featured

DÜNYANIN EN İŞE YARAMAZ HAVAALANINDA TARİHİ AN ! İLK UÇAK İNDİ…

285 milyon sterlin harcanan okyanus üstündeki havaalanına bir yıl sonra ilk uçak indi. St. Helena adası, en yakın anakaraya yaklaşık 2000, en yakın adaya ise yaklaşık 1300 kilometre uzaklıkta. Şiddetli rüzgar, büyük jetlerin havaalanına inişine izin vermiyor.
Büyük Okyanus’taki İngiltere’ye ait St. Helena adasına 285 milyon sterlin harcanarak yapılan havaalanına, açılmasından bir yıl sonra ilk kez bir ticari uçak indi. Tesis, dünyanın en işe yaramaz havaalanı olarak nitelendiriliyor.
St. Helena en yakın anakaraya yaklaşık 2000, en yakın adaya ise yaklaşık 1300 kilometre uzaklıkta. Adaya genellikle, İngiltere Kraliyet Posta İdaresi’nin çalışan son gemilerinden biri olan RMS Saint Helena’yla beş gün süren bir yolculuğun ardından ulaşılıyor.
St. Helena’daki havaalanı resmen geçen yılın Haziran ayında açılmıştı. Ancak tehlikeli derecede şiddetle esen rüzgârlarda büyük jetler havaalanına inemiyor.
British Airways adına Comair tarafından işletilen uçak Boeing 737-800 tipi uçak da ancak üç denemenin ardından adaya inebildi. Uçakta 60 yolcu bulunuyordu.
Kişi başına maliyeti 290 bin TL
4534 kişinin yaşadığı adadaki havaalanının maliyeti kişi başına 63 bin sterlin (290 bin TL). İngiltere hükümeti adaya bir havalaanı yapılmasına 2005’te karar vermiş ancak uygun bir inşaat firması bulunamaması ve küresel mali kriz nedeniyle inşaat 2011’de başlayabilmişti.
Havaalanıyla ilgili geçen yıl hazırlanan bir resmi raporda, zorlu hava koşullarının hesaba katılmaması ‘affalatıcı’ ifadesiyle eleştirilmişti.
St. Helena adasının tarihte ise önemli bir yeri var. Ünlü Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart 1815’te teslim olduğu İngiltere tarafından St. Helena’ya gönderilmiş ve 1821’de adada ölmüştü. (Milliyet)
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Böylece zafer havalimanı “en işe yaramaz” ünvanını kaptırdı desenize

    Cevapla
  2. 8 yıl önce

    Merak ediyorum biAllahın kulu bu haberi araştırdı mı diye?Ne verirlerse otluyoruz maaşallah.Ya arkadaş bu ne biçim habercilik bu ne koyun okuyuculuk.Meydanın kodu FHSH açın bi araştırın nerede hangi okyanusta niçin yapılmış.Yok bi uçak inmişmiş te falan onlarca video var yaklaşma ile ilgili.Değişik modellerde uçakların indiği.Şimdi gelelim havacılık kafasıyla düşünmeye Bu meydan orada var diye ETOPS uçuşları gerçekleşiyor.Oraya hiçi iniş olmasa bile onun orada olması Milyonlarca dolarlık yarar sağlıyor.Vah benim havacı sitem, vah benim havacı yazarlarım vah benim havacı koyun okurlarım.Ha ETOPS nedir diye soran oluyorsa o zaten bugün negiysem haberlerini okusun havacılık değil.

    Cevapla
    • Yazar 8 yıl önce

      Bak arkadaşım; Bu haber bir alıntı. Gazeteden alınıp konmuş. Editörümüz havacılık doktoralı falan değil. Havacılık bilgisi olsa da fark etmez bunu bilemeyebilir. Şimdi ben olsam ne yazardım. “Sevgili Airlinehaber editörü. Bu haberde bir yanlışlık olmalı. Çünkü o havaalanı ETOPS uçuşlar için kullanılmak için bulunmakta. Aksi takdirde şirketler o havaalanı olmasa kurallara göre uçuşlarını yapamazlar. Bu nedenle en işe yaramaz havaalanı dememek lazım.” İşte yapmanız gereken yorum bu. Bu tür yorum attığınızda diğer okurlarda konuyu anlayacak ve size teşekkür edecektir. Şimdi sizin tarzınız ile attığınız yorum en azından okurları koyun yapıyor. Editör koyun oluyor. Bu haberi diğer gazetelerde okuyanlar ve paylaşanlar da koyun oluyor. Bu yorumu yani okurlar için koyun dediğiniz bu tarz bir yorumu editör onaylamamış.Ben gördüm onayladım ve size bu cevabı yazdım.

      Cevapla
  3. 8 yıl önce

    50 Yaş Şiiri
    Ne zaman baksam çevreme elli yıl sonra
    Hep aynı gördüklerim; bir keşmekeş, bir bozuk düzen
    Bir lokma ekmek uğruna tükenmesi insanların
    Yaşamak ve ölmek için hep aynı neden
    Sefil doymazlık: ete, kana, paraya
    Öylesi bir açlık ki eksilmeyen, bitmeyen
    İnsan, ezebildiğince mutlu insan, oğul
    Nereye gidersen git hep o tuzak, o dümen
    Küçük hesaplarla kabaran büyük hesaplar
    Ve değişmez çığlığı insanoğlunun: Ben, ben, ben!”
    Sen yok musun? Onlar yok mu? Biz yok muyuz?
    Nereye bu gidiş? Delicesine pupa yelken
    Söyle neyi değiştirebilirsin ki tek başına
    Yıldırırlar, sustururlar vururlar seni de hemen
    Düşler bitmişse, gerçekler bir tokat gibi inmişse
    Tek başına mutlu ol bakalım, olabilirsen
    En güzeli sevmek diyeceksin insanları tümüyle
    Usanmadan, bir şey ummadan, beklemeden
    Ver, durmadan ver, eller uzanmış, baksana
    Ver ki; kurulsun sofra, başlasın şölen
    Bir yanda umutların, düşlerin, düşüncelerin
    Bir yanda aldığını geri vermez koca bir evren
    Bak! Bütün ağızlar yutmaya hazır seni
    Bir noktadan, bir lokmadan başka nesin sen
    Dönüp gerilere bakıyorum, bir de kendime
    Elli yıl geçmiş, ha gün, ha yarın derken
    Değişen birşey yok, bir şaşkın benden başka
    İşte aynı yol, aynı kapı, aynı merdiven
    Hani nerdeler? Kimi yitmiş kimi gitmiş dostların
    Bir ak saçlı anan kalmış yolumu bekleyen
    Sabah-öğle-akşam . . . Hep o tekdüze yaşam
    Ve kırılmış bir kalple yorulmuş bir beden
    İşte böyle geçti yıllar. bozbulanık
    Ben sevdim, ben ağladım, başkalarıydı gülen
    Ne zaman uzattıysam ellerimi, parçalandı
    Mutluluk serseri bir mayındı denizlerimde yüzen
    Ümit Yaşar Oğuzcan

    Cevapla