featured

Gazipaşa’dan bir müjde daha

Müjde üstüne müjde geliyor. Gazipaşa’ya yolcu taşıyan 18 havayolu şirketinin sefer sayıları 2018 yılına oranla yüzde 15’lik artışla 4 bin 405 oldu. Danimarka, Estonya, Litvanya ve Almanya olmak üzere 4 farklı ülkeden yolcu taşıyan Freebird Havayolu Şirketi, sefer sayılarındaki yüzde 114’lük artışla havayolu şirketleri arasında başı çekti

Yüksek sezona girdiğimiz şu günlerde Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan (GZP) sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. İskandinav ülkelerinden gelen turist sayılarındaki artışın ardından bir müjde de havayolu şirketleri tarafından farklı destinasyonlara gerçekleştirilen sefer sayılarından geldi. GZP’ye yolcu taşıyan havayolu şirketlerinin sefer sayılarında da bir önceki yıla göre ciddi bir artış yaşandı. Yanı sıra 2018 yılında seferi olmayan 2 havayolu şirketi de 2019 yılı için GZP’ye sefer koydu. Böylelikle 2019 yılında GZP’ye sefer koyan havayolu şirketi sayısı Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, SAS (Danimarka, İsveç, Norveç), Transavia (Hollanda), Corendon (Danimarka, Finlandiya, Almanya), Sun Express (Almanya), Pegasus (Rusya), Finnair (Finlandiya), Freebird (Danimarka, Estonya, Litvanya, Almanya), Germania (Almanya), Azur Air (Rusya), Royal Flight (Rusya), Pobeda Airlines (Rusya), Buta Airways (Azerbaycan), Blue Air Romania (Romanya), Thomas Cook (Danimarka), Get Jet (Litvanya) ve Azur Air Ukraine (Ukrayna) olmak üzere 18 oldu. Öte yandan Onur Air ve Pegas Fly (Kar/NWS) olmak üzere 2 şirket 2019 yılında GZP’den çekildi.

SEFER SAYILARINDA ARTIŞ

Sefer sayısını yüzde 114’lük bir oranla en çok arttıran havayolu şirketi Freebird olurken, SAS da yüzde 78’lik artışla ikinci sırada yer aldı. Freebird’ün 2018 yılında GZP’ye yaptığı 100 sefer sayısı, bu yıl (2019) 214’e yükseldi. 2018 yılında 424 sefer sayısına sahip SAS havayolu şirketi ise sefer sayısını 754’e çıkardı. Listenin 3’üncü sırasına ise yüzde 50’lik artışla Pobeda Airlines yerleşti. Pobeda Airlines, 2019 yılında sefer sayısını yarı yarıya arttırarak 394’e yükseltti. Havayolu şirketlerinden Germania, Sun Express, Royal Flight, Azur Air, Corendon, Blue Air Romania, Freebird, Get Jet, Azur Air Ukrania ve Thomas Cook olmak üzere 10’u yalnızca charter uçuş gerçekleştirirken, yalnızca tarifeli uçuş gerçekleştiren 4 havayolu şirketi bulunuyor. Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet yurt içi, Pegasus Türkiye ve Rusya, Finair de Finlandiya’dan tarifeli uçuşlar gerçekleştiriyor. Sefer sayısını en çok arttıran havayolu şirketlerinden olan SAS’ın ise 3 farklı ülkede, 6 farklı destinasyona hem tarifeli, hem de charter seferleri bulunuyor.
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Yeni Alanya’ya yaptığı açıklamada, önceki yıllarda atlatılan kriz döneminin ardından Türkiye’nin Avrupa pazarındaki yerini değerlendirdi. Dahaoğlu, geçtiğimiz yıldan çok daha iyi bir noktada olduğumuzu belirterek “Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz” dedi. Mehmet Dahaoğlu, Gazipaşa–Alanya Havalimanı’na seferlerin arttığını ifade ederek, “Gazipaşa–Alanya Havalimanı’mız her gün daha da işler hale, daha da tanınır hale geliyor” diye konuştu.

Dahaoğlu: “Bizler yatırımcılar olarak tesislerde ciddi istihdam yaratıyoruz. Bunu da devletimiz biliyor. Özellikle bacasız sanayi dediğimiz turizmde ülkeye döviz getirisi sağlayan turizmcilerdir. Bu anlamda da o dönemlerde bizler Avrupa’dan ve İskandinav ülkelerinden çok ciddi sayıda turist alıyorduk. Fakat bu kriz döneminde de yüzde seksen oranında İskandinav pazarında maalesef kayıplar yaşadık. Ama bu toparlanma süreci güzel oldu. Geçen yıldan itibaren artıya doğru yükseldik. Güzel gelişmeler duyuyoruz, yeni uçak seferleri konuyor. Gazipaşa–Alanya Havalimanı’mız her gün daha da işler hale, daha da tanınır hale geliyor. Bu gelişmeler tabii ki kısa sürede olmuyor. Hedefimiz 2021-2022 yılları olacaktır belki ama şu anda baktığımızda dahi geçen seneye göre yüzde 70-80-90 rakamları, gerçekten çok güzel rakamlar 2018 yılına göre. Zira Allah göstermesin bu eksi de olabilirdi. Aynı da kalabilirdi. Ama artış sağladığımıza göre demek ki biz doğru yoldayız ve güzel şeyler yapıyoruz. Türk turizmcisi gerçekten bu işi biliyor. Hedefimiz tabii ki bunu en iyi seviyelere çıkarmak, en yüksek rakamlarda daha fazla turist getirmek olacaktır. Aynı şekilde Avrupa’dan, Hollanda ve Belçika’dan da güzel yorumlar alıyoruz. Rezervasyonlarımıza da yansıyor. Operatörlerle yapmış olduğumuz görüşmede 2019 yılında onlar da artış beklediklerini söylüyorlar ve uçak kapasitelerini arttırdıklarını dile getiriyorlar. Bu da çok güzel bir haber. Almanya, bu süre içinde İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan’ı da denedi ama bu deniz, kum ve güneşi bu fiyata, her şey dahil konseptini bu rakamlara bulamadılar.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir