featured

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI AL MAKTOUM 2020 DE AÇILIYOR

Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) Yılın son çeyreğinde gözle görülür bir artış ile yolcu sayısında artış yaşadı. Yalnızca son çeyreğin ilk ayında 7 milyon yolcunun üzerinde yolcuya hizmet verildi. Ekim ayındaki %2.1 lik büyüme ile yıl boyu olan trafiğin 74,5 milyon olmasına katkı sağladı.
Elim ayında bagaj hacminde %4 lük bir artışı da beraberinde getiren Dubai Uluslararası Havalimanı 5.7 milyonluk bagaj hacmiyle 175 km lik geliştirilmiş bagaj sistemine sahip. Bekleme sürelerini oldukça düşüren bu sistem sayesinde %33 lük bir zaman kazanıldı. Akıllı kapı teknolojilerine sahip son teknoloji operasyon merkezi transit yolculara zaman kazandırmaya devam ediyor.
Son çeyreğin ilk ayına göre Dubai Uluslararası Havalimanın en güçlü pazarı kuşkusuz Hindistan oldu. 999.771 yolcu bu destinasyonu kullandı. Birleşik Krallık ise 502.890 yolcu ile ikinci, 444.803 yolcu ile Suudi Arabistan Üçüncü, 231.688 yolcu ile ABD dördüncü ve 200.765 yolcu ile Çin Beşinci sırada yer almakta. İlk üç şehir ise LONDRA (302.139 Yolcu) , MUMBAI (204.753 Yolcu) Yeni Delhi (184.669 Yolcu)
Dubai Havalimanının günlük uçuş sayısı 1.122 ye kadar yükseltildi. Bu yıl içerisinde ise 340.198 sefer gerçekleştirildi.  Yıllık kargo tonajı ise 2,169,991.
Dubai Havalimanı son teknolojilerle donatılmış, içerisinde terminaller arası raylı sistemi dahi bulunan devasal bir havalimanıdır. Dünyanın en fazla uluslararası yolcu taşımacılığında ki birinci havalimanıdır. Buna rağmen Dubai’de bir başka havalimanı için çalışmalar sürüyor. Hemen hemen tamamlanmasına rağmen 2020 de açılışı yapılacak. Bu süre zarfında bütün testlerden geçirilmesi planlanmaktadır. Emirates’in ise operasyonlara başlama tarihi açılıştan da sonra olarak 2026 yılı sonu olarak planlandı.
Yeni yapılan havalimanında yıllık yüz otuz milyon üzerinde bir yolcu bekleniyor. Tamamen sıfır atık projesiyle hayata geçecek olan yeni havalimanının tüm metro, hızlı tren ve lokal treni de mevcut olacak. Otoparklarda yine son teknoloji ile donatılacak. Aracınızı otopark önünde fişinizi alarak teslim edip, otomatik olarak park yerine ulaştıran bir sistemde mevcut . Tabiki aracınızı yıkadıktan sonra .
Yeni havalimanı aynı anda 200 geniş gövde uçağa ev sahipliği yapacak. Esnek dizaynı ile ekolojik dengeye zarar vermeden tasarlanan havalimanı Al Maktum yolcularını yalnızca 400 metre gibi kısa bir yürüme mesafesi ile ulaşmak istedikleri noktalara gitmelerini sağlıyor . Ve aynı zamanda rahat ve konforlu bir seyahat deneyimi olacağına garanti veriyorlar .
2020 de Expo ile resmi açılışı planlanan havalimanında, milli hava yolu olan Emirates’in 2026 da tüm seferlerini bu alana aktarması bekleniyor.
Dünyanın en büyük Havalimanı olacak Al Maktoum Havalimanı Dubai hava taşımacılığını zirvede tutmaya sebep olacak gibi gözüküyor.
İşte Detaylar
https://www.youtube.com/watch?v=9RF04xZDpYM
Serdar BAŞAĞAOĞLU
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. İşte bu havalimanı. Aracınız park ediliyor ve yıkanmış geliyor. Müthiş bir hizmet bu. Adamlarda acele yok biz ise dört nala ne olursa olsun açılacak dendi mi açılıyor. Aceleniz neydi be birader

    Cevapla
    • Geç kaldık bile akıllı, çoktan açmalıydık bile ve sen şu aklınla bunu düşünüyorsun da onlar neyin ne olduğunu bilmiyorlar mı, mantıklı şeyler söyle..

      Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Bu bayat haber. Aylar öncesine öncesine ait, eski! Haziran’da duyurdular…

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    siz neden bizim yeni havalimanımızın reklamını yapacakken tam ersine diğer havalimanlarını öön plana çıkartıyorsunuz. attığınız başlık kimden yana olduğunuzu gösteriyor gibi.

    Cevapla