Altı aylık kapsamlı bir tasarım, deneme ve üretim sürecinin ardından easyJet’in 30 ülkeye yaptığı binin üzerinde günlük uçuşunda kullanılan üniformanın yanı sıra, 5000 kişilik kabin ekibi için altı parçalık yeni alternatifler eklendi. easyJet, 2007 yılından bu yana ilk kez kabin ekibinin üniformalarını yeniledi.
easyJet’in yeni üniformaları, 18 ve 68 yaşları arasında 3000’den fazla kadın ve yaklaşık 1500 erkek kabin görevlisi için stil ve rahatlık amaçlı tasarlandı. easyJet, Birleşmiş Krallığın en büyük kurumsal giyim uzmanlarının bulunduğu ICW’de Tasarım Danışmanı olarak görev yapan Jeff Banks ile, easyJet’in canlılık ve ruhunu yansıtan turuncu rengini çağdaş ve klasik bir şekilde sunan yeni koleksiyonun ana hatlarını belirledi.
Yeni koleksiyonun tasarım stili, rahatlık, yıkama ve giyim performansı, easyJet markası ve müşteri tercihleri gibi kategorilerde değerlendirilmesi için easyJet ağından 100’ün üzerinde kabin görevlisi belirlendi. Kabin görevlileri, yeni üniformaları görünüm, doku, stil, dayanıklılık ve uygunluk alanlarında değerlendirdi. Koleksiyon, kadınlar için iki elbise ve onunla uyum sağlayan daha uzun bir fular ve erkekler için de yeni bir yelek ve kravatla sonuçlandırıldı.
2 Yorum
- Yorumların Sıralanışı
- Yeniden Eskiye
- Eskiden Yeniye
Şık görünüyor, renkler canlı ama ben kabinde elbise kullanılmasına sıcak bakmam. Geçmişte sıklamen elbise içinde çektiğimiz sıkıntıları hatırlarım. Önde gelen ilke, uçuş emniyet ise eğer; ani hareketlerde elbise koltuk altlarından kasar, eteği yukarıya doğru toplar. Bu da hareketleri kısıtlar, rahatsızlık hissi verir. Kabin memuuru eteğine mi bakacak, tahliyeye mi? Galley’de çalışmak, yukarılara uzanmak da zordur elbise ile.İkinci önemli nokta; elbisenin yıkanma zorluğudur. Gün içinde, koltuk altları bölgesi deodorantlara rağmen koku yapar, keyfi kaçırır. Etek veya pantolon üzerine giyilen bluz her zaman pratiktir. Hem yüksek hareket kaabiliyeti hem temizlik ve hijyen açısından.
Önemli bir noktayı daha açıklamak isterim;modacılar-moda evleri kreasyonlar yaratır, gururla altna imza atarlar ama, uçakla seyahat süreci dışında, havacıların yaşamı, uçuş şartları konularında bilgisizdirler. Havayolu şirketinin “leke tutmayan,yanmayan, terletmeyen kumaş”isteklerine uyarlar, o kadar! O kıyafetin şıklık dışında rahat olması gerekliliğini atlarlar. Mankenler podyumda üniforma sergilerken alkışlanır, hergün üzerinde o üniformayı taşıyan mutlu mudur? Bu konu hiç kaale alınmaz. Kısacası bir bilene sormak gereklidir.