featured

Eğitim uçağı Burdur'da zorunlu iniş yaptı

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’ndan kalkan eğitim uçağı havada arızalanınca Burdur gölü kenarında bulunan Şeker Plajı’na zorunlu iniş yaptı.
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’ndan kalkan eğitim uçağı Burdur Gölü kenarına geldiği sırada bilinmeyen bir nedenle gölün çekilmesiyle oluşan kumsallık alana zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Uçakta bulunan öğretmen pilot ve öğrencisi, yara almadan kurtuldu.
Çevredeki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların ‘uçak düştü’ ihbarı yapmasıyla bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, büyük panik yaşandı.
Uçakta bulunan eğitici pilot ile öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Öncelikle uçuş ekibine geçmiş olsun. Er-Ah ta her sene bu Zaman’lar gerçekleşen(geçen sene de aynı uçak ERF Kırım yaşamıştır) rutin bir olaydır bu dikkat ve takip edilsin birkaç Kırım daha yaşanır yakın zamanda. Sivil havacılığın içinden gelmeyen (saygı değer bir iki kişinin dışında) havacılık namına eğitim almamış sanayici mantığıyla ben yaptım olur kafasında olan bir kadrodan oluşan bu sözde eğitim özde ticaret kurumunun gerek okul olarak gerek çalışanlar ki en başta da çakma lisanslı USTA ların acil ve titiz bir şekilde SHGM tarafından denetlenmesi ve gerekli işlemlerin artık yapılması şart olmuştur. Havacılık kurumları bu işin eğitimini almış bilinçli teknisyen ve mühendislere emanet edilmediği sürece daha çook bu tür olaylarla karşılaşırız. Allah uçuş hocalarımızı ve öğrencilerimizi korusun.

    Cevapla