featured

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK…

Değerli okurlar, bayram öncesi önce anlaşıldığı açıklanan sonra anlaşılmadığı anlaşılan THY-Hava İş görüşmesinden sonra ortalık sessizliğe gömüldü. Anlaşılan sendikamız, “nasılsa Ağustos ayı çalışma programı çıktı, bu ay da böyle geçsin önümüzdeki aylara bakalım” diye düşünüyor. THY de “Kısa çalışma bir ay daha uzadı, devlete yıkılıp 1 ay daha çalışanın üzerinden tasarruf edelim.” yaklaşımında… Arada yanan yine çalışanlar oluyor.

BIÇAĞIN KEMİĞE DAYANMASI MI BEKLENİYOR?

Yükün tamamı çalışanların üzerinde. İşveren çalışanlar üzerinden bir baskı oluşturma planını uyguluyor. Çalışanı açlığa mahkum et, belirsizliği devam ettir, dayanacak gücü kalmasın, en sonunda sendikaya gidip aklına yatmasa da bir şekilde protokol imzalamasını istesin. Herkesin evi-barkı , kenarda köşede parası yok ki… THY personelinin çoğunluğu aylık yaşayan insanlar. Aldığı parayı kiraya, zorunlu giderlere, çocuğun okul parasına verdiğinde sıfıra sıfır elde sıfır… Her ay bir kısım parayı özellikle ikramiyeleri ayırıp  bir araba aldıysa ne mutlu… Dolayısı ile, 5 aydır devam eden bu kıskaca daha fazla dayanması artık mümkün değil. İşte o dayanma sınırına gelmesini bekliyor THY. Öyle bir noktaya gelecek ki, çalışanlar “yeter artık, gidin bir protokol imzalayın, ne olacağımızı bilelim.” diyerek sendikaya baskı yapacak, sendika da “Peki siz istediniz, içime sinmiyor ama daha fazla mağdur olmamanız için imzalıyorum.” deyip işin içinden sıyrılacak. Bakın bunun örnekleri daha önce de yaşanmıştır THY’de. TİS görüşmelerinin haddinden fazla uzaması sonucu mağdur olan üyelerin sendikayı faks yağmuruna (o zamanlar mail falan yoktu.) tutarak anlaşmaya zorladığı dönemleri gördük. Ne olacak sonunda? İşçinin haklarını aslanlar gibi savunan sendika, işçiden gelen baskıyla sözleşmeyi imzalamış, sütten çıkmış ak kaşık olacak. İşveren, dediğine gelindiği için mutlu…. “Bu insan onuruna yakışmayan protokolü biz imzalamazdık ama siz istediniz.” diyen sendika daha da mutlu… Suçlu kim? Çalışanlar…

Baksanıza sendikanın söylemlerine…”Toplu Sözleşme vazgeçilmezimizdir. Toplu sözleşmedeki haklarımızdan feragat etmeyeceğiz.” Eee, madem TİS’ten feragat etmeyeceksin, iki satır aşağıda yazan “% 25- % 40 arasında indirime razı oluruz.” şartı ne oluyor ? Onu geçtim. Bu oranların başına koyduğunuz “üyelerimizin onaylaması halinde” ifadesini, geceyarısı İlker Aycı ile buluşup işi kotarmanızı nasıl bağdaştıracağız? Ne zaman soracaktınız üyelerinize? Gece anlaş, ertesi gün öğlene imza için randevulaş ! Nasıl olacak(tı), anlamadım… İşin özeti, işveren çalışanların sabrını test ediyor. Bir noktaya gelip pes edeceklerini düşünüyor.

HER GECİKİLEN GÜN PROTOKOL ŞARTLARI KÖTÜLEŞECEK.

Bu noktada sendikanın ciddi hatasını(!) atlamayalım. HAVASEN’in bildirilerinde belirttiği gibi, bu iş Pandeminin başında protokole bağlansaydı, süreç daha az mağduriyetle atlatılırdı. En azından geçen 5 aylık dönemde işin adı konulur, herkes ne alacağını bilirdi. Maalesef 5 ayda ciddi kaybı var her çalışanın. Şu anda bile bir protokol yapılıp süreç açıklığa kavuşturulabilir. Gecikilen her gün, her hafta, her ay işçinin kaybı katmerleniyor. Yarın turizm mevsimi bitip salgın artmaya başlarsa işveren teklifini daha da kötüye gidecek şekilde revize ettiğinde Hava iş bunun hesabını nasıl verecek? Ki, işaretler gelmeye başladı. 900’lerde dolaşan vaka sayıları % 50 artarak 1300’lere oturdu. Bilim insanları, Eylül-Ekim aylarında başlayacak grip mevsimi ile birleşirse vakalarda çok ciddi artışlar yaşanacağını söylüyor. Tüm dünyada sınırlar tekrar kapatılmaya başladığında işler daha da sarpa saracak. Hava İş’in bir gün dahi kaybetmeden THY ile masaya oturması artık bir zorunluluk.

THY ise yukarıda değindiğimiz gibi, sürecin belirsizlik içinde gitmesinden memnun. Bıraksanız, Aralık sonuna kadar Kısa Çalışma Ödeneği ile süreci götürecek. Bu noktada bir inek metaforu ile işi renklendirelim.

KOMÜNİZM:

İki ineğin vardır. Devlet ikisini de alır ve sana bir miktar süt verir

SOSYALİZM:

İki ineğin vardır. Bir tanesini komşuna verirsin.

FAŞİZM:

İki ineğin vardır. Devlet ikisini de alır ve sana biraz süt satar.

BÜROKRATİZM

İki ineğin vardır. Devlet ikisini de alır. Birini öldürür. Diğerini sağar ve ardından kovayı devirip sütü ziyan eder.

KAPİTALİZM

İki ineğin vardır. Bir tanesini satarsın ve bir boğa alırsın. Sürün zamanla büyür ve ekonomi gelişir.

Hepsini satarsın ve sonra emekli aylığınla geçinirsin

İLKERİZM

THY’nin 362 ineği (uçağı) vardır. İnek başına düşen personel bakımından dünyanın en verimli(!) istihdam politikasını izler. Az işçiyle çok uçak uçurur. Maaş verir, ikramiye verir hatta çok süt aldığı için prim verir, ineklere iyi bakıyorsun diye yeri gelir ekstra zam verir. Virüs çıkınca önce ikramiyeni, sonra harcırahını, en sonunda da maaşını keser, aç kalma diye de devletten alıp sana Kısa Çalışma Ödeneği verir.

PERSONELDEN % 80, YÖNETİCİDEN % 25 İNDİRİM…

Gidişat belli, kapsamdışı ile yapılan bireysel protokoller aslında THY’nin ne yapmak istediği konusunda da yeterli ipucu veriyor. Kapsam dışı personele, “işten çıkartmama taahhüdü” verilmeksizin imzalatılan belgeler sendikalı personelin de aynı muameleye tabi tutulacağını gösteriyor. Bu noktada, kapsam dışı yönetici personelin maaşlarında ne kadar bir indirim yapıldığı sorumuz hala cevap bulabilmiş değil. Bakın şirket kayıtlarına göre, Yönetim Kurulu, Genel Müdür, Genel Koordinatör ve Genel Müdür Yardımcılarına sağlanan parasal menfaatlerin toplamı 2019 Ocak- Haziran devresinde 6 aylık olarak 13 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiş. Aylık ortalama 2,1 milyon TL…

Bu rakama 2019 yılının 1 Temmuz günü yapılan % 6.5 ve 1 Ocak 2020 tarihinde uygulanan % 8.5 oranındaki zamları kümülatif olarak yansıttığımızda Ocak –Mart 2020 döneminde ödenen menfaatlerin 6 aylık olarak 15 milyon TL’ye ulaşması gerekiyor. Bu dönemde, sayılan zevata 6 ayda ödenen para 12 milyon TL olduğu dikkate alındığında sayın üst düzey yöneticilerin pandemide yaptığı özveri  % 25’de kalmış. Aynı dönemde personelden yapılan tasarruf ne kadar? % 80 ! Dikkat buyrun, sayılanlar taş çatlasa 20 kişi… Buna 600 kadar Müdürü, 46 Başkanı da ilave edin. Başkan Yardımcılarını da üstüne koyduğunuzda yaklaşık 700 yöneticinin % 25 özveride bulunduğu bir şirkette kalanlardan % 80 indirim yapmak olmuş mu sizce? Bu arada sayın yöneticilerin altlarındaki makam arabalarını, benzin ve otoyol-köprü paralarını, temsil-ikram harcamalarını da es geçmeyelim. Pandemi var diye işe yürüyerek gelecek değiller ya !

AİDAT VERİYORSAN HESAP SOR !

Manzara ortada… Eşitlik ve adalet anlayışından uzak, şeffaf olmayan bir biçimde yönetilen sürecin sonunda yine çalışanlar çırak çıkacak. Safiyane bir şekilde hala Hava İş sendikasının sorunları çözeceğine kendi geleceklerini kurtaracağına inanan azımsanmayacak sayıda personel var THY’de… Kaç hafta veya ay sonra imzalanacak protokolle önce üç-otuz paraya razı edilip arkasından ücretsiz izin aşamasına geçildiğini, hakların tek tek elden gittiğini, bu hakların tekrar geri alınması için uzun yıllar gerekeceğini anlayacaklar da iş işten geçmiş olacak. Çareyi yazdık, yine yazalım. Öncelikle yapılması gereken Hava İş’ten istifa ederek dayanışma aidatı ödemek suretiyle tepkinizi gösterin. Bunu ne kadar çok çalışan yaparsa, sendika o kadar çabuk oturur masaya… Belki daha az kayıpla da çıkarsınız bu hengameden… 1 Ocak 2020’den bugüne yaklaşık 7.5 ayda dolar karşısında TL’nin değer kaybı % 23, euroda ise yaklaşık % 30… Zaten para pula dönmüş, bir de üstüne kallavi indirim gelirse mendilini kapan caminin önüne koşar !

Unutmadan hatırlatayım. Sendikaya 29 Temmuz gecesi neler olduğunu, pazarlığa hangi rakamlarla oturulduğunu, gece hangi rakamlarda anlaşma sağlandığını, THY’nin sabah hangi konularda maraza çıkardığını da sorun. O zaman sendikanın rolünü daha iyi anlarsınız. Sessizlik iyi değildir, fırtınaya işaret eder. Fırtına çıktığında kimin ayakta veya hayatta kalacağı belli olmaz. Ayda 5 milyon TL’ye yakın aidat toplayan sendikaya bu paraların nerelere harcandığını sormayanların hala sendikanın peşinden gitmeleri yeteri kadar hüzün verici ama biz yazmaya devam edeceğiz.

Rüzgarsız havada dönen fırıldağın mutlaka bir üfleyeni vardır. (Eskimo atasözü)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

53 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Herseyin bir cozumu vardir,her ne olursa olsun calisanlar( Sendikaya ragmen ) birlikte hareket ederlerse kazanirlar

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    İşiniz gücünüz ortalığı karıştırmak.Mahalle yanıyor….o…r…p saçını tarıyor.Sn yazar sen ne içiyorsun bu yazıları yazmadan önce banada tarifini versene.Gün birlik olma zamanı sen kalkmışsın sendikadan istifa edin diyorsun yani biz çalışanlar olarak şirkete karşı güçsüz sendika görüntü verdirip şirketin elinimi güçlendirelim.Biz sonuna kadar Hava iş sendikasının yanındayız.Giden gider kapı açık.Ortalığı karıştırmayı seviyorsunuz…….yazık

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Hakkımızı istiyoruz artık

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    Ben asla iş aksatmam hep çalışırım az maaş alabilirim sorun değil idare ederim.tek derdim boyum kısa araba kullanırken zorlanıyorum.

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Biz görevimizi yaptık sosyal medyada bulduklarımızı anladık pulluk koyduk yönetimin önüne.

    Cevapla
  6. 4 yıl önce

    Müdürler kısa çalışma döneminde ve maaş teklifinde kendilerine tüm kapsamdışı çalışanlarla birebir aynı şartların uygulandığını söylüyorlar. Ayrılan müdürlere de ayrılan kapsamdışı personelle birebir aynı tazminatların ödendiğini söylüyorlar. Bu durumda Rauf Bey’in yazdıkları mı, müdürlerin söyledikleri mi, benim anladığım mı hatalı?

    Cevapla
  7. 4 yıl önce

    Ay sonuna doğru gidiyoruz yine bir bilinmeyenle.Artk eş dost dalga geçmeye başladı noldu sizin kısa çalışma devam mı diye.adam dışarda memur vs ama bizden daha mutlu

    Cevapla
  8. 4 yıl önce

    Uçak çekme rekoru bende arkadaşlar benim maaşıma indirm yapamazlar

    Cevapla
  9. 4 yıl önce

    THY : kar yaptık prim dağıtıyorum toplanın.
    + Genel müdür ve yardımcılarına 3 maaaaaaaş.
    +başkanlara 2 maaaaaaaş
    +müdürlere 2 maaaaaaaş
    Teknisyen:ya ben ?
    THY: sana 1 maaş krdşm
    Teknisyen: tşk
    THY: Zarar ettik toplanın.
    +50.000 tl alan danda 5000 tl alandan da %30 kesicem
    + teknisyen : what ?
    THY: işine geliyosa krdşm.
    Teknisyen : tşk
    durum bu.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Müdür oturudugu yerden aldı 3 maaş ikramiye bir araba parası
      Ben aldım 3700 TL
      3 senede verdim sendikaya 6 bin TL.para bı dünya vergi kesildi maaşımdan çaydan feragat edip çalıştım yemek paydosunda çalıştım hasta oldum diye raporum çok diye savunma yedim arkadaşlarım ile anlaşamıyorum diye yalandan savunma yedim ilaç kullanıyorum gece uykum geliyor dedim 1 saat kestirdim savunma yedim
      Şirket 27 gün bildirim yaptı iskura fazla para yatirdilar maili aldık 15 gün bildir işi doğru yap insanlar ona göre ayarlamis kendini niye fazla yatirtiyorsunki

      Cevapla
  10. 4 yıl önce

    Neden sürekli olarak hiç bir zaman aşı bulunmayacak veya ölüm oranını düşürecek mutasyonlar tamamlanmayacakmış gibi, san ki sonsuza dek bu salgınla yaşayacakmışız gibi yorumlar yapıp, haberler yapıp, etkileri 7 sene sürecek diyenlere çanak tutuyorsunuz ?

    Cevapla
  11. 4 yıl önce

    HİÇBİRŞEYE ARTIK RAZI DEĞİLİM.ARTIK HAKKIMIZ OLANI VERİCEKSİNİZ THY YETER ARTIK BUKADAR GERİZEKALI BİR ŞİRKET OLAMAZ

    Cevapla
  12. 4 yıl önce

    10 yıldır Teknikteyim. Sorsalar devasa maaşlar ödüyor şirket . Geçen bir tanıdığımın cocugu bekçi oldu. Onunla aynı maaşı alıyorum. Teşekkürler sirket,kesintiye birlikte bina gorevlisiyle aynı maaşı alacağım.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kesinlikle katılıyorum bir şirketin 10 yıllık personelinin bi bekçi maaşı alması kadar sıra dışı ne olabilir? Adam İngilizce öğrenmek zorunda degil, tırmalamak zorunda değil, yetki eğitim lisans bunlarla uğraşmak zorunda degil… 2 senelik tanıdık bekçi var 5500 alıyorum primsiz dedi… ben 10 yıldır iki yakayı bir araya getiremiyorum, habomdu Çelik Çomaktı Fazıl dı koronaydı derken giren çıkanın ardı arkası kesilmedi

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Mngyi satın aldilar haksız yere 150 ye yakın kişiyi işten attılar dört katı tazminat ödediler habomdan TK ya geçiş dediler kendi personelinden kesmeyip her kişiden 2 bin 4 bin arası kesinti yaptılar işine geliyorsa imza at gelmiyorsa atma diyip kapıyı gosterdiler
        Bizlerin çok hakkını yediler bizlere değer vermediler şimdi çıkartın diyoruz yanımızda olun diyoruz yardım edin diyoruz yardımı bırak yüzümüze bakmiyorlar bu vebali nasıl oduycekler gergin beddua yiyorlar Allah’a nasıl hesap vericekler

        Cevapla
  13. 4 yıl önce

    Habere bakılırsa derdiniz be üzüm ne de bağcı..! Kçö ile aç bırakıldı personel derken şirketin sendika ile anlaşmasının %30ların altında olacağını mı sanıyosunuz. Yoksa siz şirkete mi yamanıyosunuz. Siz seyir terasında oturmayı izlemeyi seviyosunuz sanırım. Şöyle bir taktik var; konuyu istediğiniz yere getiremiyorsanız tüm ortamı ayağa kaldırırsınız, toz duman olunca ortalık herşeyi istediğiniz yere oturtursunuz…

    Cevapla
  14. 4 yıl önce

    Kçö de hiç çalışmayan 5 bin alır, birkaç gün çalışan bira daha fazla alır. Bu paraya da karnını doyurmayı beceremeyen ne bileyim..

    Cevapla
  15. 4 yıl önce

    Bari ayranımız dokulmeseydi..

    Cevapla
  16. 4 yıl önce

    Simdi Yönetim Çelik is Ve Havasene Topu atar bunlar tutar sonrasında tutulan topu işçiye atar olan yine işçiye olur biriside demezki bazı kişiler bizle dialogo geçti çıkış istediler biz bunlara yardımcı olalım çıkışlarını sagliyalim demez çünkü 100 liranın peşine düşen sendikadan bir cacık olmaz anca işçiyi nasıl somururuz ona bakarlar en iyi sendikada türk metal sendikasıdir…

    Cevapla
  17. 4 yıl önce

    Sevgili dostlar pilotlar geçen sene ekstra zam aldığı zaman acaba hiç akıllarına geldikmi diyeceğim ayıp edeceğim ama diyeceğim.
    Hem biz kendi derdimize derman bulamamışız başımızda var bi Çelik çomak sendikası kçö deki aidatları bile tam aldılar biz bunlardan kurtulmadan bize huzur yok başımız her daim kumun içinde yukarda millet sıraya girmiş haberimiz yok yeter artık bu sessizliğimizi bozmadan sendika kapalı kapılar arkasında daha çok iş çevirir

    Cevapla
  18. 4 yıl önce

    Arkadaşlar hepiniz haklısınız da biz taşeron çalışanların durumu ne olacak.Alin bizi de sendikaya bakın ondan sonra yukarıda işler nasıl unutmadan biz de bu zincirin bir halkasıyız.Belki bize /bizlere gözünüzde değer vermiyor olabilirsiniz de, Lütfen artık bizlerude görün ve anlayın.saygilar.HERKESE BENDEN ÇAY şakire yok,Ne demek şakir.Ne diyem Mahmut mu.misali. :)

    Cevapla
  19. 4 yıl önce

    Git iskura 27 gün çalışma bildir sonra fazla yatirdilar maili at bir dahaki ay kesilcek de bu bile kanun dışı bir durum ama kanun bunlar olmuş kimi kime şikayet ediceksin
    1 senelik müdür ise başlasın işten çıksın bı dünya tazminat ihbar öde işçiyi kısa çalışmaya tabi tut parayı kendi hazinesinden alsın ben odedim de anlaşmalı personel çıkar tekniğe dokunma sendikada kendini düşünüp iş cikarma yasak desin çünkü aidati kaybetmek istemez bizde ihtiyacımız var diye içimizi dökelim genel müdüre kadar mail atalım bir dönüş olmasın degerimizin olmadığı burdan da anlaşılsın yani burda müdüre şefe değer var çalışana değer yok

    Cevapla
  20. 4 yıl önce

    Teknik a.ş de büyük cogunluk kısa çalışmaya razı durumda çünkü suan kco maaşlar ortalama %20 kesintiye gidiyor.
    Ücretsiz izin restini görüyoruz sıkıysa cikarin taş çatlasa 3 ay ayda 1 hafta ücretsiz izine gönderilir.Kaldi ki 3 ay komple ucretsiz izine bile gonderilsek yine sozu edilen protokollere gore karliyiz.Hem full time calisip 12 -18 ay sürecek kesintiyi kabul etmek hemde geri alınma garantiside olmadan bu kesintiyi kabul etmek saflık olur.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bu sefer hiçbir şeyi kabul etmiyorum şirketi şikayet edip tek taraflı ihtarname cektirticem çünkü bunlar kendilerini uyanık sanıp iskura 27 gün bildirimi yaptılar 15 gün yapmak yerine ve bize fazla para yatirttirlar bu resmen suctur sonrada fazla yattı diye mail attılar

      Cevapla
  21. 4 yıl önce

    İlker bey ihtiyacı olan insanlarda var TGS tec ve a.o çıkışları yaptiniz sizdende bekliyoruz teknik için çıkış

    Cevapla
  22. 4 yıl önce

    Sefa abi birazda Çelik is sendikasını yazarmisin 1.5 trilyonluk araba kısa çalışmada aidat alma

    Cevapla
  23. 4 yıl önce

    Atlasda da işler kötüye giderken önce müdürler istifa edip ayrılmışlardı.Be aware arkadaşlar

    Cevapla
  24. 4 yıl önce

    Yönetim kurulu üyeleri 1.5 milyon TL aylık maaş alıp ( huzur hakkı hariç!) kaptan maaşlarına 5 aydır % 90 kesinti uyguluyor maaşları yüksek diye… Tüm pilotlara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    Cevapla
  25. 4 yıl önce

    Ayçin başkan senden sonra hava iş ne hallere düştü. Senin arkanda durmayanlara müstehak.

    Cevapla
  26. 4 yıl önce

    teknik a.ş olarak kçö den ben menmunun hem beni 30 gün çalıştıracaksın hemde maaşımdan indirim yapacaksın sonra 2021 de o indirimle masaya oturacaksın hadi çıkar ücretsiz izne de görelim. bak bakalım o ucalara kim bakım yapacak.şimdi en azından 15 gün çalışıp 15 gün ektra iş yapıyorum. hemen hemen de aynı paraya geliyor. beni bozmaz zaten az maaş veriyorlar türkiye piyasasına göre azdan az cokdan cok gider çokdan gidenle birleşip kendimizi yakmayalım. pegasus hangarı açsın görün o zaman teknik deki depremi

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Öyle Bir Şirkette çalışıyor olmaliydikki Herdaim yanımızda olsun ama malesef bunlar hiç bir zaman yanımızda olmadılar hasta olduk rapor alıyoruz diye savunma yazdilar ise gittik elimizi kestik revire gittik doktor yoktu maaş müşteri oldugumuz bankadan kredi çektik erteleme yaptık bi dünya erteleme parasını aldılar ikramiyemizi kestiler aidat aldılar şimdi kısa çalışma diyorlar ücretsiz izin diyorlar ben o ücretsiz izin kabul etmeme hakkik var kabul.etmiycem işten çıkarsınlar diye

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      madem birlik olma derdin yok çek git tuytmayalım biz seni

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Herkes sizinle birlik olmak zorunda mı? İster gider ister gitmez sana mı soracak. KÇÖ candır.

        Cevapla
  27. 4 yıl önce

    Sefa bey bı haftada 8 tane tuzu kuru olan müdür ayrıldı şirketten haklarını alıp şimdi bunlar ihtayaci olup çıkmak isteyenleri neden çıkarmıyorlar Çıkarmaları için onlarında mı müdür olması lazım TGS tec a.o anlamasli personel çıkardı bunu teknik içinde yapsınlar neden yapmiyorlar ihtiyacı olan insanlar var

    Cevapla
  28. 4 yıl önce

    %20 indirim sonrası 3 hafta çalışma 1 hafta off diyolla, nedir aslı astarı?

    Cevapla
  29. 4 yıl önce

    Valla cogu kişi kısa calısma odenegı den memnun ve devam etmesinden yana teknik a.ş De ama mercedeslerini jeep lerini teknelerini satısa koyan kabin gürühu rahatsız yuzde 30 a da vermezük dıyolar yuzde 20 yede vermezük istemezuk diyorlar yuzde 40 zam alırken sozlesme harici ozaman gelsın paralar diyorlardı.pilotlar gideriz diye rest cekıyolardı zam yoksa hadi simdi cekin gidin yiyorsa bakalım hangi ülke hangi firma alacak sizi herkes deli gibi pilot kabın memuru cıkarıyoken hadi bakalım biri fedakarlık yapıcak sa oda en tepeden gidenler yapıcak nokta

    Cevapla
    • Kabin kokpit xxx seni ezik.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bi bitmediniz be kardeşim. Teknik olarak sizin yüzünüzden aciz gözüküyoruz. Kendi değerimizi yükseltemediğimiz gibi milletin düşmesini beklemek bize yakışmaz bir öğrenin şunu.( Gerçi sana cevap verenin de senden altta kalır yanı yok.)

      Cevapla
    • Bir teknisyen olarak senin gibi bir emm bessille calismak utanc verici belliki vasifsiz birisin… ama pilotun hostesin maasindan sanane ? Sen kendi onune bak.. sen mi oduyorsun maasini sanki onlarin maasi dusunce seninki mi artacak !? Benc sen ortlik karistirici bir yntici gt kili olablirsin.

      Cevapla
    • Her yerde illa çürük elmalar var. Bu model de öyle biri belli ki. Kokpitten tekniğe saygılar, selamlar, inşallah hep birlikte haklarımızı savunacağız.

      Cevapla
  30. 4 yıl önce

    Temsili maaş görüşmeleri haftasına girdik.Çayımı çekirdeğimi aldım,tiyatronun sahne almasını bekliyorum.

    Cevapla
  31. 4 yıl önce

    Ayhan Günal’ın da mı uçuşunu kesmişler?

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Günal bu ara çok konuşuyor hava işte arkadaşlarını nasıl sattığı unutulmadı talpa da meslektaşlarına zerre yardımıolmadığı gibi sektörde talpayı sıfırladı şimdide gelecek sendika seçimlerine gaz kesiyor artık herkes biliyor seni

      Cevapla
  32. 4 yıl önce

    Hava İş’te kalanlar bu işin sorumlusudur. Hem aidat öde, hem hesap sorma hem de 5 aydır kulağının üstüne yatan Hava İş’te kalmaya devam et. Müstehaksınız kardeşim.

    Cevapla
  33. 4 yıl önce

    Malum site Havaİş’i kahraman yapma peşinde. Yabancı pilotlar gönderilsin diye bütün resmi kurumlara yazı yollayan HAVASEN. Kıdığa bakılırsa Hava İş karşıymış yabancı pilota. Yersen

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kardeşim takmışsınız malum siteye ne yaranız varsa… Ben tarafsız bakıyorum ve kokpit ve kabini buradan daha fazla savunuyor bana göre NOKTA

      Cevapla
      • Yönetici 4 yıl önce

        Sendikadan Nemalanma meselesi aslanım. Pilot ve kabin düşmanı site bu ara neden değişti dersin.THY den nemalandığı zaman bunları yazabiliyormuydu. Kırk yıllık xxxx şimdi namuslumu oldu sanıyorsun

        Cevapla
  34. 4 yıl önce

    sondaki atasözü işin özü.

    Cevapla
  35. 4 yıl önce

    Fırsatçılıktan baska değil yaptıkları, kimse mal okumasın!!

    Cevapla