featured

Eskişehir havacılık sektörü Dubai'de tanıtıldı

Avrupa’nın en büyük havacılık projelerinden olan ve ülkemizden sadece Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) ortak olarak yer aldığı Avrupa Birliği EACP ABROAD projesi kapsamında Eskişehir’in havacılık sanayi Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) tanıtıldı.
Gerçekleşen etkinlikte Eskişehir’i temsilen odanın ilgili personellerinin yer aldığını söyleyen ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, “4 gün boyunca BAE’nin Dubai ve Al Ain şehirlerinde arkadaşlarımız Eskişehir ve Eskişehir’in havacılık sanayinin tanıtımını gerçekleştirdiler. Eskişehir Havacılık Kümesi’nin kabiliyetleri hakkında bilgi verdiler. Oldukça verimli bir ziyaret oldu” dedi.
Eskişehir havacılık sanayinin daha da uluslararası hale gelmesi için çalıştıklarının altını çizen Özaydemir, “Havacılık sanayinde yeni fırsatların yakalanması, KOBİ’lerin tedarik zincirine katılımları ve havacılık alanında uluslararası işbirliği dinamiklerinin desteklenmesi konusunda önemli bir fırsat yakalandı” diye konuştu.
Programa ESO dışında Toulouse Havacılık Kümesi ve Hamburg Havacılık Kümesi’nin de katıldığı belirten Özaydemir, özellikle BAE’de yeni kurulacak havacılık şehirlerinde önemli işbirlikleri ve potansiyellerin olduğunu bildirdi.
Özellikle Dubai ve Al Ain’de havacılık sektörü için önemli fırsatlar olduğunu hatırlatan Özaydemir, “Organizasyonda yer alan arkadaşlarımız 4 gün boyunca yoğun olarak yaptıkları görüşmelerde ve raporlarda bölge potansiyeli hakkında bilgi verdiler. Buradaki fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Önümüzdeki yıl buraya Eskişehir’den bir ticaret heyeti götürmeyi planlıyoruz ” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir