featured

EMIRATES DÜŞÜŞTE…

Emirates Havayolları, seneler sonra ilk defa karında düşüş açıkladı. Orta Doğu merkezli havayolu şirketi Emirates, doluluk oranının düşmesi ve sert rekabet nedeniyle düşüş yaşadı. Emirates, British Airways ve Türk Havayolları ile rekabet ediyor.
Dubai merkezli havayolu şirketi, geride kaldığımız bir sene içerisinde net karı 354 milyon dolara geriledi. Bu keskin düşüş ile birlikte, Emirates 2010-2011’den bu yana ilk defa düşüş gösterdi.
Havayolu şirketleri arasında yaşanan sert rekabetten dolayı Emirates’in doluluk oranı düştü. Emirates’in doldurabileceğinden daha fazla koltuk eklemesiyle birlikte koltuk başına geliri de azaldı. Emirates’in doluluk oranının düşmesinde Büyük Britanya’nın Avrupa Birliği’nden ayrılması ve Orta Doğu ülkelerindeki istikrarsızlığın önemli rol oynadığı tespit edildi.
British Airways ve Türk Havayolları’nın havacılık sektöründe önderler arasında yer alması, Emirates’i olumsuz etkiledi. British Airways, sektörde uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde varlık gösteriyor. Son senelerde Türk Hava Yolları’nın da yükselmesi, Emirates’i de etkiledi.(vatandanhaber)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir