featured

EasyJet'te Kadınlar, Erkeklerin Yarısı Kadar Kazanmış

İngiltere’nin en iyi işverenlerinin, kadın çalışanlara erkeklerden neredeyse yarı yarıya düşük ücret ödediği tespit edildi.

İngiltere’de yeni açıklanan ‘toplumsal cinsiyete göre ücret farkı’ raporundaki rakamlar gösterdi ki, İngiltere merkezli dev şirketlerin bazılarında kadınlara erkeklere göre yarı yarıya daha az ücret ödeniyor.
Şu ana kadar cinsiyete göre ödeme farkı istatistiklerini paylaşan 527 şirketten birisi de EasyJet oldu. Easyjet’de, kadınların saatlik ücret oranlarının erkeklerinkinden yüzde 52 daha düşük olduğu tespit edildi.

Kadınların aynı iş için erkeklerle aynı ücreti aldığını açıklayan Easyjet bu durumu açıklarken, kabin ekibinin çoğunluğunu daha düşük ücretle çalışan kadınların oluşturduğunu, buna karşılık yüksek ücretlendirilen pilotlardan yalnızca yüzde altısının kadın olduğunu kaydetti.
EasyJet sözcüsü de konu hakkında şu şekilde açıklama yaptı: “EasyJet’in cinsiyete göre yaptığı ödemedeki fark, İngiltere’deki çalışanlarının dörtte birini oluşturan pilot topluluğundaki cinsiyet oranından etkilendi. Pilotlar ağırlıklı olarak erkek ve diğer çalışanlara kıyasla maaşları yüksek, bu da EasyJet’teki ortalama erkek çalışan ücretini önemli ölçüde artırıyor “
EasyJEt’de ortalama pilot maaşı 92.400 sterlin iken bu rakam kabin ekibi için 24,800 sterlin.

Şirket, 2020 yılına kadar işe alınacak pilotların beşte birinin kadın olmasını hedefliyor.

 
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir