featured

Özçelik iş sendikasında bitmeyen entrikalar… Celladına Âşık Olmak… Kurtlukta Düşeni Yemek Kanundur…

Değerli Okurlarımız; Bu haftaki yazımız, çok önemli olduğundan maalesef bayağı uzadı… Bu yazıyı mobil uygulamadan değil de masaüstü bilgisayarlardan okumanızı tavsiye ederiz.   

Nihayet Özçelik İş Anadolu Havacılık Şube seçimleri de sona erdi. Ortaya çıkan tabloda üyelerin değişimi tercih ettiği görülüyor. Fakat gerek yorumlarınızdan gerekse günlerdir susmayan telefonlar ve birçok farklı kaynaktan aldığım bilgiler üstüne de birde haber sitemizin bilinmeyen bir nedenden ötürü ulaşılmayacak hale gelmesi, bende ister istemez bazı kuşkular ve soru işaretleri oluşturdu.  Gündemin en yoğun zamanlarında yayınımıza bir gün ara vermek zorunda kalmış ve alelacele birkaç gün önceki yedeklenmiş verilerle tekrar yayına geçebildik. Tabii ki bu konuda kimseyi suçlayamıyoruz.  Teknik bir sorun ya da kuyruk acısı olanların bir siber saldırısı nedeniyle de yaşanmış olabilir.

Bildiğiniz üzere ben ilk günden beri Yavuz GÜVER‘in işverence atanmış bir başkan olmasından ve işçiden çok işverenin beklentilerine göre bir sendikacılık yapılmasından çok rahatsızdım. Çalışanlarda oluşan güvensizliğin yanı sıra, kibirli söylem ve eylemleriyle, işveren vekilleriyle yakınlığı herkesçe çok çok eleştiriye ve tepkilere neden olmuştu.

Biliyorsunuz Bay Yavuz döneminin sabıkası hayli yüksek. Bu dönemde aidatlar sesiz sedasız iki katına çıkarılmış, genelgeyle teknisyenlerin skalaları ve maaşları düşürülmüştü. Yine, Bay Yavuz döneminde mahkemece kazanılan davayı, işverenin “ya uzlaş ya terk et” tehdidiyle çalışanların önüne getirilip, herkesin geleceği çalınmıştı. 

Özcelik İş birde çalışanlara ödenen üç kuruşluk tazminattan yüksek avukatlık ücretiyle haraçlarını da aldılar. Sendikalı bir şirkette çalışanlara yapılan genelge yanlışının muhatabı sendika iken her nedense mahkeme ücretleri, genelge mağdurlarına yüklendi. Sendikalar üyelerinin hak ve hukukunu koruyamayacak ve aldıkları aidatları onlara hukuki destekte harcayamayacaksa ne işe yararlar? 

İşverenin hukuk karşısında kaybettiği bir davada, sendikanın üyelerinin arkasında olup, onlar adına toplu dava açacağına, işi bireysel alacakmış gibi görüyorsa “git dava aç” demesi, üyesini işveren karşısında savunmasız bırakıp ve bu işten de 3-4 milyon TL civarında rant sağlaması ne kadar adaletli? Ayrıca bildiğim kadarıyla işverence kaybedilen davanın tüm masrafları da karşılanmışken, siz nasıl bir oyunla kazandığınız davayı üyenizin aleyhine çevirip birde üstüne para aldınız? Hakikaten tebrik etmek(!) lazım. (O zamanlarda ben bu hukuksuzluğu, saçmalığı yazmıştım)  

Yukarıda yazdığım yaşanmışlıkların yanı sıra bir de pandemi döneminde yaşanan %30’luk kesinti bu başarısızlıkların üstüne resmen tüy dikti. 

Ücret düşüşü için uzayan protokol müzakerelerini son ana kadar özelde tek başına yürüten, açık görüşmelere bile kendi yakınları dışındakileri sokmayan Bay Yavuz, son anda protokolü imzalamayıp sorumluluğu Genel Merkeze atmaya ve kendini tüm eleştirilerden kurtararak ekibinde de güven tazelemeye çalıştı. Fakat bu taktik de tutmayınca bütün foyası ortaya çıkan Bay Yavuz, hem işverenden hem de Genel Merkezinden kalın bir çizik yedi.

Muhtemelen bu hamleyle Genel Merkeze ve İşverene karşı direnen, protokolü imzalamadığı için dışlanıp, cezalandırılan mağduru oynayıp,  yaklaşan şube seçimine kahramanlık yatırımı yapmaya çalışacaktı, ama maalesef bu maya da tutmadı. 

Dibindeki uyanıklar da Kemal Tahir’in söylemi olan ‘’kurtlukta düşeni yemek kanundur’ düsturuyla, Yavuz her taraftan çizik yiyip gardı düşmüşken, onunla yol ayrımına gelenler sert bir istifa çıkışıyla Yavuz’a ve Ankara’dakilere bayrak açtılar. Bu çıkışla, Bay Yavuzdan rol çalmaya çalışsalar da maalesef bu hamlede güven kazanmadı. Hatta karşı mücadele verdikleri insanlarla sonradan aynı karelerde çok samimi tavırları da herkesçe ağır eleştiri almıştı.

Anlaşmalı boşanma gibi bir istifanın ardından yerine ve açılan yeni şubeye kendi adamları atandı. Delege seçimlerini kaybetmesine rağmen işverenle baskı kurup Kırmızı Liste’nin seçime girmesini engellediler. Ve maalesef Avrupa Havacılık şubesine de kendine sadık elamanlarını koydular. Genel Merkezle bu danışıklı dövüş, kınalı düğünlü ahbaplıkla devam da etti. 

Bay Yavuzun bu hamleleri, nasıl olsa yapılan anlaşma gereği başka bir sendikada maaşı ve yeni koltuğu da hazır olduğundan Bay Yavuz gayet rahattı. Ayrıca bu zata yakın adamların hepsi güvende ve koruma altındaydı. Ama her iki şube seçiminde de gördük ki müdahale ters tepti. Üyelerin öfkesini arttırıp, tepkisini yükseltti. Neticede sandıkta da kaybettirdi.  Bu baskılarla üyeden ne kadar çok uzaklaştıklarının farkında değiller… 

Şimdi bu detayları neden anlatıyorum kısmına gelelim. Bana her gün onlarca telefon ve mail gelir. Günümün tümünü okurlarımla geçiririm desem yalan olmaz. Gelen bilgileri çok yönlü araştırıp karşılaştırırım. Sağlam kaynaklara teyit ettirmeden asla sizlere aktarmam. Havacılık Şube vakasına aslına bakacak olursanız ülkemizdeki sendikacılığın ve sendikalarda demokrasinin ne kadar dibe vurduğunu en derinden görürsünüz. Buradan herkesin, özelliklede yeni yönetime talip olanların kendi payına çıkarması gereken çok dersler var. Ha bu arada sakın ola ki Hava-İş’i unuttuğum sanılmasın. Onlara da vakti gelince ayrıca değineceğiz.

Ben önceki yazılarımda da belirttiğim üzere eriyen ücretler, kaybolan haklar, işsizlik korkusuyla içine sinmiş, bastırılmış, ancak tenhalarda konuşabilen mutsuz ve öfkeli bir toplum yarattılar. Öyle ki herkes çok yakın arkadaşlarının bile işten çıkarılmasına seyirci kalıyor ve sıranın kendisine gelme korkusuyla başını kuma gömüyordu. Beni asıl ürküten ise vicdanları bastıran bu korkunun bir gün onların da kapısına dayanacağı gerçeğidir. 

Ben yeni fikirleri, yeni arayışları ve her şeyden önemlisi geleceğimiz olan gençleri her zaman sonsuz desteklerim. Tabii ki dürüst ve omurgalı olmaları kaydıyla… Yeşil hareketin Yavuz ve ekibiyle ters düşen, oynanan oyunlarla küstürülen, şubesiyle kavgalı mali sekreteri ve UTED yönetimindeki baş temsilci üzerinden başlatılıp, yeni temsilcilerle yayıldığı herkesçe biliniyor. 

Bir tarafta Yavuzla yola devam etmiş, istifasıyla başkanlık benim hakkım diyen, aynı zamanda iktidardaki üst düzey akrabalıklarıyla nam salmış bir portre ve yanı başında istifası muğlak güvenleri sarmış bir isyankâr. 

Öteki tarafta hiçbir menfaat gütmeyen, görünürde yeni bir ekip ruhuyla hareket eden, düzene aykırı bir gençlik hareketi. Haliyle insanlar sendikanın geçmişteki kirli sabıkasına duyulan öfkeyle tercihini yenilikten yana kullanıp, yeşil listeye daha çok sempati duymuş olabilir. Ama bu sempati dürüst ve samimi biçimde kullanılmazsa ters tepebilir.

Tarafıma gelen bilgilerdeki iddialara göre, aylar öncesinde bu genç hareketi Teknikten Ankara’ya gitme Genel merkez yöneticisi Ferhan ÖNER kontrolü altına almış. Bu gençleri Yunus DEĞİRMENCİ’ye karşı örgütlü eleştirilerle etrafına toplamış. Eskileri devireceğiz, Ankara’yı da biz yöneteceğiz diyerek onlara bayağı gaz verip motive ediyormuş. Sadece güdümüne aldıklarıyla organize olup, hatta yeşil listeye çalışmasına rağmen ters düştüğü mali sekreteri de bypass ederek, sadece seçtiği isimler üzerinden çok gizli biçimde yürüttüğü söyleniyor.

Daha da acısı, buradaki iyi niyetli gençlerin yaklaşan Genel Merkez seçiminde oy kullanacak üst kurul delegeliği hesabıyla devşirildiği iddiası. 

Şirkette 2 yıl bile doğru dürüst çalışmamış ve hızlıca çelik İş’te önce sendika temsilcisi, ardından kısa bir süre vukuatlı şube başkanlığı yapmış, 2 – 3 yılda basamakları zıplaya, zıplaya, eğitimden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuş bu Zat-ı Muhterem, işyerinde 10 yılda belki 10 kez görülmemiş…

Bay Yavuz döneminde aidatlar 2 katı artarken, genelgeyle ücretler düşerken, yüzde sıfırlı sözleşmelerde ne varlığı ne de Ankara’da ağırlığı hissedilmemiş, en yakın arkadaşları tarafından bile çokça ağır eleştiri ve tepki almış biri ne hikmetse bir daha seçilme hayaliyle yeni şubeleri dizayn için sahaya iniyor. 

En son hat bakımda karşılaştıkları çok ağır tepki ve protestolarla, %30’luk ücret düşüşünden sonra çok uzun zaman Tekniğin kapısından dahi geçemeyeceği söylenen bu zat, en son B kapısında arkasına aldığı birkaç kişiyle işverenin çağırıp lütufla iade ettiği %20 için alkışlarken görülmüş.

Bunları alkışlayana ne demeli bilemiyorum… Celladına asık olmak böyle bir şey olmalı…

Bende olsam bu kadar başarısızlığın ve işyerime bu kadar ilgisizliğin ve üstüne yüzsüzlük yapıp lüks arabalarla, görgüsüzce ismimin yazılı olduğu gömlek ve çoraplarla o işyerine giremem. Magandalığının yeri ve zamanı değil…  

Aslına bakacak olursak, İllaki para ve makam herkese tatlı gelir. Bu yüzden her hakareti ve eleştiriyi göğüsleyebilirsiniz. Hatta bir teknisyenin on yılda kazandığından fazlasını bir yılda kazanabilir, sendika yöneticiliğinden hatırı sayılır bir mal mülk edinerek motive de olabilirsiniz… Ancak gönüllerde taht kuramazsınız. 

Tabii ki bu tür insancıklardan (!) ne %30 kesinti yapıldı ne de iki katına çıkmış aidat… Kısaca tuzları kuru…

Siz çalışanlar için sıfır rakamı çok itici gelse de SIFIR rakamını sevenler de var. Mesela bindikleri araçlar, döşedikleri ofisler, sizlerin aidatıyla satın aldıkları daireler sıfır sevgisinden olsa gerek… Birde aldıkları dairelerin aidatı da sıfır olabilse ne kadar güzel olurdu dimi ama…

İnsanoğlu her nedense doyumsuzdur. Hem kendine hem altındakilere karşı bu kadar cömer bir başkanları olmasına rağmen hala anlaşamadıkları söyleniyor.. İnsanoğlu işte böyle… Pasta büyüdükçe paylaşım savaşında ihanet de büyüyor.

Gelelim delege seçimi sonrası olası planlanan yeni şubeciğe.. Daha delegelerin yaptığı ilk toplantıda apar topar komponent atölyelerinden bir arkadaşın başkan adaylığı ilan edilmesi tuhaf değil mi? Söylentilere göre Ankara’daki Ferhan ve ekibi tarafından ailesine kadar uzanan çok ısrarlı çabalar sonucunda ikna edilerek hazırlanmış bir senaryo.

Bir diğer iddia ise bu arkadaşın komponent atölyesinden seçilmesi üzerine. Herkes bilir ki uçak üstünde çalışan lisansı ve tipi olan bir teknisyen hiçbir zaman alternatifsiz değildir.  Bugün bile hala  yetkili bir teknisyenin vardiya primi ve ek tazminatlarla hali hazırdaki mevcut maaşı, yeni  şubecikte başkanlık yapacak muhteremin alacağı maaşında üstünde olur.. 

Bundan ötürü bu hareketin başını çekenlerin başkan adayı olmamasıyla taktiksel olarak geri durduğu düşünülüyor.. Birde üstüne sendika başkanlığı sonrası iş güvencesinin riske girmesi, bir daha işine geri dönememe ihtimaliyle riski almak, cesaret ister. Bu yüzden sendikacılık genelde emekliliği gelmiş kurnazların daha çok iştahını kabartıyor.

Şimdi Avrupa Havacılık Şubesindeki seçimde uğradığınız hezimete rağmen yüzsüzce motor atölyesinden iki hovardayı o şubeye baskıyla, hileyle oturttunuz. Uçağı, hat bakımı da tedarik edebildiğiniz holiganlarla öksüz ve sahipsizce geçiştiriyorsunuz. Oradan ders almayıp bir de bu gençleri kullanmaya yeşil hareketi de kontrol altına alarak yönetmeye niyetliyseniz yazık edersiniz. Zaten size bağlı çalışmak zorunda olacak, maaşını sizden alacak, muhtemelen bir süre sonra altınızda kıpırdamayacaklar. Bari bırakın da kendi iradeleriyle çıksınlar meydana.

Kıymetli gençler, sizi yaşımın ve sektördeki tecrübemin bana yüklediği sorumlulukla bir kez daha uyarıyorum. İktidarlar da, yöneticiler de gelip geçicidir. Kalıcı olan geride bıraktığınız eserler ve yaşama bıraktığınız izdir. Birbirinizi onun bunun adamı diye suçlamak ve onun bunun adamı olmak için birbirinizin omuzuna basmak yerine, dönüp aynada kendinize bakın.

Eskilerin halinden yeterince ders almadınız mı? Sendikacılığı ve dernekçiliği şan, şöhret ve para veyahut işverenden birtakım ayrıcalık için yapanların düştükleri rezil halleri unutuyor musunuz? Bırakın şimdi yeşili beyazı, içinizdeki eskiyi yeniyi.. İçinizdeki değerli arkadaşlarla öyle ısmarlama değil, gerçek bir ekip kurun. Delege listesindeki rengine bakmadan, donanımlı ve nitelikli tüm arkadaşlarınızın desteğini arkanıza alın. Değer katabilecek herkesle ortak bir renge dönüşün. Başkalarının prangalarını boynunuzda taşıyarak kendinizi ancak esir ve menfaat kölesi yaparsınız. İnanın eskilerden daha da rezil olursunuz. Şimdi lütuf olarak verilen %20’yi bile size kahramanlık diye satarlar. 

Unutmayın ki maaşlarınızdan kesilen % 30’u, iade edilen % 10+%20 karşılamıyor. Örneğin basit bir hesapla; 10 bin lirayı  % 30 kesinti ile 3000 TL indirenler, kesintiyle aldığınız 7.000 TL ye şimdi   % 30 yani 2.100 TL ekleyerek erişilecek 9.100 TL ile işveren kabataslak 900 TL kârda oluyor. Üstüne artan enflasyon ve TİS’te almanız gereken refah payı da eklenince varın siz düşünün reel deki kaybınızı…

O yüzden bu desteği de iyi değerlendirmeniz lazım. Bana gelen bilgilerde önünüzde çok sorunlar olduğu görülüyor. Yemekhanesinden, servisine, otoparkından, iş kıyafetine, yıllık izninden, mazeretine kadar her üniteden her kalem de herkes çok ama çok dertli. Her şeyden önemlisi de yüzlerce arkadaşınız icralık olmuş, geçinmeyen ve sizden çözüm bekleyen insanları düşünün.  

Tabii ki hem işverenle hem sendikayla savaşa gitmiyorsunuz. Artık eskilerin sokaklarda terör estiren eylemlerini de beklemiyor kimse. Sadece sizi yönetenlerle doğru ve onurlu bir diyalog kurarak işyerinizin temsilcisi olun, arkadaşlarınızın masadaki sesi olun, sorunlarının takipçisi olun, bu size yeter.. Sizi ayakta tutacak olan tek şey dürüstlüğünüz ve gayretinizdir.

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

58 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Şirkete girdiğimde 10 yıllık muhendistim, A0 mühendis olarak aldılar. 2.5 yıl geçti, A1 oldum ama ne hikmetse sendika son görüşmede toplamda 2.5 yıl tecrübeye sahip uzmanları da A1 mühendis yaptırmış. Bir yerde 12.5 yıllık mühendis, bir yerde 2.5 yıllık mühendis. İkisi de aynı maaşı alıyor. Halen A0 olan 5-10 yıl tecrubeli mühendisler ise 2.5 yıl tecrubeli çalışandan az maaş alıyor. Bu değişikliği yaparken hiç dusunemediniz mi bizlere ve A0 muhendislere adaletsizlik olacağını? Toplamda sadece birkaç ay staj tecrübesi olan ve A mühendis baslatildigi söylenen arkadaşlar da var, söyleyecek birşey bulamıyorum. Vicdanlı ve adaletli olun artık, lütfen.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Abi az önce maaş ne yatmış diye bakayım dedim, hesapta yüzde 20 zamlı hâli birde, yerlerde sürünüyor maaş. Şirket resmen kardeşim gelin oturun kalkın evinize gidin diyor. Kim hangi kafayla şu maaşa çalışsın! Aman faize girer diye kredi kartı kullanmayan namazında niyazinda adamlardik. Şimdi kredi kartlari patlamış, esnek hesaplar patlamış, eşe dosta altın dolar borcu almış başını gitmiş. Siz çalışanla dalga geçiyorsunuz resmen. Şimdi adam üç çocuğundan birine sen yeme, giyme, yaşama mı desin ? Yoksa borçlulara kardeşim borcun yüzde otuzunu veremiycem mı desin ? Sahi bankaya gerekçe sunsak odeyemiyoruz gel 3+1 in bir odasina sen yerleş desek ! Yetti artık ya çıkarın işten ya hakkımızı verin. Gidelim yolumuza bakalım. Bu verdiğiniz maaşı nerde olsa kazanırız. Bilet hakkına gelince çoluk çocuk it gibi uçak kapısında bekletip vereceğiniz hak da yerin dibine girsin. Her ay istisnasız her ay bu sefer olacak diye kendini kandırıyor bu insanlar. Her hafta bir söylenti çıkıyor şu kadar zam olacak bu kadar toplu para verilecek diye. Biliyoruz hepsi boş hayal ama inanmak biseylere tutunmak istiyoruz. Kimse itiraf edemiyor şirketin bizleri yüz üstü ortada bıraktığını, sendikanın kanımızı emdigini. Tek yapabildiğimiz ah etmek ! Öyle içten öyle tek dilegimizmis gibi ah ediyoruz ki bilmezsiniz..

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Unutmayın ki maaşlarınızdan kesilen % 30’u, iade edilen % 10+%20 karşılamıyor. Örneğin basit bir hesapla; 10 bin lirayı % 30 kesinti ile 3000 TL indirenler, kesintiyle aldığınız 7.000 TL ye şimdi % 30 yani 2.100 TL ekleyerek erişilecek 9.100 TL ile işveren kabataslak 900 TL kârda oluyor. Üstüne artan enflasyon ve TİS’te almanız gereken refah payı da eklenince varın siz düşünün reel deki kaybınızı…

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Sendikacı aç köpekler pastayı kapmak için kapışıyorlar. Bunların şakşakçısı olmayın. Sendika masal, tek gerçek şirket ne isterse onu veriyor. Sendika burada asalak olarak para kazanan bir oluşum sadece. Biz işimize bakıyoruz. Yeşil beyaz falan sallayan yok bunları hat bakımda. Genel seçim yapılana kadar bunlar devam. Korku duvarları yıkıldığında bu bok sinekleri kendilerine başka yerde yemek arayacak

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Ne yavuzmuş be

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    esenboga calkalanacak mudur ve seflerin gorevi iptal basteknisyenlerdende bazilari teknisyn olacak…yeni yoneticiler atanacak…

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Sefa bey,Bay Yavuzun çalışanlara attığı bir kazığı yazmamışsınız.2016 yılında Çelik iş üzerinden HAKKENT Kooperatifine birçok çelikiş üyesini yani Teknik aş çalışanlarını üye yaptırarak üyelerin kooperatif yönetimi tarafından o zamanın parasıyla 50bin tl lerde parasının hiç edilmesine sebep olan kişi de budur. Daha sonra bu kooperatifte yönetim kuruluğu üyeliği de yapmıştır.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sayın Yorumcu;
      Bay Yavuz illegal olmak şartı ile her şeyi yapabilir:) Şaşırtıcı değil

      Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Engelliyim MİKAİL AKBULUT Thy TEKNİK den 39 yaşımda işten atıldım HASTAYKEN uzun seneler uçak bakım teknisyeniydim son seneler hastalanınca yeterli çalışamadım zor bölüme gönderildim atılma korkusuyla engelli rapor cıkardım 37 yaşımda emekliliğim dolmuş insan kaynakları adımı göndermiş müdürüm MİKAİL AKBULUT onayladı atılmam için insan kaynaklarına yolladı hastayken teknisyen genelgesi ile yetkimi maaşımıda düşürdü bana UYANIK demiş defal son 2 sene defalarca ik çağırdılar emekli olmam için alay eden çok oldu sakinleştiric ilaçlarla direndim çalışmak istediğimi söylesemde atıldım mikailin vekili süleyman alparslan çelik tarafından VERİMSİZLİKTEN sadece eski işime geri dönmek için yazıyorum yazdıklarımı beğenmeyenler Sizde hasta olup atılabilirsiniz Allah büyüktür korkmuyormusunuz

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Vicdanları bastıran bu korkunun bir gün onlarında kapısına dayanacağı gerçeğidir.Bunlar ALLAH ın dinini kullandılar işlerine geldikleri gibi işciye yalan söyleyerek kandırdılar.İşcinin hakkını parasını tamda anlattığınız gibi ceblerinden aldılar.Unuttukarı bir şey var SON NEFES.İşci bunlara haklarını haram etti,bunlarda ALLAH ın emrini hem söylediler hemde tersini yaptılar ama vicdanları kaplayan o korku onlar için son nefeslerinde İMANSIZ gitme olarak dönebilir hem yalan konuştular hem kul hakkı yediler hem kibire büründüler nede vicdanlarında ALLAH iman korkusu oluştu bunlar İMAN etmiş kimsede bulunan şeyler değildir varsın kendileri düşünsün.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Sendika seçimi için kim sizin sitenizi niye sobete etsin iyice saçmalamışsınız gerçekten,dünyayı sizin etrafınızda falan dönüyor zannediyorsunuz sanırım.Bir diğer konu burada hatçı lisanslı yada atölyeli diye bir ayrım yaparak aslında çalışanları sınıflandırıp ayrışmalara neden oluyorsunuz hemde birliğe bu kadar ihtiyacımız varken! Bu yaptığınız işverenin ekmeğine yağ sürmekten başka ne işe yararki ??B kapısında son 10 yıldır belkide ilk kez alkış sesleri duyuldu buda sizin belirttiğiniz gibi ne Ferhat öneri nede başka bir şeyi kutlama amacıyla yapılmadı sadece teknisyen burada hakkının emeğinin peşinde anlamı vermek içindi siz (çok tecrübeli olduğunuzu iddia ettiğiniz halde) bunu bu şekilde yorumlamayıpta nasıl böyle mesnetsizce durumu sadece ferhan önere mâl edebildiniz yakıştımı size??

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      “Saçmalama nolur” diye yorum atan yorumcuya;
      Bak arkadaşım yanlış bilgiler veriyorsun. Teknik kökenli Sendika genel başkanı Atilay Aycin zamanında bine yakın çalışan THY genel müdürlüğün önünde eylem yaptı.(yola taşan çalışanlar nedeni ile trafik kitlenmişti) Hiç sevmediğim Hava-İş başkanı Atilay Aycin zamanı bile şimdikilerden çok daha yüksek rakamlara imza atardı. Ferhan Öner’i ben tanımam bir kere gördüm. O bizlerden çok daha yeni olduğu için tanımamam doğal. Ferhan hakkında ki düşüncelerim bana anlatılan gelişme ve olaylardan kaynaklıdır. Bizim zamanımızda sanırım Ferhan kısa pantolonlu olmalı. Sorun alkışlarla çözülmez. Sorun teknisyenin kendi yaptığı önemli işi satamamaktan (anlatamamak) kaynaklı. Üst yönetim sizi uçak tamircisi gibi görüyor olmalı ki, ayrıcalıklı davranmıyor. THY yönetim kurulunun teknisyenin ne iş yaptığını, hangi şartlarda çalıştığını, tahsil düzeyinin ortalamanın üstünde olduğunu ve lisanslarının ve yetki ve sorumluluklarının ne anlam ifade ettiğini, bildiklerini hiç sanmıyorum. Eskiden Mevcut yönetimlere bu sorunları dernekler bizzat en üst makama yani yönetim kuruluna kadar gider aktarırdı. Şimdilerde ise tüm dernek yöneticileri inanılmaz pasif ve korkak. Maç başladı bakalım netice ne olacak? Bu sendika kadrosu ile maalesef çok iyi netice alınabileceğini sanmıyorum. Tabii ki bu benim tahminim… İnşallah aksine çok iyi neticeler alınır ve bende yanılmış olurum.

      Cevapla
  11. 3 yıl önce

    “Kendinize çeki düzen verin tekrar bölünürsek sonumuz asgari ücretdir.”bölünmeyelim tabi.sendikanın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. genel merkez(başkan) havacılık şubenin arkasına saklanmasın. genelge vurgununu unutmadık, çalışanları harcadınız unutmadık. B..k sarısı sendika, havacılık şubesi diyerek çalışanlarıda böldünüz.ekmeğinize yağ çalındı. tabi. Kursağınız dan nasıl geçti acaba , Ne söylenmesi gerekiyorsa onu söylüyorum , taslak sözleşmeyi geçirin göreyim siz.. Milletin ahını nasıl ödeyeceksiniz bakalım..

    Cevapla
  12. Sapla samanı karıştırmıssınız neye kime hizmet ediyorsunuz belli degil. 25 Ekim pazartesi gecesi 22.38 de Tatlıbal twiterdan %10 için müjde vermiştir. 26 Ekim Salı günü yapılacak olan Tis görüşmesinde Tisi dahi başlamamış olan AO için tekrar düzeltme geldiyse bizde kalan iadenin tamamını talep edeceğiz dediler. İşvereni Protesto ve arkadaşlara destek amaçlı toplantıya giderken kalabalık gidelim denildi şak şak yapmaya degil işverene protesto için gidildi iş saati içinde iş yeri sınırları içinde saga sola Molotof mu atacaktık alkış tutuldu,ıslık çalındı. Gelmeyip tuvaletlerde saklanan yapmayın kovarlar diyen korkaklar şimdi burada şakşakçılar diyor. Sonuçta kesintinin hepsini degil %20si alındı. Teknik için %20 olunca AO içinde %20 ye çıktılar. Yetmez ama evet diyoruz. Tis süreci sürerken şubeler ve seçimler üzerinden yıpratılması sadece işverene yarıyor. Hala uçakçı komponentçi yazan siz Sefa Bey ve yorumcular yaptıgınız ya cahillik yada teknisyeni bölme amacı olanlara hizmet ediyorsunuz. Kendinize çeki düzen verin tekrar bölünürsek sonumuz asgari ücretdir.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Ferhanı müşteri uçaklarından tanırım . Şirkette 1sene çalışıp insan kaynakları tarafından çağırılıp “ hadi git habomcuları örgütle Çelik işe üye yap “ talimatından sonra şirkete hiç uğramamış o meşhur Habom sözleşmesini yapmış sonrasında 2015 te bir pazar sabahı imzalanan sözleşme ile yine kulaklarını bizlere çınlatırmış , sözleşme bitikten sonra arkadaşı Mustafa’yı harcayan , 2018 de aidatlara zam yapılırken kendi maaşlarını 30 ile 50 binlira arasında zam yapan vs vs vs velhasıl kelam adam yaklaşık 8 yıldır genel merkezde olmasına rağmen yaralı parmağa işemeyen bir sendikacıdan bahsediyoruz . Şimdi bu oyunları kurmuş çokmu görüyorsunuz :) adam sensikacı değil bildiğin oyun kurucu entrikacı :) yıllardır sendikada merkezde olmasına rağmen insan kaynakları ÇALIŞANI olarak görünüyor . Hem İK ÇALIŞANI hem sensikacı ne güzel dünya

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Halim Sefa Bey, size sesleniyorum. Bir an önce adaşın Sefa Abi’nin dediklerine cevap vermen gerekmez mi ? Aksi takdirde “Biz kimseye bağlı değiliz, genç teknisyen hareketiyiz” diyerek oy aldığın yada benim gibi delege seçtirdiğin insanların güvenini sarsmış hatta kandırmış olmuyor musun ? Sükut ikrardan gelir.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Beyazlar çatlasınızda patlasanızda yeşiller hakkıyla kazandı,yok yunusun adamı,yok ferhanın adamı,yok Aydın baysal, başkan olacak yok Arifi destekliyorlar,olmadı şimdide Trabzonlu köksal babayı yeşiller başkan adayı olacak diye yazında olsun bitisin.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    haberin daha detayları da var.bunu ögrenem yeşil ve beyaz arkadaşlarismail ercan’a yogun bir baskı kuruyorlarbaşkanlık adayı icin

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Sefa bey Yazınız da bahsettiğiniz Bütün bu yaşanan rezaletler hukuksuzluğun yanın da, yolsuzluk ve çalışanların alın terınin çalınmasıdır.Kim çalışanın ekmeğine göz diktiyse suratlarına tükürüyorumInsanı yaşat ki devlet yaşasın.

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Sevgili arkadaşlar . Hiçmi gözünüz görmüyor Ferhanın oyunlarını adam kendi koltuğunu korumak İçin yeşil listeye yapıştı kurtarıcı olarak hali sefayı görüyor . Eğer Halim Sefa olmasa ferhanda olmayacak . Ferhan dediğimiz adam 10 yıldır genel merkezde olmasına rağmen maaşlarımız sürekli düşüşe geçti . Adamın hiç bir etkisi ve gücü yok . Ama şimdi gayet rahat pişkinliklr yunus beni çalıştırmadı diyebiliyor . Ulan sormazlarmı adama şimdiye kadar neredeydin diye .

    Cevapla
  19. alım var mı ?

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Farkindamisiniz Trolin teki yaziyor :) kardesim yeşiller her yerde gidin adamların yüzüne karşı konusun. Özellikle dikkat ettim yeşiller her zaman soğuk kanlı oldular halde devam ediyor. Kin ve nefret içerikli yorumları yazanlar muhtemelen hep aynı kişi. Kardes boşuna heveslenme herkes herseyin farkında. Saygılar sevgiler. Sonunda sahadan birileri cikiyor. Ve başkaları gibi tepeden inmiyor buna dikkat ediniz…

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Bizi kandırdılar kisacasi yeşil delege olarak söylüyorum .İnanmistik sizde boş ciktiniz

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Yeşil liste için çalışan sahada ismi geçen 4 arkadaş ve bu arkadaşlar da genel merkez tarafından temsilcilik görevi iiçin genel merkez tarafından son reorganizasyon ile atanmışlar ama bu arkadaşlar biz yeni teknisyen oluşumuz diye algı yapıyorlar şimdi soruyorum genel merkez tarafından atanacksin ama yeni teknisyen harekatı diyeceksin düşündürücü o zaman genel merkez de Bu arkadaşları görevde tutacak gerçekten çok demokratik bir ortam.ayni zamanda bu arkadaşlar sahada biz çalışan temsilcisiyiz diye geziyorlar bence sendikalar kanuna bir okusunlar sendika temsilcisi ne anlama geliyor tanımı bir okusunlar.eski yönetim diyorlar yemekhaneyi hallettik bank kondurduk diyorlar fakat şu anda hala eski yönetimin görevi devam etmektedir o zaman bu arkadaşlar kime çalışıyor.bas temsilci olan arkadaş aynı zamanda uted da fakat uted %30 kesilirken bir tane yazısını görmedim bir tane yorumunu görmedim arkadaş o zaman uyku halindeydi sanirim.yesil liste için yer alan arkadaşlarıda tebrik ediyorum fakat şunu anlamaları gerekiyor burada havacılık şube olarak yer aldığımız sürece her zaman genel merkeze bağlıyız alınan kararlarda sizin düşünceniz sorulmuyor bile yılbaşı hediyesi sendika verirken kendine gore bir hediye seçiyor ve bunu siz sahaya anlatın diyor.yeni arkadaşlar sanki dağlar biz bastan yaradatacigiz edasında ve iş yerinde sendikaya gidecek para nin hepsini kendilerinin kontrol edecek mis gibi yönlendiriliyor lar ama yazık birazci k sendika yapılarını inceleyin şube ve genel merkez uhdesinde temsil edilmek nedir bunu araştırın… sonra kararınız verin

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    sefa abi yazıda ismi geçenler biz teknisyenlerin aklı ile dalga geçiyorlar.protokol imzalanmadan bir kaç gün önce ankaradaki genel merkez yöneticisi dediğiniz ferhan öneri aradım protokol öncesi bilgi almak istedim. ” KARDEŞİM KESİNLİKLE İMZALAMAYACAĞIZ. BİZLER SİZİN ARKANIZDAYIZ ” olaydan 2-3 gün sonra uçakta çalışırken çelik iş sendikasından mail geldi. değerli üyelerimiz devlet büyüklerimizin de ricasıyla imzalamak zorunda kaldık diye.ferhanı defalarca aradım telefonumu açmadı. sonradan öğrendikki araya ne devlet büyüğü girmiş nede başka bir şey tamamen bizimle dalga geçmişler. şimdide alkışlar eşliğinde B kapısından içeriye yürüyor. eşekten adam olur bizden adam olmaz. Halim sefayı tanırım idealist bir arkadaştır. umarım ferhanın oyunlarına kanmaz.

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    yeşiller olarak kandırıldık. Ferhan öner yine oyunlar peşinde. Burada insanları karaladılar ama gerçek yavaş yavaş aydınlanıyor. Sefa abi yazdıklarında çok haklısın. Oyun içinde oyun

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Sövmek istiyorum ama kendimi tutuyorum. İnsanların yüzüne baka baka delege bile seçilememiş birini bu sizin başkan adayınız diye önümüze çıkardınız. Haklısınız bizler buna layık insanlarız. Sözün bittiği yerdeyiz.

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Ağzınıza sağlık sefa abi. Başlık harika. Her yeri dolaştılar bizleri ikna ettiler ama yanıldık. İşverenin verdiği yüzde yirmi öncesi bizleri bu duruma düşürenleri alkışlattılar bize abi. Ben gitmedim allahtan. Okan diye birini çıkarmışlar başkan adayı kimdir bilmiyoruz nedir bilmiyoruz. Bu kadar olmaz. Emeklerimiz size haram olsun. Sandık başında görüşürüz inşallah. Dünki çocuklarla bu iş olur mu? Size son sözümüz sandıkta beyler daha bu iş bitmedi

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    A.O. Da Havaiş Ne alırsa özçelikiş denen topluluk para yemeye devam ederek onların aldığını kendiler almış gibi gösteriyorlar. Ben bir CQM olarak kandırıldım ve hakkım yenildi. Yeşil sandık dan çıkan bu şahıs kimdir? Ne zaman sahada görülmüştür? Kendi arkadaşlarından bile oy alamayan bir şahısın bizim hakkımızı nasıl alacağını sormak isterim sizlere?

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Arkadaşlar Yapılan delege seçimleri sonrası tek bir kez bile sahada olmayan ve kendi sandığından bile çıkma vafsına erişememiş bir zat mı bizi yönetecek. Dolaştığı yerlerdeki söyleme bakar mısınız;Belki TİS te birşey yapamam ama içerde olanlan biteni herkese anlatırım. Ben çok yardım sever biriyim.Allah ıslah etsin diyorum. Bu hareketin arkasında ferhanın olduğu açık açık belliydi sefa abi. Birilerinin geri planda kalma çabası belliydi. Bizleri aydınlattığın için sana teşekkür ediyorum. Bu harekete gönül verenlerin hepsi aldatılmış. Yazıklar olsun. TİS ten beklentimiz çok. Süreci sekteye uğratacak bir başkan istemiyoruz. Tekrar söylüyorum allah ıslah etsin

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Hayır o değilde, mühendisler ve şefler için konuşulan durum esnasında neden teknik destekler için de konuşulmadı? Sonuçta durum skala atlama olayı değil mi? Bu şirkette bi mühendisler mi en kıymetli bi türlü anlayamadım. Şu an için Asgari ücretin bi tık üstüne çalışan arkadaşların günahları kimin üstüne acaba?

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Mikail fazılın odayı basmış teknisyenin hakkını uzatmadan verin demiş falan filan diyen müptezel tayfa aldınız mı zamı yalak şef başteknisyen daha bunların gözünde bir değeriniz yok ki yönetim nezlinde değeriniz olsun .

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Halim kardeşim Ferhan ile iş birliği içindedir . Maalesef yeşil listede olan hiç bir arkadaşım bunu görmüyor . Ferhanın oyunları bitmez . Okul arkadaşı ev arkadaşı mustafa Aktayı yek kalemde harcamıştır . İnanmayan varsa Mustafa’yı arasın öğrensin . Çocuk memleketinde fırıncılık yapıyor .yatacak yerin yok Ferhan .

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Ferhan efendi madem ki sendika genel başkan yardımcısı, neden halen Thy Teknik kadrolarında ismi var? Yoksa hiç uğramadığı iş yerinden maaş mı alıyor?

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Harranlı watsapp gurubundan halim kadeşimiz başkan adayı olmak isteyen varmı diye yazmadımı?,GGH da cuma günkü toplantıda okanı sahneye çıkartmadan önce delegelerden başkan adayı olmak isteyen varmı diye sormadımı?Klavyeden sallaması kolay.

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    İster inanın ister inanmayın yeşiller Ankara tarafından yönlendiriliyor

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Asıl eskiden beri kurduklari Oyunları bozulduğu için yatıp kalkıp oyun var , yok senaryo yok genel merkezin adamlari , demedikleri kalmadı. Yeşil liste kimsenin adamı değildir ,çalışanların kendilerini temsil ettikleri en samimi ortamdır.

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Ah okan ah senin atama baskan oldugunu biliyorum ve milletin seni desteklediğini görünce vicdanim sızlıyor yeşil delegelerden kimse başkan adayı olmak istemedi demeyin carpilirsiniz .. 74 -1 hala tek başına direnişe devam

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    SAW lokasyonunda yeni delege seçilen arkadaşlar kusura bakmasın ama hepsi çoluk çocuk. Ben uçak üzerinde çalışmıyorum fakat benim görüşüm sendika başkanı Lisansına sahip en az 2-3 tip kursu olan ileri derecede ingilizce bilen çok başarılı bir teknisyen olmalı. Temsil gücü yüksek takdir edilen biri olmalı. Özetle örnek gösterilecek biri olmalı sendika başkanı. Çok başarılı bir teknisyen olmalı sendika başkanı. Okan arkadaşı bireysel tanımam ama hakkında bahsedilen tek şey iyi insan olduğu. Sadece iyi insanlık yetmiyor işte. Diğer konulara gelince ise, Ferhan’ın gölgesinde Aydın destekli bir yönetim olacak. Aydın için birşey demem ama Ferhan kendi çıkarı olmadan bir adım atmaz asla. Habom’da bir buçuk yıllık teknisyenken nasıl sendikacı oldu iyi bilirim. İnsan Kaynaklarından kimler aradı çağırdı kimler onu bu yola itti iyi bilirim. Sonrasında hırsına yenik düştü onu o yola itenlere de sırt çevirdi gerçi. Zaten ondan sonra da iflah olmadı. Herneyse sonuç olarak Ferhan kendini düşündüğü için gizli gizli arkadan çalıştı. Aydın’ın çok yaptırımı yada gücü olduğunu düşünmüyorum. Kelin melhemi olsa….. Kısaca; Kim sendika başkanı olursa olsun Fazıl ne derse o olur. Boşuna yormayın kendinizi.

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Sefa bey,Ben yeşil listeden deleğe seçildim,ömrümde ferhan ı sadece deleğe başvurusu yaparken gördüm,şimdi hayırlısı ile bir arkadaşımızı başkan adayı gösterdik,biz bu yola çıkarken önecelik başkan adayı deleğelerden tercih edilecekti,ben dahil hiç bir deleğe başkan olmak istemedik neden biliyormusunuz? başkanın dudaklarından çıkacak en ufak bir yanlış cümle burada çalışan binlerce üyenin çoluk,çocuğunun rıskı ile oynamak olur.yani büyük bir sorumluluk bana göre.ha sefa bey geçen hafta bir tis görüşmesi oldu ve videoyu izlemişsinizdir.avrupa şubesinin alkışlarını.Son olarak avrupa şubesi başkanlık seçimlerine saw dan kimler katılmış,avrupa şube başkanını sawdan kimler tebrik etmiş onuda bilmek lazım.saygılarımla.

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Parayı verin isteyen istediğini yesin , yegane amacımız para açık ve net şekilde söylüyorum . Maaşımız diğer şirket standartlarına gelsin, bu kavgalar biter ,güllük gülistanlık bir ortam olur

    Cevapla
  40. Sefa bey merhaba bı konuya açıklık getirmek isterim b kapısında olan alkislama olayı (nekadar doğru nekadar yanlış bilmem ) TİS görüşmesinden önce oldu yani yüzde yirmiyi alkislama değil. Oturumdan önce biz buradayız mesajı gibi bir şeydi

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    siz hala birşeyşer düzelecek diye bekleyin. Toplantı bitmeden atılan antetli mailler skalalar nedir? Şeflik skalası mailinden bahsediyorum… kim fark etti acaba orada “sözleşmenin 3. Yılında” diye bir ifade var. Hani 2 yıllık diyordunuz? Uzatmayın da imzalayın kardeşim nelerin dönüdüğü zaten ortada. Neymiş işveren %10 demiş, %20 vermezseniz buradan kalkmıyoruz demişler…. Breh breh breh… 1) aranızda onu söyleyecek Güven Özveri ve Tecrübeye sahip kimse yok. 2) ayrıca bu şirket ne zaman A.o. Dan farklı haraket etti çocuk mu kandırıyorsunuz? Alkışlayınca yönetim korkmuşmuş hemen aramışlarmış, mikail 2 dk gelmiş sadece mühendisleri düzelticez demiş… yahu iş arkadaşlarını tehdit eden bir sendikayı destekleyen insanlar nasıl gelecek benim hakkımı savunacak? Siz kimden ne bekliyorsunuz

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Öyle asılsız öyle saçma bir iftira ki, yeni başkan adayı Okan’ın ferhanla uzaktan yakından alakası yok. Sürece etki etmek için birilerinin oyunu olduğunu düşünüyorum, Okan bundan önce çalıştığı yerde Müdürlük yapmış nerde ne konuşacağını bilen, parayla pulla işi olmayan hayatını yardımseverliğe adamış herkes tarafından sevilen tertemiz birisi, benim gibi onu tanıyanlar da çok iyi bilir. Üzülüyorum size :) oyununuz tutmayacak, Son yaklaşıyor..

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    sefa abi bu yüzsüzler habebire bize operasyon çektiğinden yalan üstüne yalanla bizi kandirdılarından zerre güvenimiz kalmadı. Senin nokta atışı yazılarında olmasa hiç birşeyden haberimiz yok. O ferhan hala hangi yüzle ankarada o maaşları alıyor aklım almıyor. Teknik desteğin ahı da bedduasında yanınızda.. Ah be aydın abi ne zaman arasam üşenmedin yardımcı oldun ama keşke senin adını bunlarla adını duymasaydım

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    Buraya şunu belirtmeden geçemiyeceğim Sn. Sefa inan;Bu yapılan haberin altına yorum yapan değerli arkadaşlarımız günü geldiğinde utanıp bizler sizleri tanımadan arkanızdan attık tuttuk diye UTANACAK lardır. Şöyleki size gelen haber kaynağınız yanlıdır yancıdır bu yeşil grupta yer bulacak bir insan değildir. Değerli arkadaşlar sorun soruşturun lütfen bizler komponent, uçak, atelye şu bu ayrımı yapan insanlar değiliz olmadık olmayacağızda. Bir bütünün tüm çalışanlarını daha huzurlu bir ortamda daha güzel şartlarda şirketiyle barışık ve kaybettiği aidiyet duygusunu tekrar geri kazandırarak refah ortamını yaratmak için belkide ateşten gömleği giyen aranızdan çalışma arkadaşlarınızız. Bu bağlamda şunun bunun adamı diyenler günü geldiğinde sadece ve sadece sahanın adamı olduğumuzu bundan sonraki süreçte de sürekli çalışan çıkarına zamanımızı harcayan arkadaşlarınız olduğumuzu göreceksiniz ve en baştan söylediğim gibi aksi yönde bizleri şuçlayanlar UTANACAKLAR. Yine sorun soruşturun lütfen tecrübesiz dediğiniz bu insanlar kaç çalışma arkadaşımızın kalbine dokunup problemini çözmüş kaç kişi ile birebir görüşüp derdine çare aramış neler yapmışlar. Bu arkadaşlarınızn geçmişi tertemiz ve geçmişleri geleceğin aynası olacak. Herşeyi çözer herşeyi halleder demiyoruz ama son noktasına kadar peşinde olacakları konusunda yaşadıkça göreceksiniz. Dürüstlükleri ile kazandılar. Yalansız dolansız hilesiz hurdasız ve dürüstlükleri ilede bu saha için çalışacaklar. Reklama gerek yok yönetime aday arkadaşların geçmişini araştırın bu şirkette yada şirket dışında imza attıkları, mücadele ettikleri tüm yardımları sorun soruşturun. Sizlerde doğruyu göreceksiniz. ALLAH utandırmasın.

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    Halimin Başkan adayıyla gördük ferhanın aydının oyununu. Bu seferde çoğunluğu tdp olan personel varsın yaksın 3 sene

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    Arkadaşlar, daha önceki haberde de gördüm. Bu sendikacıları kim neden alkışlıyor? Protesto desen değil? Nedir bu yaptıkları? Gelelim maaş meselesine. Utanmadan mail atmışlar %20 aldık diye. Sizde hiç mi utanma duygusu yok? AO ne verdiyse aynısını bizim şirket verdi. Kendiniz almış gibi mail atmak neyin yüzsüzlüğü utanmazlığı? ZAM DEĞİL İADE gelen %20. Zaten TİS te de şirket ne verirse alacaksınız. Madem bir iş yapacaksınız kaldırın sinyoriteyi? Hava iş gibi yapın açıklamayı kalan farklar tiste iade edilecek diye? Gerekirse uzasın süreç! Bu sendikacı olarak gezen Atölyeci arkadaşlara sesleniyorum. Arkadaşlar inanmayın. Gelin hat bakıma A bakıma. Sendika diye birşey yok gelin gözlerinizle görün. Şirket ne veriyorsa veriyor, sendika bedavadan paramızı yiyiyor. Atölyelerdeki sendikacı arkadaşlara sesleniyorum. İşleriniz çok yoğun fırsat bulamazsınız belki ama. Gelin hat bakıma, gece gündüz vardiyalı çalışan operasyonda yemek molasını kaçıran teknisyenlere sorun sendikayı. Tabi yüreğiniz varsa

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Sefa abi,Erman abinin vefat haberini neden yayınlamadınız? Meraktan soruyorum. Saygılar

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Bak yukarıda cevap verdiğim arkadaşının mesajını ve cevabımı oku

      Cevapla
  48. 3 yıl önce

    On yıldır genel merkezde olup 10 defa şirkete gelmeyen . Sürekli mavi boncuk dağıtan son 10 yılda ne kaybettiysek hepsi Ferhanın döneminde oldu . Peki şimdi Ferhan kendi koltuğunu korumak İçin ne yapıyor delege seçimini kazanan yeşil listeye yanaşıyor :) gömleğinin kolunda isim ve soy ismi yazan sensikacı :)

    Cevapla
  49. Yahu Okani tanırım adam gibi adamdır. Yesil listedeki bütün arkdaslar da iyi sağlam çocuklardır. Demedikleri laf, almadıkları iftira kalmadı. Sözde tecrübeli insanları da gördük. Birseyler yapmaya çalışan arkdaslar var. Lütfen yorumlarda ahlaki değerlerinizi ve ahiret inancınızı kaybetmeyin. Hepsi haktır. Bizler yüz yüze bakan insanlarız. Herkese iyi günler Allaha emanet olun.

    Cevapla
  50. 3 yıl önce

    Bu sirket celladina asik olanla dolu. liyakatsiz yalaka korkak torpil vs Allah yesil grubundaki arkadaslarimizn yardimcisi olsun

    Cevapla
  51. 3 yıl önce

    Sefa abi merhaba. 43 yaşında genç bir uçak teknisyeni arkadaşımızı kaybettik. Ölüm haberinin sitenizde yayınlanmaması gerçekten üzücü bir durum. Haber niteliği taşımıyor sizin için sanırım

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Saçmalamışsın iyice…Ben mi takip edeceğim evden… sen neden aramadın o halde.

      Cevapla
  52. 3 yıl önce

    Sefa abi merhaba. 43 yaşında genç bir uçak teknisyeni arkadaşımızı kaybettik. Arkadaşımızın ölüm haberinin

    Cevapla
  53. 3 yıl önce

    Ferhan ve Halim sefanın oyunu bu . Tecrübesiz bir arkadaşı şube başkanlığına öneriyorlar . Bu Başkan adayı delege bişe olamamış .. Ferhan o pis ellerini Çek artık üzerimizden .

    Cevapla
  54. 3 yıl önce

    Tebrik ederim sizi Sefa Bey çok doğru tespitler yapmışsınız .

    Cevapla