featured

DXB kuzey pisti 9 Mayıs itibari ile 45 gün kapanacak

 

Dubai’nin iki ana havalimanının sahibi olan Dubai Airports Company, Dubai Uluslararası Havalimanı’nın (DXB) kuzey pistinin 45 günlük kapanışı sırasında kapasitesini Dubai’nin ikinci Havalimanı olan Dubai World Central’a (DWC-Al Maktoum havalimanı) kaydırma planlarını açıkladı. 9 Mayıs’ta planlanan kapanış ile DWC, haftada 1.000’den fazla uçuş gerçekleştirecek.

Dubai’nin ikinci havalimanı olan Dubai World Central (Al Maktoum Uluslararası Havalimanı olarak da biliniyor) Dubai Uluslararası Havalimanı’nın kuzey pistinin geçici olarak kapatılması nedeniyle faaliyete geçecek.

Dubai Havalimanları CEO‘su Paul Griffiths dedi ki, “DWC, yolcu trafiğini karşılamak, sorunsuz bir geçiş sağlamak için hizmet temas noktaları açacak. Restoranlar, kafeler ve perakende satış mağazaları dahil olmak üzere havalimanı tesisleri tamamen çalışır durumda olacak ve check-in kontuarları, gümrük ve pasaport işlemleri yapılacak. Ayrıca havaalanı gelen yolcuları da karşılamaya hazır olacak”
Qatar Airways de Dubai uçuşlarını 45 gün boyunca DWC’ye yönlendirecek : Bu dönemde DWC’deki uçuşların çoğu flydubai, SpiceJet, IndiGo ve Gulf Air tarafından gerçekleştirilecek.

Griffiths, şunları söyledi : “Bu süre zarfında DWC, yolcularımızın beklediği tüm temel hizmet ve olanaklarla tam olarak faaliyete geçecektir. Gereksiz karışıklığı önlemek ve konuklar üzerindeki olumsuz etkiyi azaltmak için, bu süre zarfında seyahat edenlere havalimanına gitmeden önce planladıkları uçuşların hangi havalimanından ve terminalden kalkacağını havayoluna danışıp öğrenilmesini öneririz”
Dubai World Central, COVID pandemisinin patlak vermesinden bu yana kapalı. DXB’deki pist yenilenmesi tamamlandığında, DWC açık kalmayı planlıyor.

Özel taşıma düzenlemeleri

Dubai’nin iki havalimanı, aksamaları en aza indirmek ve yolcular için konforlu bir yolculuk sağlamak için özel bir dizi ulaşım bağlantısından yararlanacak.

Bu, günde 24 saat çalışacak iki havaalanı arasındaki transferler için ücretsiz otobüs hizmeti, DWC’de ücretsiz otopark ve DWC’den yolculuklar için RTA taksileri özel ücretler ile hizmet verecektir.
Paul Griffiths ekledi, “Bu önemli altyapı projesinin planlaması, yolcularımızın karşılaşacağı aksaklıkları en aza indirmek, hem Dubai Uluslararası hem de Dubai Dünya Merkez havalimanlarında en yüksek güvenlik ve misafir deneyimi standartlarını sürdürmek, sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için dikkatle yapıldı.”

DXB kuzey pisti en son 2014’te büyük bir yenilemeden geçti. Daha uzun güney pisti ise 2019’da iyileştirmeler için kapatılmıştı. Bu sefer yaklaşık 160.000 ton asfalt ve 30.000 m3 beton ile pist ve taksi yolları güçlendirilecek.

Ek olarak, 4.400’den fazla pist ışığı, modern ve çevre dostu teknolojiye yükseltilecek ve yaklaşık 264 km’lik kablolar değiştirilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir