featured

Dubai’den Rusya’ya çok sayıda uçuş iptal edildi

 

Dubai’den Rusya’ya olan çok sayıda uçuş, ülkenin komşusu Ukrayna’yı işgali nedeniyle iptal edildi.
ABD ve İsveç dahil olmak üzere diğer bazı uçuşlar da Ukrayna ve Rusya’nın bazı bölgelerinde hava sahasının kapatılması nedeniyle etkileniyor.

Emirates havayolu, Stockholm, Moskova, St Petersburg ve Dubai ile ABD arasındaki bazı güzergahlar da dahil olmak üzere birçok uçuşu yeniden yönlendirdi. Havayolu, yolculara bazı uçuşlarda daha uzun yolculuk süreleri olacağı bildirildi.

“Durumla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve gerekli önlemleri alacağız. Yolcularımızın, çalışanlarımızın ve operasyonlarımızın güvenliği her zaman birinci önceliğimiz olacaktır.
Havayolu şirketi ayrıca ortak havayolları flydubai ve S7 Airlines’ın, Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya’daki şehirlere uçuşlarını iptal ettiğini doğruladı.

BAE’nin ulusal havayolu şirketi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Etihad’ın Abu Dabi’den bazı uçuşları yeni rotalardan yönlendirdiğini söyledi.

“Etihad, Ukrayna hava sahasından tamamen kaçınmaya devam ediyor ve ihtiyati tedbir olarak, uçuşları sınır bölgesinden Ukrayna’nın doğusuna ve kuzeyine hatırı sayılır bir mesafe uzağından yeniden yönlendirdi” dedi.

Flydubai, Rusya ve Beyaz Rusya uçuşlarını iptal etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir