featured

Faciaya Ramak kala! Pilot çarpışmayı son anda fark etti. “Southwest iptal. -FedEx hareket halinde”

FedEx Express Uçağı Southwest Airlines Boeing 737’nin Üzerine İniyor

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, FedEx Express’e ait bir uçağın Austin Bergstrom Havalimanı’nda Southwest Havayolları tarafından işletilen Cancun’a giden Boeing 737’nin neredeyse üzerine indiği “olası bir pist ihlali olayını araştırıyor.

Korkunç olay, Southwest Havayolları uçağının, FedEx tarafından işletilen Boeing 767’nin inişine izin verilen pistten kalkışına izin verildi.

Hava trafik kontrol kayıtları, kule kontrolörlerinin Southwest Airlines uçağına kalkış izni verdikten kısa bir süre sonra FedEx uçağının pilotlarına aynı piste iniş yapabileceklerini teyit ettiklerini gösteriyor.

FedEx uçağının pilotları, sise girmelerinin ardından Southwest Uçağı ile çarpışabileceklerini son anda fark etti ve inişi iptal etti.

Hava trafik kontrol yayınlarının bir kaydında, FedEx uçağındaki bir pilot Southwest pilotlarına talimat veriyor: “Southwest iptal. -FedEx hareket halinde”.

Uçuş takip sitesi Flight Radar 24 tarafından sağlanan veriler, iki uçağın çarpışmadan kaçınmak için hızla zıt yönlerde birbirlerinden uzaklaştı.

Aynı veriler, iki uçağın zıt yönlere dönmeden önce birbirlerine 500 feet kadar yaklaştıklarını göstermekte.

NTSB yaptığı açıklamada, “Cumartesi günü Austin-Bergstrom Uluslararası Havalimanı’nda Southwest Airlines ve FedEx’e ait uçakların karıştığı olası bir pist ihlali ve aşırı uçuş olayını araştırdığını” bildirdi.

Olası bir felakete ramak kalmasına rağmen, Southwest uçağı Cancun’a doğru uçuşuna devam etti ve Cumartesi sabahı yaklaşık iki saat sonra başka bir olay yaşanmadan iniş yaptı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir