featured

Etiyopya Havayollarının B737-800 MAX Uçağı düştü

Uçakta 149 yolcu ve sekiz mürettebat üyesi bulunan Etiyopya Addis Ababa’nın 62 kilometre güneydoğusunda, Bishoftu kasabası yakınlarında düştü.
ET 302 uçuş numarasına sahip bir Boeing 737-800MAX uçağının, Etiyopya’nın başkentindeki Bole Uluslararası Havaalanı’na yerel saat 08: 38’de kalktıktan hemen sonra temasını kaybettiği bildirildi.
Etiyopya havayolları sözcüsü Boeing 737′-800 MAX uçağının 149 yolcu ve sekiz mürettebat taşıdığını belirtti.
Başbakan Abiy Ahmed, ET302 ‘nin Nairobi’ ye uçtuğu, bu sabah düştüğünü belirtti. , Başbakan Abiy Ahmed ise sosyal medyada başsağlığı diledi.
Etiyopya Havayolları, çöküşü başbakan’ın tweetinden kısa bir süre sonra yayınlanan bir açıklamada doğruladı.
Açıklamada, “Etiyopyalı Havayolları, Addis Ababa’dan Nairobi’ye tarifeli seferlerde ET 302/10 Mart’taki uçuşunun bugün Bishoftu (Debre Zeit) civarında düştüğü belirtiliyordu .
Açıklamada, “Şu anda arama kurtarma operasyonları devam ettğini ve hayatta kalanlarle ilgili henüz bilgi alamadıklarını ifade ettiler.
Havayolu, uçuşta bulunabilecek kişilerin ailesi ve arkadaşları için bir yolcu bilgi merkezi araclığı ile görüşmelere başladı
Olay nedeniyle, Addis Ababa’dan bazı uçuşlar ertelendi veya iptal edildi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ D1SRr8fW0AAqvOy

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Bu max lerde bir sikinti var.6 ay oncede Lion Air düsmustu.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Boeing’e teknoloji yüklersen uçak sapıtıyor, basit kullanacaksın, kamyon gibi…

    Cevapla
  3. bayrak şirketimiz de bu konulara Cok fazla dikkat etmeli gerekirse ucaklari iade etmeli… onemli olan sagsalim gidecekleri yere varmalari isik misik onemli degil ucak icinde..

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Ayni sekilde kalkistan hemen sonra dusen lion air.bence thy max lari bu sikinti cozulene kadar ucurmamali.risk faktoru giderek yukseliyor ucaklarin.

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Normalde uçak ile ilgili sorunlar giderilene kadar bu uçakların kullanımı ve üretimi durdurulması lazım. Ancak Boeing’in Amerikan şirketi olması ve lobi faaliyetleri sayesinde Lionair kazasını pilotaj hatası diyerek geçiştirdiler, şimdi de bu kazayı geçiştireceklerdir.

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    İki kaza birbirine benziyor mu evet. O zaman belirsizlik bitene kafar uçurmamak lazım bu uçakları.

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Ne oluyor bu max lara sorun çözülene kadar uçurmasınlar. Bizim filodakilerde acilen ground edilmeli.

    Cevapla