Dünyanın En Uzun Süre Hizmet Veren Uçuş Görevlisi Bette Nash, 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

Dünyanın En Uzun Süre Hizmet Veren Uçuş Görevlisi Bette Nash, 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

Dünyanın en uzun süre hizmet veren uçuş görevlisi olarak tanınan Bette Nash, yaklaşık 70 yıl boyunca havadaki müşterilere hizmet verdikten sonra 88 yaşında vefat etti. American Airlines ile uzun bir ilişkiye sahip olan Nash, kariyerine 1957 yılında 21 yaşındayken başladı ve o zamanlar uçuş ücreti sadece 12 dolardı.

Guinness Dünya Rekoru Sahibi

Nash, dünyanın en uzun süre hizmet veren uçuş görevlisi olarak Guinness Dünya Rekoru’nu elinde tutuyordu. American Airlines, X’te yaptığı açıklamada, “Yaklaşık yetmiş yılını havadaki müşterilerimizle sıcak bir şekilde ilgilenerek geçiren Bette Nash’in vefatının yasını tutuyoruz. 1957’de başladı ve en uzun süre hizmet veren uçuş görevlisi olarak Guinness Dünya Rekorunu elinde tuttu. Bette nesiller boyu uçuş görevlilerine ilham kaynağı oldu. Yüksekten uç, Bette” ifadelerini kullandı.

67 Yıllık Hizmet

Haberi göre, Nash American Airlines’ta 67 yıl boyunca görev yaptı ve görevinden hiçbir zaman resmi olarak emekli olmadı. Kariyeri boyunca birçok nesil uçuş görevlisine ilham kaynağı olan Nash, havacılık sektöründe unutulmaz bir iz bıraktı.

Hayatının Son Günleri

Nash’e yakın zamanda meme kanseri teşhisi konulmuştu ve 17 Mayıs’ta darülaceze bakımında hayatını kaybetti. Onun vefatı, havacılık sektöründe derin bir üzüntü yarattı ve birçok kişi tarafından büyük bir saygı ve sevgiyle anıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir