featured

FAA 53 ülke temsilcisiyle toplanıyor

FAA bugün 53 ülke temsilcisi ile Boeing 737 Max problemini masaya yatırıyor.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeing 737 Max sorunlarıyla ilgili olarak Fort Worth’ta toplantı yapıyor. Fort Worth, Teksas’taki toplantının sonucu merakla beklense de FAA’nın Boeing 737 Max tipi için halen yeşil ışık yakmış olmaması, toplantının sonucunun olumsuz olacağını düşündürdü.

Havacılık güvenliği temsilcilerinin FAA’nın vereceği karara uyup uymayacağı da ayrı bir muamma. FAA, Çin, Fransa, Almanya, İngiltere, Hindistan, Endonezya ve Etiyopya’nın yanı sıra Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün de bulunduğu zirveden çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

Bir çok temsilcinin güvenlik sorunları tamamen giderilene kadar ve akıllarda ki tüm sorular temizlenene kadar 737 Max’ın tekrar havalanması mümkün görünmüyor

Öte yandan zor durumda kalan Boeing tazminatlar konusunda da sıkıntı çekecek gibi gözüküyor. Öncelikli olarak Çin’in ve ardından milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları’nın tazminat talepleri, filosunda 737 Max olan diğer havayolu şirketlerine de emsal olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir