featured

Etihad eski CEO’suna İngiltere’den suçlama

Daha önce Etihad Airways’in CEO’su olarak 11 yıllık büyümesine hizmet etmiş James Hogan’ın İngiltere’de Covid-19 Kırmızı Liste kuralını ihlal ettiği anlaşıldı. Eski CEO İngiliz hükümetinin otelde 10 gün karantinada kalma şartını atlatmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Bay Hogan Avustralya ve İngiltere çifte vatandaşı ve her iki ülke pasaportuna sahip. Avustralya  pasaportuyla 17 Mart’ta Abu Dabi’ye gitti.  BAE, yaklaşık iki aydır İngiltere’nin kırmızı listesindeydi. Abu Dabi’den İsviçre’nin Cenevre şehrine uçtu. En önemlisi, İngiliz hükümeti şu anda burasını risksiz gördüğü için kırmızı listeye koymamıştı.

Hogan, Londra Heathrow’a İsviçre’de sadece iki gün geçirdiğini bildirdi. Burada şüphe uyandırmamak için İngiltere’ye İngiliz pasaportuyla girdi.

Bir ihbarcı İngiliz büyükelçiliği yetkililerine durumu ihbar edince Hogan yakalanarak gözaltına alındı. Görünüşe göre bu, Etihad eski CEO’sunun kırmızı listedeki bir ülkeden geldiği için gerekli otel karantinasını atlatma planları ile çevresine övünmesi ile ortaya çıktı.

Yetkililerin bilgilendirilmesiyle, Heathrow’daki sınır güçleri onu karantinaya almadan önce gözaltına aldı. Karantina otelinin 10 günlük ücretine ek olarak, Hogan 10.000 sterlinlik para cezasına ve hatta kırmızı liste ihlali nedeniyle kovuşturmaya da maruz kalabilir. Bunun dışında geçen ay yaptığı başka bir gezi de şimdi daha ayrıntılı incelemeye alınıyor.

Özetle İngiltere kırmızı listesi

İngiliz hükümeti kırmızı listeyi ilk olarak bu Ocak ayında oluşturdu. Mutasyona uğramış koronavirüsün ülkeye girişini önlemenin bir yolu olarak tasarlandı. Mutasyonların varlığına sahip ülkeleri ve yakın bağlantıları olan ülkeleri bu listeye ekledi. Yönetmelik, kırmızı liste ülkelerinden gelen yolcuların kendi ceplerinden finanse ettiği bir otel karantinasından geçmesini gerektiriyor. Bu 10 günlük karantina konaklamasının maliyeti 2.418 Dolar.

Kırmızı listedeki ülkelerden sadece İngiliz ve İrlanda vatandaşlarının ve ikamet hakkı olanların İngiltere’ye girebileceğini de belirtmekte fayda var. Kırmızı Liste kısıtlaması yalnızca bu tür ülkelerden doğrudan giriş yapanlar için değil, aynı zamanda son 10 gün içinde bu ülkelerden geçen kişiler için de geçerli. Ancak Hogan, Abu Dabi’den İngiltere’ye giderken İsviçre’de sadece iki gün geçirdi. Bu nedenle  kısıtlamayı ihlal etmiş sayılıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir