featured

EMIRATES'İN DEV UÇAKLARI 3.HAVALİMANINI BEKLİYOR

Tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 78 doluluk oranıyla uçtuklarını açıklayan Emirates Türkiye Müdürü Bahar Birinci, yapımı devam eden 3. havalimanı açıldığında iki katlı yolcu uçakları olan Airbus A380 ile uçmayı planladıklarını söyledi.

Emirates Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Genel Müdürü Bahar Birinci, geçen yılı değerlendirdiği ve bu yıla ilişkin yenilikleri ve öngörülerini paylaştığı bir basın buluşması gerçekleştirdi.
Radisson Blu Şişli Otel’de gerçekleşen toplantıda, Emirates’in tüm olumsuzluklara rağmen 2015-2016 mali yılında 1,9 milyar dolar ile şu ana kadarki en yüksek kâr oranını elde ettiğini açıklayan Birinci, havayolu endüstrisinin hızla değiştiğini ifade etti. Dünyadaki son gelişmelerin havayolu şirketleri arasında düşük maliyetli uçanlar (low cost) ve Emirates gibi lüks olanlar lehine ilerlediğini vurgulayan Birinci, “Aradaki skalada yer alan havayolları böyle giderse zor ayakta kalacak” dedi.
Emirates’in Atina üzerinden New York’a günlük sefer başlattığını hatırlatan Birinci, 12 Mart 2017 tarihinden itibaren Dubai’den New York’da Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’na, Yunanistan’ın başkenti Atina üzerinden günlük uçuş düzenlemeye başlayacaklarını anlattı. Birinci, “Fiyatlarımız gidiş-dönüş, tüm vergiler dahil ekonomi sınıfında 660 dolardan başlıyor. Hem İstanbul hem de İzmir’den Aegean Havayolları Türk yolcuları Atina’ya götürüp oradan bizim seferlerimize bağlantı verecek. Talebin artmasıyla bu seferleri iki katlı Airbus A380 uçaklarımızla yapmak da planlarımız arasında” dedi.
YAKINDA THY’YE DE BULAŞIRLAR
Yeni başlayacak New York uçuşlarının Avrupa’daki havayolu şirketlerinde rahatsızlık yarattığını ifade eden Birinci, havayollarında Amerika ve Avrupa arasındaki çekişmeye dikkat çekti. Kendilerinin de içinde olduğu Körfez’in üç güçlü şirketi olan Emirates, Katar ve Ethiad’ın gelişiminin havayolu pastasındaki rekabeti büyüttüğünü savunan Birinci, ABD Başkanı Donald Trump’un altı ülke vatandaşlarının ABD’ye girişine kısıtlamalar getiren düzenlemesini hatırlatarak, “Yakında THY’ye de bulaşırlar” yorumunu yaptı.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 0732017 bahar bin.3
YÜZDE 78 DOLULUKLA UÇUYOR
Turizm sektöründeki son verilere de değinen Bahar Birinci, Türkiye’nin turizm gelirinin geçen yıl yüzde 29,7 düştüğünü anımsattı. Turizmde sadece ülkemizde değil dünyada kriz olduğunu savunan Birinci, kendilerinin de geçen yıl İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlattıkları uçuşları durdurmak zorunda kaldıkların belirtti. Sabiha Gökçen-Dubai uçuşlarının yanlış bir zamanlamaya denk geldiğini, istedikleri dolulukları yakalayamadıklarını söyleyen Birinci, Atatürk Havalimanı’ndan Dubai’ye haftada 11 uçuş yapmaya devam ettiklerini bildirdi. Birinci, “Halen yüzde 78 doluluk oranıyla uçuyoruz, böylesi bir ortamda bu rakam gayet iyi. Geçmişteki doluluk oranımız yüzde 90’ların üzerindeydi. Dileriz en kısa zamanda eski günlere dönebiliriz” dedi.
A 380’LER GELECEK
Atatürk Havalimanı’ndan ek uçuş izni almak üzere başvurduklarında olumsuz yanıt aldıklarını kaydeden Birinci, şimdi beklentilerinin yapımı devam eden 3. havalimanı olduğunu ifade etti. Bahar Birinci şöyle konuştu: “İGA -İstanbul Yeni Havalimanı’nda yerimizi aldık. İnşaat bittiğinde kapasitesinin 90 milyon olacağı söyleniyor. Hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. Buraya iki katlı yolcu uçağımız Airbus A380 ile uçmayı planlıyoruz. 3. Havalimanı pistleri A380 operasyonu için uygun.”
Türkiye uçuşlarını duruduran havayolu şirketlerine de değinen Birinci, Air Canada, Alitalia, Swiss, Avusturya, Eva Air gibi şirketlerin çıktığını vurgulayarak, Emirates olarak kendilerinin daha uzun vadeli düşündüklerini, Türkiye’den memnun olduklarını bildirdi.
EMİRATES’TEN BAZI RAKAMLAR
Emirates Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Genel Müdürü Bahar Birinci, 6 kıta ve 83 ülkede toplam 154 destinasyona uçtuklarını, bu destinasyonların 47 tanesine uçuşları A380 model uçaklar ile yaptıklarını aktardı.
Bahar Birinci’nin Emirates’e ait paylaştığı bazı rakamlar şöyle:
Emirates, Kasım ayı verilerine göre 2016 yılının ilk yarısında bir önceki sene aynı döneme göre taşınan yolcu sayısını yüzde 9 artırdı.
Emirates, 2016 yılı ilk yarısında 28 milyon yolcu taşıdı ve 12.5 milyar dolar gelir elde etti.
Emirates tarafından aynı dönem içerisinde yeni uçak donanımları, modern tesisler, son teknolojiler ve personel girişimine 4.7 milyar Dolar yatırım yapıldı.
2016 yılı içerisinde tüm Emirates uçakları dünyayı 20.561 kez dolaştı.
Emirates, 7.7 milyar Dolar ile dünyanın en değerli havayolu markası oldu.
2016 yılında 58 milyon yemek servis edildi, 8.8 milyon yolcu uçak içi Wi-Fi hizmetinden yararlandı, 2.75 milyon First ve Business Class kiti dağıtıldı.
Toplamda 55 milyon yolcu taşıyan Emirates, 194 bin uçuş gerçekleştirdi.
Emirates 2016 yılında, 20 A380 ve 16 Boeing 777-300ER olmak üzere 36 uçak satın aldı.
2016 yılında Emirates’in yeni hatları Filipinler’de Cebu ve Clark, Çin’de Yinchuan ve Zhengshou, Myanmar’da Yangon, Vietnam’da Hanoi ve Amerika Florida’da Forth Lauderdale oldu.
1 Temmuz 2017 itibariyle başlayacak Kamboçya Phnom Penh uçuşları ile yolcular hem çok önemli bir ticari merkeze hem de çok önemli tarihin yattığı Ankor Wat’a ulaşabilecekler.
Yangon – Phnom Penh arası uçuş hakkı olan Emirates, özellikle Myanmar gidiş, Myanmar’dan Kamboçya’ya geçiş yapılan turlar için büyük kolaylıklar sunacak.
Vietnam (Saygon) gidiş, Kamboçya ( Phnom Penh) dönüş olarak turlarda güzel bir rota imkânı sağlayacak (Sayon-Hanoi-Halong Bay-Seam Reap-Phnom Penh).
Phnom Penh uçuşları Economy Class’ta kişi başı havalimanı ve yakıt vergileri dahil 799 Dolar, Business Class’ta ise 2.699 Dolar’dan başlıyor.(TurizmdeBuSabah)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 8 yıl önce

    emiraresde masa basi calisan kac tl alir türkiye ofisinde

    Cevapla
  2. 1 – Bahar Hanım işini iyi bilen ve yapan bir profesyoneldir. Emirates’in Türkiye’deki başarısının tek mimarıdır.
    2 – Emirates’in B777lerinde ekonomi sınıfı konfigürasyonu 3-4-3 şeklinde olduğundan Emirates’in %78 dediği doluluk oranı, THY dahil B777 ve A330ları 3-3-3 olan bir çok havayolu için %100’lere yaklaşmaktadır.
    3 – Bugüne dek Emirates’i hiç kullanmamış, yıllardır beğenmeyen ve ‘Araplar’ vs saydıranlara tavsiyem Emirates’i bir kere deneyip ondan sonra yorum yapmalarıdır. Karşılaşabilecekleri ufak tefek makul gecikmeler dışında tüm servislerinden memnun kalacaklarından eminim. THY daha B777 nedir bilmezken, Emirates günde 2 kere iniyordu IST’a B777-300ER ile.

    Cevapla