featured

Germania’nın iflasının arkasında hangi kirli oyunlar var?

Geçtiğimiz hafta iflas ettiğini açıklayan Alman Germania Havayolları arkasında yüzbinlerce mağdur bıraktı. Almanya’dan Türkiye’ye çok sayıda sefer düzenleyen şirketten bilet alanlar, bütün uçuşların iptal olmasıyla büyük bir şok yaşadılar. Çünkü biletleri yandı. Bu insanlar şimdi ne parasını geri alabilecek, ne de hakkını aramak için bir yere başvurabilecek.
260 bin bilet yandı
Son çıkan haberlere göre yaklaşık 260 bin bilet bu şekilde yandı. Ortalama bir bilet parasıyla 260 bini çarptığınızda ortada „Yok olan“ paranın milyonlarca Euro’yu bulduğunu görüyorsunuz. Peki bu paralar ne oldu? Şirketin diğer maddi kaynakları nerede?
Paralar yeni şirketlere mi aktarıldı?
Spiegel Online haber sayfası bu konuyla ilgili oldukça ilginç bir bilgiye ulaştı. İddiaya göre Germania yönetimi iflastan önce aracı kişiler kullanarak farklı şirketler kurarak bu paraları bu şirketlere aktardı. Amaç iflas açıklandığında elde para görünmemesi. Yani mağdurlara „Bakın elimizde size verecek para yok“ denmesi. Bu şekilde şirketin parası yok olmamış olacak, mağdurlar ise beş kuruş alamayacaklar. Bu arada mağdurlar sadece yolcular değil. Turizm sektöründe Germania ile iş yapan ve alacağı olan herkes.
Spiegel’deki haberin kaynağı iflas işlemlerini başlatan Berlin-Charlottenburg Yerel Mahkemesi.
İddiaya göre Germania patronu Karsten Balke son dönemlerde aracılar kullanarak yeni şirketler kurdurdu ve  özellikle yeni uçak alımı ile ilgili yatırımları bu şirketlere kaydırdı. Örneğin „Germania Flugzeugbeteiligungsgesellschaft“ veya „Germania Aviation Asset AG“.
Bütün bu gelişmeler kısa süre önce iflas kararı alan şirketin aylar öncesinden iflas hazırlığı yaptığını gösteriyor. Anlaşılan bu işin arkasından dahası da gelecek. Bilgiler gün gün ortaya çıkıyor. Turizm sektörü gelişmeleri yakından takip ediyor. Biz de sizlere son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir