Filenin Sultanları'ndan Ekonomi Sınıfında Uçuş Tepkisi

Filenin Sultanları’ndan Ekonomi Sınıfında Uçuş Tepkisi

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, ABD’ye Milletler Ligi maçları için giderken Türk Hava Yolları’nın (THY) kendilerine ekonomi sınıfında yer ayırmasına ve yan yana oturtulmamalarına tepki gösterdi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ise eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu’nda olduğunu belirtti.

Ekonomi Sınıfında Uzun Yolculuk Tepkisi

Milletler Ligi’nin ikinci hafta maçları için ABD’nin Arlington kentine giden Filenin Sultanları, sponsor firma THY’nin 13 saat süren yolculukta kendilerine ekonomi sınıfında yer ayırmasına tepki gösterdi. Uçakta yan yana oturtulmamaları nedeniyle de sitem eden oyuncular, tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

Oyunculardan Tepkiler

  • Eda Erdem: “13 saatlik ABD uçuşu başlasın. Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz.”
  • Hande Baladın: “Geçmişler olsun.”
  • Ebrar Karakurt: “Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi. Çok teşekkürler!”
  • Zehra Güneş: “Teşekkürler THY. En azından koridor ayırmışsınız.”
  • Simge Aköz: “Kendi imkanlarımızla dahi, daha konforlu bir uçuş imkanı tanımadığınız için teşekkürler!”

THY’den Açıklama: Sorumluluk Federasyonun

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyada gelen eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, “Sponsoru olduğumuz tüm federasyonlar için yıl başında uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara aittir” dedi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ise, “Bundan sonra federasyon yetkilileri ile daha koordineli olacağız” ifadesini kullandı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 1716733532873

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medyada yapılan paylaşımlara cevap olarak şu açıklamaları yaptı:

  • Her sene binlerce milli sporcumuz yurtdışına müsabakaya gidiyor. Biz hiç birinin seyahat programına dahil olmuyoruz. Voleybol Federasyonu‘nun yanında her federasyona sponsorluk adı altında verdiğimiz bütçeler var. (Özelde TVF’ye bu sene geçen senenin 3 katı bir bütçe verdik.) Bütçeleri istedikleri gibi kullanıyorlar ve biletlemeler ile ilgili tarih, parkur, kabin tercihi tamamen federasyonlarımızda. Ekonomi uçma kararı aldıklarında da yer müsaitse alanda “business upgrade” ediyoruz. Boş koltuk varsa uçuyorlar.

    On milyon doları geçen toplam sponsorluklarımızın yanında başarılı sporcularımıza mil ve tatil hediyelerimiz oluyor. Hatta geçende basın huzurunda ilan ettik bu sene Olimpiyatlarda altın madalya getiren her bir sporcumuzun şahsına Bir Milyon Mil hediye edeceğiz.

    Evet, Milli Bayrak taşıyıcı havayoluyuz. Global ölçekte yarıştığımız dünya havayolları kendi sporcularını nasıl taşıyor hiç bakmadan, Sporcularımıza elimizden gelen destekleri vermeye devam edeceğiz. Hazırlık maçı seviyesindeki bu müsabakaya gidişte “B787 Dreamliner” ile yapılan uçuşun kızlarımızın performansını fazla etkilemeyeceğini umuyorum. Bu uçaklar özellikle düşük basınç uygulaması olan yeni jenerasyon uçaklar. Bu seferlik bununla teselli buluyoruz.

  • Evet artık özellikle kadın sporcularımızın yurtdışı gidiş gelişlerini özel olarak takip edeceğim. Mesela 2022 yılında Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı, büyükler kategorisinde ilk kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Türkiye, 140 puanla takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Şimdi geriye dönüp bakacağım bu kadınlarımız nasıl gidip gelmişler? Yakın zamanda da bireysel şampiyon olan kadın güreşçimiz de vardı. Talimat veriyorum Özel Kalemime, tüm kadın sporcularımız milli maçlara giderken lütfen Özel Kaleme bildirin şahsen takip edeceğim, gerekirse uçak tipi değiştireceğiz ve sizi business uçuracağız!
  • H.M. keşke biraz araştırsanız. Devletten THY’ye ne kadar para verildiğini sanıyorsunuz da burada “vergilerimiz var THY”de diyorsunuz. Hiç bilançolarımızı okudunuz mu? Nerede var devlet yardımı THY’nin gelirleri arasında?
    Tamamen algı operasyonu yapıyorsunuz. Tıpkı yukarıda bir yerde “Atatürk’ün kızları, kırmızı çizgimiz” derken yaptığınız gibi “tribüne oynuyorsunuz”. Japonya’ya giderken daha koordine edilmiş bir seyahatti, kızlarımız business gittiler. Bu sefer 17 Mayıs’ta bize haber verilmiş. Hiç yurtdışı uçtunuz mu? Biletler 365 gün önceden satışa açılır. Ayrıca dünyanın 130 ülkesine uçuyoruz, o uçakta en az 40 farklı ülkeden yolcu vardır. Bir ay önce haberimiz olsa daha farklı ne yapardık, başka uçuşlara atanmış 777 uçaklarından birini çekmeye çalışırdık. Yakın zamanda niye çekemiyoruz, çünkü tüm uçakların ve uçuracak pilotların planları aylık yapılır.
  • H.M. bence yazdığınız her üç maddeyi de salim kafayla düşünün. Covid döneminde piyasadan ticari kredi aldık ve hala onları kapamaya çalışıyoruz. Demek istediğim sizin kafanızdaki THY ile gerçek THY çok farklı. Son 5 yılın faaliyet raporlarını okumanızı tavsiye ederim. Kahramanmaraş merkezli depremde 300 milyon dolar tutarında bağış yaptık. Genel Kurulun onayıyla. Ben sizin o konudaki yorumlarınıza denk gelmememi es geçeyim ama THY’nin %51’inin sahibi yerli ve yabancı binlerce yatırımcı. Uçak tahsisi, ücretsiz bilet gibi tüm maliyetler sponsorlukları geçerse bağışa girer ve Genel Kurulda onaylanır.
  • B.G. Berkant Bey 6 saat önce özel bir birim kurarak tüm milli sporcuların dış müsabaka yolculuklarını takip etmeyi ve business de uçmalarını sağlamak için federasyonlarla daha koordineli çalışacağımızı ilan etmiştik. Bundan sonraki çabaları ben artık iyi niyetten yoksun olarak görüyor ve bu tartışmalara kendi açımdan son veriyorum.
  • U.K. Afrika noktalarımızdaki doluluk oranlarını biliyor musunuz?

Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan Açıklama

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın ABD’ye gidişine ilişkin Türk Hava Yolları (THY) yetkililerinin yaptığı açıklamalara Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan (TVF) yanıt geldi. Federasyon, THY’nin ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu açıkladı.

TVF’nin Açıklaması

Kamuoyunun Bilgisine

2024 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ikinci etap müsabakalarını oynamak üzere A Milli Kadın Voleybol takımı sporcularımız ve teknik ekibimiz bugün ABD’ye uçak yolculuğu gerçekleştirmektedir. Söz konusu uçuş hakkında THY yetkilileri tarafından federasyonumuza karşı ifadeler içeren, gerçeği yansıtmayan açıklamalar sebebi ile kamuoyunu bilgilendirmek zaruri hale gelmiştir.

Federasyonumuz, bağlı olduğu mevzuatlar gereğince Business Class bilet alamamaktadır. Söz konusu ABD seyahati öncesinde 17.05.2024 tarihinde kafilemizin seyahat listesi hem yazılı hem şifahen THY ile paylaşılarak özellikle kabin yükseltme (upgrade) konusunda destek istenmiştir.

THY, talebimize istinaden TVF’nin tüm faaliyetlerine yönelik tüm bir sene içerisinde sadece 20 kişi için uçak müsaitliğine göre kabin yükseltme hakkı olduğunu ve bu işlemin uçuş öncesi müsaitlik durumuna göre gerçekleştirilebileceğini bildirmiştir. Takımımızın 26.05.2024 tarihindeki uçuşunda takım kafilemizden hiç kimse kabin yükseltme hakkından faydalanmamıştır.

THY ile federasyonumuz arasındaki sözleşme barter sözleşme kapsamındadır ve maddi ödeme içermemektedir. Sözleşmedeki tüm haklar federasyonumuz faaliyetlerinde uçak bileti olarak kullanılmaktadır.

Sonuç olarak; söz konusu uçuşta hiçbir bilete kabin yükseltme (upgrade ) işlemi yapılmamış, listemizi de Türk Hava Yolları yetkililerince yapılan açıklamaların aksine elektronik postalarla sabit olduğu üzere 17.05.2024 tarihinde Türk Hava Yolları yetkilileri ile paylaşılmıştır. Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değildir.

Saygılarımızla,
Türkiye Voleybol Federasyonu

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 1716732974543 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 1716762317073 e1716785603895 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 1716762317066 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 1716762316982 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 1716745859496

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 5 ay önce

    Lütfen Yahya bey bir kere yaaa, hatalıyız özür dileriz hatamızı telafi edeceğiz desen ölürmüsün. Sorumlu veloybol federasyonuymuş, ne bilsin senin koltuk araligini. Siyasi bir kimligi olsa apkıred edersiniz. Turk istiklal marsini okutan bu evlatlarimiza az saygi lutfen. Rahmetli Turgut OZAL olsaydi sizce ne yapardi? Bir halterci icin neler yapti ne vizyonu vardi adamin. Yemin olsun o cift katli Cumhurbaskani ucagini verirdi kizlarimiza. Ya siz upkrede bile edemediniz akpartili bir belediye baskani olsaydi ederdiniz. Neyse ya zamaniniz daralfi cok yakinda normallesiriz inssAllah…

    Cevapla
  2. 5 ay önce

    YHY budurumda zaten haklı çünkü böyle bişey olacağı THY ye söylenmemiş böyle sitem atacağınıza rica etseydiniz de acil çıkış kapısında falan dursaydınız
    THY şu an hakli

    Cevapla