Geleceğin uçak mühendis ve teknisyenlerinin yetiştiği Sakarya Nuri Demirağ Özel Havacılık ve Teknoloji Lisesi’ndeki öğrenciler, teorik derslerinin yani sıra okuldaki hangar ve atölyelerdeki uçaklarda uygulamalı eğitim görüyor.
Sakarya Nuri Demirağ Özel Havacılık ve Teknoloji Lisesi’nde öğrencilere verilen teorik derslerin yani sıra okulun hangarındaki uçaklarda uygulamalı gösterilen derslerle geleceğin uçak mühendisi ve teknisyenleri yetiştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü müfredat programı çerçevesinde eğitim ve öğretim hizmeti veren lisede, teorik derslerini sınıflarında alan öğrenciler, uygulama eğitimini hangarlarda gerçek uçaklar üzerinde alarak sektöre hazırlanıyor.
Sakarya Nuri Demirağ Özel Havacılık ve Teknoloji Lisesi Müdürü Merve Basar, öğrencilerin teorik ve pratik bilgileri birleştirerek hayata hazırlanma yolunda hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.
Merve Basar; uçak bakim alanı mezunu öğrencilerin üniversitelerin uçak gövde motor, makine, elektrik-elektronik mühendisliği, mekatronik mühendisliği veya bu alanların öğretmenlik bölümlerine, bilişim teknolojileri alanından mezun öğrencilerin ise bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerine daha düşük puanlarla yerleşme imkânına sahip olduğunu anlattı.
Öğrencilerin havacılık alanına ilgi duymasının önemine değinen Basar, “Kayıt sırasında öğrencilere ‘Geleceğinizi bu alanlarda şekillendirmek istiyor musunuz?’ diye soruyoruz. Açıkçası anne-babanın yönlendirmesiyle öğrencilerimizi burada istemiyoruz. Öğrencilerimizin istekli olması, okulumuza yüzde 50 basariyle başlama fırsatının yani sıra gelişimlerine de katkı sağlıyor” diye konuştu.
Basar, okulun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) tanımlanan 16 eğitim modülün 8’inden muafiyet verdiğini aktararak öğrencinin matematik, fizik, kimya gibi belirlenen modül derslerinin ortalaması 75 barajını geçtiğinde sertifikaya sahip olacağını ve başvuracağı uçak bakim merkezleriyle ilgili kuruluşlarda daha ön planda mesleki hayatına başlayabileceğini kaydetti.
Uçak Bakim Öğretmeni İsmail Hakan Bayindir da, öğrencilerin burada ’A’dan Z’ye’ her şeyi öğrendiklerini ve geleceğin mühendis ile teknisyen adayı olduklarını belirtti.
11’inci sınıf öğrencisi Abdul Kadir Şüküroğlu, “Benim hedefim pilot olmak burada isi öğrenip üniversitede pilotaj bölümüne pilot olmak. Ben bu okula severek geldim ve benim ortaokuldan beri hayal ettiğim bir bölümdü havacılık bölümü. Burada uçak bakimi tamiri ile ilgili bilgiler alıyoruz ve uçakla ilgili olarak ne varsa burada ders alıyoruz” şeklinde konuştu.
Okula havailiği sevdiği için geldiğini belirten Havacılık Bölümü 11’inci sınıf öğrencisi Nisa Nur Taşlı ise, “Uçakla ilgili olarak burada bütün bilgileri öğreniyoruz. Benim hayalim burada tam donanımlı bir şekilde kendimi geliştirmek ve uçak teknisyeni olarak bu alanda yükselmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Gençlere tavsiyem bu sektörden uzak durmaları, tam bir köle düzeni mevcut, insan kalitesi yerlerde
evet geleceğin ezilen, emeğinin karsılığını alamayacak fakirleri, gidin kaporta yapmayı öğrenin, buralarda oto sanayi kadar bile değer görmeyeceksiniz. yazık olacak okadar emeğinize. gerçekten üzülüyorum
Gelecegin Fakirleri :)
Bir muhendis önce uçak teknisyeni olarak çalışmalı sonra mühendis olmalidir Emekli uçak teknisyeni ve tek. Öğretmen olarak tecrübeme dayanarak söylüyorum
Bu özel havacılık okulları haberlerini gördükçe çok üzülüyorum.Insanlarin hayalleri ile oynamak.Zannediyorlarki okul bitince hemen iş bulacak.Onlarca bu okullardan mezun olan binlerce insan boşta geziyor.Kapanan havayollarindaki yüzlerce nitelikli,lisanslı teknisyenler işsiz kalmışken size yıllarca sıra gelmez.Milli Eğitim ve SHGM de bu işlere destek oluyor.Kazanç için insanların umitleriyle oynamayın.
Çalışacakları düzgün kaç şirket var ??? İçi parlak içi boş bir sektör okumuş amele olmamak İçin teknik değil mühendis olun yada boşuna emeğinizi harcamayın yazık
Yine milletin hayalleri ile oynuyor tozpembe hayaller satıyorlar vasıflı amele olmak için 4 yıl okumayın pgs sun corendon gibi butik şirketlere girmeniz çok zor gelirsiniz dünyanın en büyük açık hava amele pazarına sonra bizim gibi hergününüz sövmek ile geçer gidin sanayide meslek tutun yemin ediyorum daha iyi bu köpekbalıkları ile uğraşmak zorunda kalmazsınız .