featured

EASA THY/Teknik A.Ş denetimi bitti…

Bildiğiniz üzere EASA THY/Teknik A.Ş  (bakım merkezleri) ve THY hat bakım ünitelerini 26-30 Mart 2012 de tekrar denetime sokarak daha önce yazdığı bir takım eksiklikleri giderip gideremediğini sorguladı. 
Aldığım duyumlarda, EASA’nın daha önce yazdığı eksik bulgularda yarı yarıya azalmalar olmasına rağmen daha önce görülmeyen bazı bulguları ilave edilip hepsinin tekrar bir arada düzeltilmesi için tekrar süre verilmiş.
Bu denetimde görülen en önemli eksiklikler;  C/S (Onaylayıcı personel) lerde İngilizce yeterlilik sorununun yanı sıra deneyim süreleri olmuş. Bunların yanı sıra; OJT Eğitimlerinde yetersizlik, Dökümantasyon sorunları aynen devam ediyor. Bu arada, Teknik A.Ş kendi lisanslı teknisyenlerinin lisan yeterliliğini sınamak için İstanbul üniversitesince seviye taspit sınavları yaptırıyor. Bu sınavlarda 75 üzerinden en az 35 seviye geçerli olmasına rağmen 35 alamayanlara rastlanması şasırtıcı. Bu seviye KPDS ayarı bir sınavla belirleniyor. 
Teknik A.Ş Yeterli İngilizcesi olmayanlar için kurslar verecek.
Benim anlayamadığım; İngilizce sadece teknisyenlerde değil mühendislikte ve yönetici kademelerindede önemli. Bu seviye sınavlarına sadece teknisyenleri sokup mühendis ve müdür ve üstü yöneticileri sokmamak son derece yanlış olup yanlı bir tutumdur.
EASA nın yetkili gördüğü kişiler olan Lisanslı C/S Uçak teknisyenlerinde İngilizce şartda, mühendis veya yöneticilerin İngilizce seviyeleri önemsizmidir. Bunu anlamak gerçekten güç. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 9 yıl önce

    bu denetımlerde benım de olmam gerekıyordu. ama THY bızım gıbı adamları yanlarına yanaştırmazlar…
    saygılarımla,
    avni doğan
    jet ve pistonlu uçak motorları teknık ögretmenı
    emeklı hava uçak bakım subayı ıhtısas no:T1924
    uçak kaza ve kırım inceleme uzmanı ve experi
    uçak kalite güvence uzmanı, uçuş hatları bakım komutanı (emeklı)
    jet motorları lisanslı revizyon uzmanı

    Cevapla