featured

EasyJet yolcuları, havalimanı’nda saatlerce uçak içinde mahsur kaldı

 

Dertli EasyJet yolcuları, Londra-Gatwick Havalimanı’nda saatlerce uçak içinde mahsur kaldıklarını ve kendilerine sadece “bir bardak su” ikram edildiğini söyledi.

Covid kısıtlamalarının kaldırılmasından bu yana son aylarda hava endüstrisinde bir kaos ve İngilizlerde tatile çıkma telaşı yaşanıyor.

Havayolları ve havaalanları, uzun kuyruklara, gecikmelere ve uçuş iptallerine yol açan personel eksikliğinden şikayet ediyor.

MyLondon’un bildirdiğine göre, en son olay, Hırvatistan-Dubrovnik’e uçacak Gatwick’ten saat 13:40’ta hareket etmesi gereken bir EasyJet uçuşunda yaşandı. Uçak ancak saat 20:30 da havalanabildi.

Bir yolcu attığı twitte “Gatwick’te bir EasyJet uçağında mahsur kaldım, uçakta dolu ve küçük çocuklar da var. Saat 13.40’ta havalanmalıydık. Bize sadece bir bardak su verildi, yiyecek yok.”

“Uçakta, ne zaman kalkılacağına dair belli bir saat alamayan insanlar arasında bir isyan vardı. Saat 20:30 civarında kalkmayı başardık. Bir daha asla EasyJet ile uçmayacağım.”

EasyJet’in baş işletme görevlisi Peter Bellew, uçuş kesintileri üzerine artan yolcu öfkesi nedeniyle görevinden istifa etti.

EasyJet CEO’su Johan Lundgren şunları söyledi: “İstifa eden Peter’e sıkı çalışması için teşekkür etmek ve başarılar dilemek istiyorum. EasyJet’teki herkes bu yaz kesinlikle güvenli ve güvenilir bir operasyon sunmaya odaklanmış durumda.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir