsamında Çorlu havalimanında uçuş gününe ait kamera kayıtları alınmış. Hali hazırda temsilciliğini yapmış olduğu şirketlerin bir kısmı ile yapılmış olan anlaşmaların sahte kaşeler, havayollarından habersiz olarak hazırlanmış olduğu iddiası ile DHMI ve SHGM tarafından soruşturma başlatılmış. Tarihi eser kaçakçılığı iddiası ile yargılaması devam eden Gökhan Sarıgöl kendi kişisel menfaati için ülkemizi İran’a uygulanan ambargoyu delmek için kullanmış oldu

    Cevapla
  3. Uçak Çorlu dan kalktıktan kısa bir süre sonra İran’ın Abadan şehrine göstermelik teknik arıza beyanı ile indirilmiş. Türkiye tarafında Fly Servis sahibi Gökhan Sarıgöl, İran tarafında ise Muhammed Bisutoni aracılıkları ile yapılmış olan satış anlaşmasına istinaden İranlı Karun Airlines a teslim edilmiştir. Yapılan bu usulsüz satıştan Gökhan Sarıgöl 500.000 usd gelir elde ettiği iddia ediliyor.

    Cevapla
  4. Boeing B737-300 tipli 29244 MSN numaralı JY-JAY Tescilli Jordan Aviation a ait uçak Çorlu havalimanına 23 Şubat 2021 tarihinde boş olarak getirilmiştir. Uçak daha sonra 26 Temmuz 2021. tarihinde Çorlu havalimanına Fly Servis tarafından havalimanına İran vatandaşı uçuş ekipleri getirilmiş, uçak boş olarak Birleşik Arap Emirliklerine gidecek şekilde uçuş planı hazırlanmıştır. 

    Cevapla
  5. 1.shgm yetki sertifikalarini almis..yani resmi olarak sadece handling hizmeti veren bir firmanin sertifikasini alarak sirket tarafindan mahkemelik olup byuk bir tazminat odemeyi goze almak icin gerekli saglam deliller olmasi gerekir..2 .delay report veya gecikme motor arizasindan ise jordan air one time authorization vermesk gerek..ki arizanin defterden kaldirilmasi icin…ki bunun icinde o havalimaninda ucak reg.ile ilgili yetkili teknisyen veya bakim hizmeti verilemiyor olmasi gerek..simdi operation/handling hizmeti veren bir sirketin yetkisi satis nedeniyle dusuyor ise.(motor arizasi tekrari ve emergency nedeniyle ground olmasi..)hersey ortaya cikacaktir..tabii ucak hala orada tek parca kalmis ise…

    Cevapla