featured

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı Açıklaması

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı için ‘2023 sonrasında İstanbul’un hayatına tekrar dahil edeceğiz’ dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin ilk “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”nı açıkladı.

Törende İmamoğlu kapatılan Atatürk Havalimanı’yla ilgili “Eninde sonunda Atatürk Havalimanı’nın da heba olmasına izin vermeyeceğiz. 2023 sonrasında İstanbul’un hayatına tekrar dahil edeceğiz” açıklaması yaptı.

(haber.sol.org.tr)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Seçimler yaklaşıyor ya sallamaya devam bakalım daha ne gibi ütopik vaatler verilecek her taraftan. Değil mi en son Demirel demişti herkese 2 anahtar diye

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    “Ayinesi istir kisinin lafina bakilmaz” demis büyükler. Maalesef baskan verdigin hicbir sozu yerine getirmedin. Bedava ekmek, su, süt. Her mahalleye kres gibi süslü ve populerist laflar ettin. trafik sorununu 2 auda bitirecem dedin. Bu vaatlerinden bir tanesini bile yapmadin . Bizde seni Akp ye alternating belledik ama hayal kirikligindan baska birsey degilsin.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Birde Yeşilköy sahilden Vip terminale kanal tam olur. Nihayetinde üzerine çöktüğün Belediye’nin teknesi boşta kalmasın.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Sizinkiler gibi 5 li ceteye devletin kasasini teslim mi etmis.Qatara bae ye el avuc mu acmiş.Faiz lobileri ulkeyi kemirdi.Milli irade kardesim saygi duyucaksin.Halk secti.Enflasyondan,issizlikten,adaletten, pahaliliktan bakiyorumda hic sesin cikmiyor.Sen de arpalanan troll sayfasindansin sanirim.İbb de alinan kararlar meclis cogunlugu ile alinir.Cogunluk cumhur ittifakinda neyin tantanasini yapiyorsun.Cehalet herzaman vardi fakat bu kadar cesur olmadi.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    İmamoğlu’nun bu açıklamasının satır aralarını okuyabilmek gerek. Atatürk Havalimanı’nı ne şekilde değerlendirmeyi (İBB olarak) düşünüyorlar? Bu gerçekten ciddi bir niyet mi, yoksa popülizm amaçlı mı? Zira Yeni Istanbul Havalimanı’nı inşa ve işletmekte olan IGA ile Devlet arasında yapılan Y.İ.D. Sözleşmesinde, en azından bu sözleşme bitimine kadar (yani 2043 veya pandemi nedeniyle belki biraz daha sonrası; halen bana göre durum belirsiz…) İstanbul’un Avrupa yakasında başka sivil yolcu ve kargo taşımacılığı yapılacak hiçbir havalimanı olmayacağı hükmü var. Ha, Bakırköy ilçesini İstanbul’dan ayırıp Bakırköy ili yaparsanız, o zaman durum değişir! -:)))Şimdi zaten IGA’nın ortaklık yapısı da değişmekte; Limak ve Mapa ortaklıktan ayrılmaktalar: IGA’da sadece Cengiz (%45) ve Kalyon (%55) kalmış olacak. Bundan sonrası bakalım nelere gebe???

    Cevapla